Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, kdo jste z č. b. a byly jste na genetice u dr. Čutky na genetické konzultaci, co mě tam čeká? Vyšla mi pozitivní krev z genetiky, tak by mě zajímalo, co mi tam budou dělat. Gyndař mě ujišťoval, že mi plodovka na 90%nehrozí a neznamená, že by mimču něco bylo…
Pohovor o zdravotním stavu v rodině, jak jsou na tom prarodiče, rodiče, sourozenci, jejich děti, prostě jestli se u vás vyskytuje nějaké postižení, závažné nemoci atd. Pak genetický ultrazvuk a pokud by se jim na něm něco nezdálo, tak ti doporučí odběr plodovky. Já tedy měla testy negativní (věk 39) a po ultrazvuku, kde vypadalo všechno ukázkově, mi řekli, že odběr nedoporučují. Takže jsem podepsala papír o poučení, dostala zprávu pro svou gynekoložku a šla. Přeju hodně štěstí, ať je všechno O. K.!
Je to jak píše @Pinďulka. Popovídají si s tebou o nemocech v rodině a pak UTZ. A podle výsledků uvidí co dál. U mě to taky skončilo tím UTZ, dostala jsem zprávu a šla jsem. Pak si mě teda pozvali ještě dvakrát, kvůli vadě srdce u syna.
Já právě čekám druhé mimi a u syna jsem tohle neměla, takže netušim. Zdravotní stav ví přeci můj gyndař, takže se mě na to budou znova ptát tam? Nerada bych na odběr plodovky, když je tam určité riziko…Snad bude vše v pořádku. Jinak myslíte, že už mi tam řeknou i pohlaví v 16týdnu?
Jsou tam moc milí. Mně vyšlo dost špatně NT. A to tak, že mě tam doktor objednal okamžitě, od gynekologa jsem jela rovnou k nim… Ptali se mě na různé nemoci v rodině a nabrali krev na všechno možné. Všechno bylo nakonec OK a mám krásnou zdravou dcerku.
@Tereza Z neboj není ten pohovor nijak dlouhý. A ještě si u mě dělali rodokmen, nejbližších příbuzných. Pohlaví by ti mohli říct, mě ho řekli ve 13tt a trefili se.
Jak píšou holky, zeptají se tě na různý nempci, mě se teda ptali jen u prvního dítěte. A pak utz a podle toho jak to bude vypadat rozhodnou co dál. Velký utz se dělá až ve 20tt tak uvidíš, ale zbytečně s nenervuj
Držím palce, kdy tam jdeš?
Holky už vysvětlily.. Vůbec se toho neboj, jde jenom o popovídání, ultrazvuk, max. vezmou krev.
Jinak Čutka je samorost, tak se nelekni. Manžel s ním má špatnou zkušenost, protože mi při ultrazvuku shrnul sukni schválně tak, že mi byla vidět půlka (samozřejmě vyholených) chlupů, dva centimetry a koukal by mi přímo mezi nohy. Asi se chtěl podívat, no.
![]()
@rejžička ty jsi byla na utz prvně v životě? A myslíš, že tenhle doktor ještě nikdy jinou ženu neviděl a z těch tisíců jsi ho zajímala právě ty? ![]()
To kdyby použil vaginální utz, který se běžně používá, tak už by to bylo pomalu znásilnění, úchylák jeden ![]()
@tamata Překvapivě nebyla
a fakt si nemyslím, že se tak strašně chtěl podívat. Každopádně to působilo dost úchylácky a běžně se takhle ženské opravdu neodhalují. Manžel na to koukal jako puk a zpětně říkal, že lituje, že něco neřekl, nezasáhl. ![]()
Já u prvního syna byla až v tom 20tt, tak vim, jakej je to hromotluk
.Jdu tam 23.6.v 8h, tak na mě holky myslete. Bála jsem se, že mi hned vemou tu plodovku.Tak jestli je to jen o utz a nabrání krve, tak to je paráda! Jde tam i se mnou přítel, tak možná i jemu budou brát, ne? To pohlaví by bylo úžasný, kdyby mi řekl
.On tam dělá i mladej Čutka, tak třeba zrovna půjdu k němu. No a doufám, že mi nebude dělat vnitřní utz jak na gyndě, ale přes břicho už. Prvního jsem měla císaře, tak to přes tu jizvu nebylo vidět.
@rejžička
Take jsem byla u Cutky st.
Rekl, at si stahnu kalhoty. To jsem ale zrejme neudelala dostatecne a tak mi je stahnul sam, presne tak, jak pises.. V tu chvili jsem se opravdu citila skoro znasilnena, bylo to takove neurvale.. Do te doby ani nikdy potom jsem se s nicim podobnym nesetkala..
Já jsem měla štěstí a na to, že jsem tam byla ve dvou těhotenstvích 4 krát, tak jsem 3 krát byla u Šustrové a jednou u Čutky ml. a ten je v pohodě.
@HelcaDE Děkuju za podporu.
Ano, neurvalé až ponižující.. Ale je to odborník na slovo vzatý, a to je hlavní. ![]()