Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Budu asi jedina co ma spatnou zkusenost a zbytek bude popisovat jak to bude uzasny…
rodila jsem u Apolinare pred rokem, chodila tak kvuli vysokemu tlaku od 25tt no a cekala 6 hodin na kontrolu, doktori byli neprijemni, dokonce me jedna doktorka servala za to ze mam prijit az v 36tt a ne se jim tam cpat tedka… pak i kdyz jsem mela tlak 170/120 a leky nezabirali tak vse bylo ok a to se na me ani nekoukli… no kontroly des a hruza akdyz prisel porod (odtekla mi plodovka), tak kdyby neprisel vedouci porodniho salu (mimochodem jediny super doktor) tak by nas nechtali se Standikem umrit..... proste je nezajimalo ze me selhavaji ledviny a Standa se dusi a je ohrozeny na zivote… tak asi tak, k Apolinari uz NIKDY nejdu ![]()
Tak nevím, já měla výbornou zkušenost, rodila jsem před 2 lety, zařídila jsem si osobního lékaře pana doktora Michala Máru, který kromě toho, že je skvělý, tak je i mladý a hezký
, alespoň mě se líbí. Sestřičky v poradně byly milé a to jsem fakt byla připravená na nejhorší, po změření tlaku a ostatních věcěch jsem nemusela čekat v řade na doktora, ale rovnou jsem šla za tím svým. Do porodnice jsem se dostala s odtékající plodovkou, asistentky, doktoři (Dr. Kaucký nebo Koucký? to si nikdy nezapamatuju
, pak takový malinkatý doktor z Latinské Ameriky, anestezioložky kvůli epidurálu) byly milí, nikdo na mě ani nezvýšil hlas. Teď jsem s druhým dítětem ve 20. týdnu a už jsem se zase v 16. přihlásila k Apolináři ![]()
ahoj já rodla u Apolináře 2× u obou jsem chodila k dr. Kouckému a musím říci super přístup skvělý doktor vše krásně vysvětlil prostě se o nás super staral. Chodila jsem tam i na genetiku a také parádní přístup doktorů a na UTZ a odběru pupečníkové krve a v dalším těhu amniocentéze parádní přístup a na porodním sále taktéž. JInak jsem se tam setkala s jedním doktorem a z toho tak nadšená jsem nebyla ale naštěstí jsem na něj měla štěstí jen jednou
![]()
Přeji dobrou volbu a pohodový porod
Ahojky, já tady rodila vloni v červenci - na kontrolách před porodem to bylo děs běs- nesnáším čekání a tady to je opravdu dlouhé. Ještě že byl v té době manžel s námi doma, mohl mi pohlídat starší dcerku, čekat tam s ní, to bych rodila hned ![]()
Na doktory samotné si stěžovat nemůžu - teda na těch kontrolách…
Když mi začala doma trochu odtékat plodovka, okamžitě jsem vyhlásila odjezd (byla totiž odpolední špička a z Vysočan to je přes centrum a navíc první dítě jsem rodila -od prvních kontrakcí - 6 hodin!!!). Přijeli jsme kolem 4,15 … Na příjmu na mě byly sestry dost hnusné a jejich řeči „mám paní už zapsat… myslíš že do půlnoci porodí… vždyť vám ani neodtekla všechna plodová voda…“ no co dodat
když mě laskavě přišli v 5,30 zkontrolovat ( do té doby jsem funěla na monitoru) užasle konstatovali že jsem otevřená na 7 cm a kontrakce se kupodivu zrychlují a zesilují
porodila jsem v 5,59 a měla chuť se smát jim. Jo a Doktorka se dostavila až když mě manžel pomáhal na porod.stůl - ale byla dobrá, klidná a taky ty sestry se začaly chovat lépe
Pokoj jsem žádala nadstandard, je tam klid a ta péče je taky o něčem jiném…ale to už záleží na tobě, jak se rozhodneš.
I když už další dítě neplánujeme, příště bych šla zase jinam
nat77 píše:
Tak nevím, já měla výbornou zkušenost, rodila jsem před 2 lety, zařídila jsem si osobního lékaře pana doktora Michala Máru, který kromě toho, že je skvělý, tak je i mladý a hezký, alespoň mě se líbí. Sestřičky v poradně byly milé a to jsem fakt byla připravená na nejhorší, po změření tlaku a ostatních věcěch jsem nemusela čekat v řade na doktora, ale rovnou jsem šla za tím svým. Do porodnice jsem se dostala s odtékající plodovkou, asistentky, doktoři (Dr. Kaucký nebo Koucký? to si nikdy nezapamatuju
, pak takový malinkatý doktor z Latinské Ameriky, anestezioložky kvůli epidurálu) byly milí, nikdo na mě ani nezvýšil hlas. Teď jsem s druhým dítětem ve 20. týdnu a už jsem se zase v 16. přihlásila k Apolináři
http://www.porodnice.cz/…oradna23.jpg
Je to on? ![]()
Známá tam taky rodila a dobrá zkušenost…Doktoři i sestry
Tak i já se připojím se svou zkušeností.
K apolináři jsem přijela cca v osm večer 2.6. bez plodové vody, chovali se kě mě cekem hezky, vyšetřili mě, vše si zapsali a odvedli na pokoj čekatelek bez vody. Bylo to myslím na II. por sále, no, nad schodama vpravo. Sestřičky byly moc hodné, nemůžu si stěžovat, milé, usmívaly se, a to jsem tam ležela 24 hodin. Klidně a v poho mi odpovídaly na dotazy, 3.6. odpoledne mi občas přišla slabší kontrakce, kolem 5. večer se to asi jakž takž začalo rozjíždět, načež jsem sestřičkám říkala že mi je zle a chce se mi zvracet, ale ony že to je v pořdku a že se to stává.
