Začátek nemoci v noci

3791
2.5.19 07:47

Ahoj,
a ty máš hned během pár hodin (nočních) zajištěné hlídání, že ráno můžeš klidně do práce?

Já to tedy tak neměla a kluci v drtivé většině horečkovali v noci (i když předtím večer jim „nic“ nebylo); pravidelně okolo půlnoci už „hořeli“ - takže já už do rána nespala. Ráno dát vědět do práce, že jdu s dítětem k lékaři, případně budu mít očr. Mladší syn byl na školkové nemoci úplný expert - první dva roky by nemocný skoro pořád, pak byl na mandli, x-krát průdušky, neštovice atd…Díkybohu za tolerantního zaměstnavatele - nedělal mi nikdy problémy s očr, jinak bych byla dávno nahraná. Nikdo jiný kromě mě nemocné kluky nehlídal, takže jinou možnost jsem neměla.

Pokud máš hned z hodiny na hodinu v noci zajištěné hlídání na ráno, tak bych to udělala tak, že bych ráno skočila já s dítětem k doktorce a pak po domluvě - buď pár dní těch nejhorších očr a zbytek hlídání, nebo když by to nebylo tak vážné, tak hlídání hned poté, co se vrátím od dr. Takto to měla moje mamka - bydlela s námi babička a ona si nikdy nemusela brát očr, protože babička nás hlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2008
2.5.19 07:51

Hlídání nemáme. Dnes v noci dcera zvracela, zůstala jsem s ní doma já. Zavolala jsem do práce do školy, že dnes nedorazím, suplování jsem zaslala pro kolegy mailem. Zítra by si kdyžtak vzal manžel home-office. Naštěstí dcera téměř nemarodí, takže v práci nemám problém. Ale praktikovat to takto každou chvíli by se asi nedalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
2.5.19 08:09

@Luc20 byla bych doma nebo maximálně manžel. O vánocích měl malej zápal plic a to bych ho snad ani s manželem nenechala, protože bych byla jak na trní (i když by to zvládli ) Na hlídání bych nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
2.5.19 08:15

Zalezi kdo by mel deti hlidat. Babicce bych je nechala, protoze v ni mam plnou duveru, chlapovi taky, ale babysitterce ne. Babicky mame daleko a jeste v pracovnim procesu, takze vetsinou musim zustar doma ja a preobjednat vsechny pacienty - coz je vzdy horor :cert: Ale neda se nic delat. Nastesti deti nejsou casto nemocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.5.19 08:16

Nám se to stalo dnes poprvé. Mám jen brigádu, dceři je 15 měsíců. Ale je to brigáda v nemocnici, kde už je i tak málo personálu a mám z toho špatný pocit, ze tam mají kvůli mě potíže.. malá měla v noci 39 horečku, hlídání jsem měla zařízené od moji babičky, ale přeci jen si myslím, ze v tomhle věku a takových horeckach potřebuje mít u sebe hlavně mamu. Tak snad to v práci pochopí a nebudou se na mě zlobit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
2.5.19 08:43

Tak mit zname hlidani, tedy nekoho, s kym je ditko casto, tak mu ho necham i s horeckou, ale tedy mam deti starsi, takhle male bych nenechala, neb jeste nebylo uplne zvykle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat