Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@slunicko707 Já s tím teda problém neměla, nesnášel ten pás na břiše, takže po nasazení byl vždy aktivní. Ostatním maminkám ale sestry tleskaly u břicha, pískaly pískacím zvířátkem, klepaly břichem, případně bylo mamince doporučeno dát sisváču nebo něco sladkého.
Já byla včera a sestřička mi tleskala u břicha a třásla s břichem ![]()
Třásly mi břichem a když to nepomáhalo tak mě poslaly na nějakou sladkost.
Půl hodiny před vypít něco hodně sladkého, pak třepali břichem. U druhého těhotenství to bylo pravidlo. Opičák se vyspal v břiše po vyklubání z něj byl extrémní nespavec.
Děvčata děkuji…
Byla jsem poprvé včera na kardiotokografickém vyšetření.
Byl to nejdříve takový lov, zda budu rodit u nich v nemocnici.
Nepříjemné jako když Vás uhání na nějaké tržnici ![]()
Paní která mě natáčela po určité chvíli, kdy se mi nejdříve několik zaměstnankyň porodnice zeptalo, zda budu rodit u nich /jak jsem psala/ já odvětila, že nikoliv, tak ke mě přišla a bez varování či nějakého vysvětlení mě chytla za bříško a začala s ním lomcovat ze strany na stranu.
Tak silně a bolestivě.
Bylo mi z toho bylo dost špatně a o psychice ani nemluvím.
Byl to pro mě šok, že z banálních takzvaných pásů se stalo něco, co naprosto bolestivého.
Nijak jsem v té chvilce nedokázala reagovat, neboť jsem byla naprosto otřesena a šokována!
Po odjezdu domů mě bříško v místě násilného lomcování bolí, chvílemi i tvrdlo.
Uvedomuju si, ze mi mozna tim brichem trasli taky. Ale zadnou bolest nebo neprijemne pocity si neuvedomuju… Takze to nebylo neprijemne.
Taky me trasla sestřička břichem, ale neboleloto, bylo nenasilne
Malej kopal pořád, ale vždycky když jsem tam přišla tak přestal. Mně většinou s břichem třásly nebo jsem ho měla jakoby pošťuchovat, dloubat do břicha
Jen co jsme odešli, mrskal sebou jak ryba. Asi se na těch vyšetření styděl nebo co..
![]()
Mě taky třásly s břichem. Nebolestivě, nenásilně. Ale to bylo snad jednou, jinka byl vždy akční…
Trosku trasli briskem, doporucovali mi si dojit na chlebicek a dat si kolu, ale syn v dobe monitoru zasadne spal (chodila jsem dopoledne, odpoledne nebyl) a pokazde se musel 2-3× opakovat, takze jsem tam vzdy stravila cele dopoledne misto pul hodiny. A protoze nebylo skoro nic videt, tak me hobili i na oxytocinovy zatezovy test. A pak mi porod prave kvuli spatnym monitorum 3. den p terminu vyvolavali a pri porodu na monitoru take nebylo nic videt. Manzel byl se mnou a pustil na Youtube jeden dil Chaluparu a svete div se, nas syn zacal byt divokej, na monitoru konecne spravna krivka a doktori spokojeni. Takze ja doporucuju Chalupare:))))
Jinak muj matersky instinkt mi rikal, ze je vse ok, takze doktori byli vic vyplaseni nez ja.
Tak mě třásli břichem, dloubali do něj, přetáčela jsem se z jednoho boku na druhý, hrála jsem mobilem u břicha, nechali mi zvonit a tikat minutku u břicha, tleskali, záleželo vždy která PA zrovna měla službu, ale já na monitorech byla často, ležela jsem kvůli vysokému TK v porodnici, takže jsem už viděla kdy spí a snažila jsem se jí pošťouchnout když jsem viděla že tem je spací křivka
![]()
jinak třesení břichem bylo nebolestivé, až teda na jednu starší PA
@slunicko707 moje sebou vrtělo natolik, že mi doktor poslal proběhnout se po schodech, ať ho uspim
pak zkoušel různě třást břichem atd.. vypadalo to asi hroně (dle chlapa), ale nebolelo to, nic.. Jinak žádné sadomaso se neodehrálo, vše bylo nebolestivé ![]()
Sestra mi třepala břichem, tleskala u břicha nebo měla pískací hračku, vypít něco hodně sladkého, když bylo nejhůř a někdo spal tvrdě
ani takové drastické buzení nepomohlo, tak mě nechala jít do města se projít a za půl hodiny zpět.
Dobré ránko,
mám takový dotaz jakým způsobem Vám budili miminko při CTG, když se tolik nehýbalo?
Děkuji za odpovědi.