Dojíždění do práce 40km?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
4.10.23 21:49

Finančně se dojíždění vyplatí? Ať neděláš pouze na benzín.
Když budeš doma ve 13h, tak tím líp. Dítě vyzvedneš hned po spaní a svačině. To bývá nějak 14:30 nebo 14:45 a máte volné odpoledne (na hřiště, na cokoli). Pořád je to časově fajn. Nebo najít práci blíž, která bude mít stejně fajn pracovní dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
4.10.23 22:05

@Koko23 vážně bych vůbec neřešila kilometry, to je nejméně vypovídající metrika, které má vliv akorát na opotřebení vozu, což se promítne až později…. Řešila bych teď primárně ČAS, který tě to bude stát (40 km se dal jet za necelou půlhodinu a taky za dvě hodiny) a poměr nákladů na pohonné hmoty k tvému platu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
4.10.23 22:59

Jezdila jsem 35 km 4 roky, cesta 30 minut. 6 km ve městě, zbytek po dálnici, časově 15 minut město, 15 minut dálnice. Píšeš, že můžeš jezdit po dálnici, vůbec bych to neřešila. Budeš v práci rychleji než spousta těch, co se přesouvají jen po městě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.10.23 23:13
@Kelsey píše:
Finančně se dojíždění vyplatí? Ať neděláš pouze na benzín.
Když budeš doma ve 13h, tak tím líp. Dítě vyzvedneš hned po spaní a svačině. To bývá nějak 14:30 nebo 14:45 a máte volné odpoledne (na hřiště, na cokoli). Pořád je to časově fajn. Nebo najít práci blíž, která bude mít stejně fajn pracovní dobu.

To právě také zvažuji, jestli se to vyplatí. Ale do budoucna snad je možnost i práce z domova občas a něco se dá napracovat a vybrat. Tak to by snad nemuselo být tak hrozné. Ale to ještě přesně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21318
5.10.23 09:06
@Anonymní píše:
Dojizdim 80 km, plny úvazek, občas pracuju z domova. A upřímně, jakmile budu mít deti, menim práci…
Jedna cesta trvá kolem 35 minut.
Jsou to vysoké náklady, zvýšené riziko nehody.
Jak to mas casove?

80km za 35 minut? To jedes 160/h? To se nedivim tem vysokym nakladum a zvysenemu riziku nehody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21318
5.10.23 09:08
@Anonymní píše:
40 km tam a 40 km zpět, půl cesty dalnice a půl cesty vesnicemi. Jinak jedna cesta trvá kolem 35 min. Tam a zpět 1 hod a 10 min

Jo tak. Tak to je uplne v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21318
5.10.23 09:10
@Koko23 píše:
To právě také zvažuji, jestli se to vyplatí. Ale do budoucna snad je možnost i práce z domova občas a něco se dá napracovat a vybrat. Tak to by snad nemuselo být tak hrozné. Ale to ještě přesně nevím.

Co kdyz se ti pokazi auto? Mas spojeni verejnou dopravou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
5.10.23 19:50
@Anonymní píše:
Dojizdim 80 km, plny úvazek, občas pracuju z domova. A upřímně, jakmile budu mít deti, menim práci…
Jedna cesta trvá kolem 35 minut.
Jsou to vysoké náklady, zvýšené riziko nehody.
Jak to mas casove?

To ses ještě nevybodovala, nebo jezdíš Pendolinem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
5.10.23 19:52

Pokud se to to finančně vyplatí, tak za mě dobrý. Případně můžeš zkusit nabídnout spolujízdu a ještě si tak snížit náklady na dopravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
5.10.23 19:58

Znám mnohem horší dojíždějící. Tohle mi přijde úplně v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.10.23 20:28

40 km jedním směrem na zkrácený úvazek si myslím, že není rentabilní. Je třeba porovnat finanční náklady oproti výdělku a také čas. Také počítat s kolonami a nehodami a nepříznivým počasím. Sama jezdím jedním směrem 80 km, už 20 let a rozhoupávám se ke změně práce. Jedu město, dálnice, město. Města ucpaná, dálnice ve výstavbě, ráno cestu pod hodinu nedám, odpoledne hodinu a čtvrt až hodinu a půl. Platově už pár let stojím a náklady na auto se stále zvyšují. Denně spotřebuji +-7 l benzínu, 2× ročně servis, pojistka, atd. Je třeba si tvořit rezervu. V podstatě mně nyní auto stojí kolem 10 měsíčně, čistého mám 35 tisíc. Je třeba se dívat i na to, jak máš dostupnou veřejnou dopravu, pro případ, že auto nebude pojízdné. Já si auto mohu půjčit, jedna cesta vlakem přes 2 hodiny a se 2 přestupy. Mám svou práci ráda, ale takhle už to nejde. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2351
5.10.23 20:31

Záleží na příjmu. 80 km denně stojí přes 17 tis. hrubého měsíčně a to u zkrácené pracovní doby může být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
5.10.23 20:32

Důležité je, aby se Ti to finančně vyplatilo a kudy těch 40 km jedeš. 40 km po dálnici bude pohoda. 40 km po vesnických okrskové zakončený zácpou ve městě může být jinak časově náročné.
Dojizdela jsem 30-40 km při malých dětech a v pohodě. Dobrá cesta, dobrý plat, ok kolektiv. Nebyl problém.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.10.23 20:38

@Atisia nikdy v životě bych ve školce z práce nebyla do 15 minut a ani to nikdo nikdy nevyžadoval.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
5.10.23 20:44

Já bych ještě uvážila jakou máš možnost sehnat práci v místě bydliště, jestli musíš řešit OČR, atd…prostě jako celek.
Jestli do budoucna můžeš čerpat HO může to být výhoda. Ale asi bych v základu brala ten plat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat