Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat zda-li nevíte jestli masáže v těhotenství ( nohou, rukou, atd… ). Zda-li je to dobrý nápad nebo raději se tomuto vyhnout??
díky za odpověď
Jsou masáže přímo pro těhotné, ale pokud si nenecháš vleže drtit záda, tak na masáž nohou a rukou klíďo běž ![]()
V těhotenství by se těhotná měla vyhnout masážím dlaní a chodidel, masáž zad se doporučuje speciální pro těhotné až od druhého trimestru (info od mé masérky) ![]()
Za mě rozhodně ano, pokud nemáš nějaké problémy. Já jsem chodila k masérce, která prošla speciálním školením na masáže těhotných, asi bych nešla k někomu, kdo dělá masáže obyčejné a není na to školený. Musí se vědět, kam se rozhodně nemá sahat a kde to uleví. Jinak je to moc fajn záležitost, chodila jsem na masáže celý svůj dospělý život
Tak proč se toho vzdávat v těhotenství, podotýkám, pokud fakt nejsou zdravotní potíže.
Jo ale teda jak tu někdo výše píše, rozhodně to není masáž rukou a nohou. Jedná se o masáž zad, ale speciální, dělá se v leže na boku a pak v sedě (šíje)
Já mám masáž zad zakázanou…z důvodu rizik. těhotenství.
Maximálně lehoučká a jemná masáž měkkýho svalstva.
Ale o masáži rukou a nohou mi nikdo neřekl ![]()
Masáž chodidel mi partner dělá často a vždy docela dlouhou dobu.
To v těhotenství vadí
!?
Chodila jsem na masáž celého těla, pro těhotné..dokonce mi masírovala i bříško, ale spíš to bylo jen takové hlazení…Masírovala vše od konečků prstů až po hlavu…porod byl v pohodě a dítě mám taky zdravé ![]()