Dohoda o provedení práce - příjem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dohoda o provedení práce - příjem?
Ahoj
chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost? já normálně pracuji, ale našla jsem si brigádu, kde beru 85 Kč na hodinu. Co jsem to tak počítala, tak za měsíc udělám cca 12 šichet (většinou jsou po 5 hodinách). Jak se dopočítám, kolik budu mít příjem? Bude mi to strháváno? Přibližný výdělek by měl být cca 5.100 Kč, tak by mě zajímalo, kolik budu mít cca čistého? Já tomhle prostě nerozumím a tápu v tom
děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
5 100 hrubého a z toho 15% daŇ a máš čistý příjem. Pokud jsi studentka, jsi osvobozena od daně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice píše:
5 100 hrubého a z toho 15% daŇ a máš čistý příjem. Pokud jsi studentka, jsi osvobozena od daně.
aha, dobře, děkuji. Ne, nejsem studentka. Mám normální zaměstnání a tohle jako přivýdělek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@allluck píše:
aha, dobře, děkuji. Ne, nejsem studentka. Mám normální zaměstnání a tohle jako přivýdělek
tak 15% daŇ dolů, z toho, co jsi spočetla. A máš čistý příjem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice píše:
Tučně zvýrazněné není pravda. Student platí daně stejně jako ostatní, akorát má kromě slevy na poplatníka nárok taky na slevu na studenta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
Tučně zvýrazněné není pravda. Student platí daně stejně jako ostatní, akorát má kromě slevy na poplatníka nárok taky na slevu na studenta.
Do 10 000 je to ale bez dane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xkoup21 Nic není bez daně z příjmu. Pouze se z DPP do výše 10.000,– neodvádí ZP a SP. Jenom ten, kdo uplatňuje slevu na popl. nebo studenta ve finále nezaplatí nic. Ale nelze paušálně říct, že do 10.000 neplatíte daň z příjmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen doplním @Sojkka . Vhledem k tomu, že zakladatelka má HPP, nemůže u DPP podepsat prohlášení, takže jí budou srážet 15% srážkovou daň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 píše:
Jen doplním @Sojkka . Vhledem k tomu, že zakladatelka má HPP, nemůže u DPP podepsat prohlášení, takže jí budou srážet 15% srážkovou daň.
jo, to je pravda. nic takovýho jsem nepodpisovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xkoup21 píše:
Do 10 000 je to ale bez dane.
To je hrozny, jak někdo v pohodě radi naproste bludy. Proc se aspoň předtím nemrknete na net ověřit si svoje domněnky, když už máte potřebu radit. Z 10 tisíc odměny z DPP strhnou daň 1500, takže dostane 8500. Pokud se bude ale spoléhat na vaši informaci, bude očekávat celych 10 000. Blbý, ne?
A když si vydělá 10 001 Kč, strhnou mu sociální a zdravotní, a ze zbytku ještě tu 15% daň
EDIT: dan se strhne ze zbytku, ale pocita se ze superhrube mzdy, takže mu zbude zhruba 7 tisíc, necelých
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše:
To je hrozny, jak někdo v pohodě radi naproste bludy. Proc se aspoň předtím nemrknete na net ověřit si svoje domněnky, když už máte potřebu radit. Z 10 tisíc odměny z DPP strhnou daň 1500, takže dostane 8500. Pokud se bude ale spoléhat na vaši informaci, bude očekávat celych 10 000. Blbý, ne?A když si vydělá 10 001 Kč, strhnou mu sociální a zdravotní, a ze zbytku ještě tu 15% daň
EDIT: dan se strhne ze zbytku, ale pocita se ze superhrube mzdy, takže mu zbude zhruba 7 tisíc, necelých
jsem ráda za každé info
takže když si vydělám 5.100 Kč hrubého, znamená to, že mi odečtou 15%, tzn. 765 Kč? Takže bych si měla vydělat 4.335 Kč? Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@allluck píše:
jsem ráda za každé infotakže když si vydělám 5.100 Kč hrubého, znamená to, že mi odečtou 15%, tzn. 765 Kč? Takže bych si měla vydělat 4.335 Kč? Díky
Ano, je to tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@allluck Daň se ti může příští rok vrátit, pokud podáš daňové přiznání a budeš tam moct uplatnit odpočty a slevy na dani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš píše:
@allluck Daň se ti může příští rok vrátit, pokud podáš daňové přiznání a budeš tam moct uplatnit odpočty a slevy na dani.
daňový přiznání podávám prostřednictvím svého zaměstnavatele, kde jsem na HPP. to jde pak nějak předložit a měli by mi něco vrátit na dani? chápu to tak dobře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit