Dojíždění do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Za mě a okolí co jsme si prošli dojížděním jednoznačně ne. Ničí to zdraví i partnerský život: vše je na tom druhém a do nekonečna to nejde. Někde na žádný život přes týden.
Vidím to na mojí mamce 15 let vydržela denně dojíždět 45 km busem, s několika přestupy. Dělá to jen, rootoze svoji práci miluje. Konicky žádné, po rozvodu se odstěhovala do garzonka, protože dům nebo větší byt by nestíhala, a to už bydlí 15 km od místa práce
… Pracovní doba je na ní, ale musí být 40 hodin týdně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to by bylo pro me nepredstavitelne. Jezdim autem 20 km. Jelikoz jezdim po dalnici, jsem v praci za 20min. Lide co dojizdeji vlakem, tak neustale resi zpozdeni. A fuj zima…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dojížděla jsem takto do práce přes pět let, vlakem se dvěma přestupy 40 km. Kupovala jsem čtvrtletní traťovou jízdenku na IN kartu. Jsem taky „řidič v záloze“,tak ti úplně rozumím.
Tolik knížek, kolik jsem ve vlaku přečetla…
Ale to bylo ještě před dětmi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedala a druhé auto koupila. Manžel dojíždí jak daleko? Já dojíždím 25km autem a mám to na 30minut. Kdybych jezdila busem bylo by to minimálně na 2 hodiny. Děti bych celý týden neviděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobry den, mate nekdo zkusenosti s delsim jezdenim do prace, tj. hodinu a pul tam a pak zase zpet? Da se to kazdy den? Smeny by byly asi ruzne, mozna by to obcss vyalo na 4 dny, popr..nekdy by snad ssl HO. Platove je to dobre, za hranicemi, tudiz i prispevek na dopravdu. V soucasne dobe vzhledem ke korone je docela nadlisky vykon sehnat neco v mem meste, byt jde o velkomesto… Spis jestli se to na da zvyknout, a mit cas i neco pro sebe, nejsem uplne aktivni ridic ted..je to 150h mesicne…dekuji moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jezdila jsem jen hodinu a byla to hrůza. Dnes co mám 2 děti, bych talto nejezdil (ani chlap by nemohl). Na druhou stranu proč to nezkusit a hledat mezitím něco bliz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dona99 píše:
Dobry den, mate nekdo zkusenosti s delsim jezdenim do prace, tj. hodinu a pul tam a pak zase zpet? Da se to kazdy den? Smeny by byly asi ruzne, mozna by to obcss vyalo na 4 dny, popr..nekdy by snad ssl HO. Platove je to dobre, za hranicemi, tudiz i prispevek na dopravdu. V soucasne dobe vzhledem ke korone je docela nadlisky vykon sehnat neco v mem meste, byt jde o velkomesto… Spis jestli se to na da zvyknout, a mit cas i neco pro sebe, nejsem uplne aktivni ridic ted..je to 150h mesicne…dekuji moc.
Da se to. Ale ten cas ti bude chybet. Jeste je rozdil, jestli autem a budes ridit, nebo hromadnou dopravou, kde treba i zadrimnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dona99 Samozřejmě, že se to dá, podobnou dobu cestují lidé ze Středních Čech do zaměstnání v Praze. Akorát je to prostě čas, který je málo produktivní. Dá se telefonovat, poslouchat podcasty, audioknihy, pokud neřídíš tak číst nebo koukat na seriály… ale je to čas, který ti každý den trcohu chybí na jiné věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nemusíš vyzvedávat děcka ze školky, tak bych do toho šla. Raději pěkné peníze za trochu nepohodlí a fajn položka do CV než někde na dvanáctce vybalovat zboží za pár šupů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stín katedrál píše:
Pokud nemusíš vyzvedávat děcka ze školky, tak bych do toho šla. Raději pěkné peníze za trochu nepohodlí a fajn položka do CV než někde na dvanáctce vybalovat zboží za pár šupů.
No prave, to si taky rikam… A ted je ta situace jaka je, takze na nic… A nez poplatit najem a zbyt tak na jidlo… Nebo se nedejboze dohadovat o vyplate… V nemecku je jiste, ze co si clovek odpracuje, to dostane… Jen ten cas 3h denne v haji no.. :/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dojíždím stejnou vzdálenost a mám normální čtvrtletní jízdenku - platí na autobus i na vlak. Vyjde levněji, než kdybych kupovala jednotlivé jízdenky. Akorát mě štve, že časem hodně bledne a na konci už nejde hodně číst - ale to je detail
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dona99 píše:
Ano, jezdila jsem v a hodinu a 45 minut jedna cesta (auto, vlak, MHD). Většinou 4× týdně. Bylo to ubijejici. Změnila jsem práci. Naskytla se příležitost blíž. Ale ve vlaku jsem přečetla hromadu knížek
. Jinak autem bych nejezdila, byl by to stres a čas bych neusetrila. A mnohem víc peněz. Autem jsem dojela akorát na vlak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky záleží na spojení, něco jiného je přímák, kde si můžeš schrupnout, odpočinout, něco jiného je šílený nakombinovaný spoj s několika přestupy, kde nemůžeš ani oka zamhouřit, protože hned zase přesedáš, a kde se klepeš, aby ti při zpoždění neujel navazující spoj, protože jinak tě čekají dvě hodiny čekání na další na lavičce v Kotěhůlkách. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já takhle dojíždím 2 roky. Někdy trvá cesta 45 minut, jindy hodinu - podle dopravní situace. Hodně lidí z naší vesnice takhle dlouho dojíždí, blíž nic moc extra není. Jezdím někdy vlakem, někdy autem s přítelem. Pokud autem, nejlepší je jezdit s někým, povídat si a složit se na benzín. Děti zatím nemám, ale pokud budu mít tak takhle dojíždět už určitě nechci. Co si budem povídat, přes týden mám času málo, vyřídím jenom to opravdu nutné a na víc nezbyde čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit