Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky nastávající maminky, chtěla jsem se zeptat, jestli u těch, které zkoušely pohlaví na přání dle ovulace to vždy vyšlo. Tedy sexík několik dní před ovulací a čekají holčičku a sexík během ovulace a bude to chlapeček? Jen bych si ráda ověřila na kolik je tato metoda spolehlivá ![]()
Není spolehlivá, protože na výsledku se podílí taková spousta okolností, že to bude asi tak 53 % a ne přibližně 50.
Záleží, kdy přesně ta ovulace bude, jak je na tom chlap se spermiemi, jak je na tom vajíčko, jaké je prostředí aktuálně v té ženě, pak ještě jestli se dobře vyvine a uchytí (mužské jsou náchylnější) a tak. Takže na to nespoléhej, ale pokud je čas, tak to klidně zkuste.
Povim, až budu vědět. Ovulace byla den po sexu a doufám v holčičku
jsem ve 4tt
Tak u syna to bylo urcite behem ovu nebo po ni a kluk
ted to bylo 100% 3-5dni pred ovulaci a pak uz zadny sex a zase kluk, takze NE nefunguje to ![]()
Já přesně v den ovulace a byl kluk.Ale asi bych tomu až tak nevěřila.
Já mám akorát zkušenost, že mezi ovulací a další MS je to u nás kluk ![]()
Ahoj, u prvního nevím, ale máme kluka a u druhého to bylo cca 2-3 dny před ovu a čekáme holčičku.
Říká se, že před ovulací holčička a při ovulaci kluk. já se pět měsíců snažila počít holičku, sex tak 2-3 dny před ovulací a neotěhotněla jsem vůbec. Pak už jsem to vzdala, v šestém cyklu sex pořád i při ovulaci (ověřeno ovulačním testem)hned jsem otěhotněla a čekám vytouženou holčičku
Těch teorií na početí konkrétního pohlaví je spousta, pravděpodobnost úspěchu asi 50% ![]()
@natyen kamarádka ke konci menstruace, rozhodně před ovulací a stejně to byl třetí kluk.
Mno tak já otěhotněla třikrát, všechna početí se vymykala různým počtům (ať už co do délky cyklu nebo do frekvence styků apod. Čtvrťátko si našlo cestu den před MS a jsem teda fakt zvědavá, jestli je to holčička nebo chlapeček, páč ať počítám jak počítám, tak k nám asi muselo hoooodně chtít, když vydrželo 10 dní MS a stejně se uchytilo a drží se
@lokynka ahoj můžu se zeptat v kolikatem tt jsi? Já teď prožívám neco podobného… též proběhla ms a test je pozitivni a hcg stoupá… jenom ho nemůžou zatím najít v pondělí jdu na uz… vůbec nevim kdy byla ovulace a ms protože jsem si půl roku redila krev po úrazové tromboze a ms začala 30.4. Spinenim a trvala 11 dni a dalsi 28.4. A též 10 dní a test z dneška ja takový…
První netuším, kdy je počatý, ale dle intuice, tak sex po kterém jsem si řekla „pokud budu těhotná, tak to bylo teď“, byl den po ovulaci. ale těch možností tam byla hromada, je to kluk. druhý je skoro 2 dny po ovulaci, kluk. třetí je 3,5 dne před ovulací, a pohlaví budu vědět až za několik měsíců, zatím to u nás fungovalo, tak doufám že i teď to zafungovalo ![]()
Den ovulace a mame kluka. Ted cekame dalsi, zadelavali jsme v plodny dny, kdy byla ovulace nevim tak jsem zvedava:-)
@vicany mrkni na metřík, dneska 9+4 tt. Poslední MS 25.4.a styk předtím. Trvala 10 dní, pak 5 dní pauza a znovu špinění až krvácení, tak jsem šl k dr. a ta ojevila na utz cosi, poslala mě na krev a tam HCG 3500 (15.5.). druhý den znovu utz a bublinka děloze, další týden už srdíčko.