No, nebudu to protahovat, všichni na mě byli milí, porodila jsem ve 22:01 se super PA a super doktorkou, taky nevěřily že budu rodit rychle, ale když do mě cca pře devátou šmátla a zjistila že jsem na 8 začaly tomu věřit. ![]()
A na šestinedělku? Chtěla jsem nadstandart, nebyl, to jediné mě mrzí, byla jsem na pokoji s prominutím fakt dylinou z gruzie, peklo. Ale setřišky super, milé, hodné, ochotné, usměvavé, prostě
Pokud půjdu jěště rodit, tak jedině tam a nikam jinam.
![]()
Jěště doplněk, vůbec jsem tam před porodem nechodila, byli jsme tam s přítelem jen na předpor kurzech a jinak jsem do poslední chvíle chodila kemě na gynekologii kde mají vše včetně monitoru a nikdy jsem tam nečekala déle jak 15 min, jen jednou na UTZ myslím ve 20.tt jsme čekali asi hodinku, měli nějakej skluz. ![]()
Ale apolinář je velice známej dlouhýma čekacíma dobama když tam žena chodí i na kontroly a monitory a tak no. To je pravda. Ale jinak, fakt jsem se tam nesetkala s nikým nepříjemným. ![]()
Ohledně čekání v čekárně na kontrole chodila jsem tam od 8tt a někdy to hold trvalo déle někdy to byl fofr mě to nevadilo ![]()
Jinak u prvního těhu kde mi zjistili ve 32tt edwardsův syndrom a Filípek měl vady neslučitelné se životem a já musela těhu donosti do konce vzhledem k pokročilému těhu byl přístup doktorů perfektní. Vždy mě upřednostnili, protože sedět v čekárně plné šťastných těhulek když víte že vaše miminko umře na to člověk nemá sílu. Takže já na Apolináře pěji stále jen a jen chválu a když bude další mimi zase volím Apolináře ![]()
janinkaz: Jo, je to ON
Ale v reálu je hezčí, tato fotka nepatří k těm nejzařilejším ![]()
Nat77
Doktori u Apolinare byli skveli - vsichni (chodila jsem k dr. Parizkovi a rodil mne cisarem dr. Krejci), stejne tak jako vsechny sestry na tehotenske ambulanci, monitorech a porodni asistentky.
Ovsem neskutecne kravy s prominutim byly pak na odd. sestinedeli…zvlast jedna, co si cerstve maminky s rozhozenymi hormony umela obzvlast vychutnat a udelat z nich nesvepravne blbky - moji sousedku na pokoji nekolikrat rozplakala…a ja mela jednou taky na male ac jsem behem tehu diky hormonum dostala v praci prezdivku jaderna hlavice
![]()
nechci nikoho děsit, je mi jasné, že jsou u Apolináře skvělí lékaři a vůbec personál, ale bohužel já jsem na ně neměla štěstí. Přístup dost děsný. Přijeli jsme do porodnice a já měla kontrakce po 2 minutách a pak po jedné minutě. Nechali mě 3/4 hodiny čekat v čekárně, to už jsem lezla po zemi. Všechny papíry, co jsme měli za úkol mít vyplněné (právě pro tyto případy) jsem předala, oni mě otravovoali se všemi otázkami znovu, přestože jsem nebyla schopna skoro ani mluvit. Když mě dali konečně na monitor, něco tam pískalo. Upozornila jsem sestru, ona se ani nepodívala a řekla, že to je v pořádku. Když přišli znovu po půl hodině, zjistili, že to pískalo proto, že tam nebyl papír, takže znovu. Dovedete si asi představit, co je znovu v tuto chvíli na monitor. Lékařka nepříjemná jak prase. Mluvila se mnou dost znechuceným tonem typu „jestli chcete to dítě udusit…“. Ve finále mi zhnuseně řekla, že já nikdy neporodím, otočila se a odešla pryč. To už jsem skoro brečela. Porodila jsem asi 10 minut poté. Celý porod tam trval asi 4 hodiny a zřejmě jsem ji už obtěžovala. Nedovedete si představit, jak to mnou otřáslo, nikdy jsem nebyla zranitelnější a s tímto přístupem lékařky. Opakovaně jsem žádala o epidurál a klystýr. Ani v jednom mi nevyhověli. Ačkoliv mi obojí přislíbili. Tak- nebudu už raději dále psát - to jen v kostce část mých bohužel nehezkých zážitků od Apolináře, kam jsem šla s takovou důvěrou.
Rodila sem jen jednou tak nemuzu srovnavat s jinou porodnici, ale po dle tak nejak normalka, nic uzasneho ani nic strasneho, asi zalezi jaky personal zrovna potkate. jinak jak tu nekdo psal, ze na nadstardantnim pokoji je lepsi pece nez na normlanim tak to mi teda neprislo, prvni den a pul sem byla na normalnim protoze nebyl volny nadstandart a pak sem se stehovala a krom toho ze tedy byl pokoj jednoluzak vcetne wc a sprchy v tom zadny rozdil nebyl, chovani sester i doktoru uplne stejne. Na pana primare si tedy stezovat nemuzu ten byl velice mily a detska pani doktorka taky. Spise nektere sestry mi prisly jako kdyz zrovna mely sve dny.
Kleo, to jsi asi měla fakt smůlu… Jinak pokud si měla kontrakce po dvou minutách a pak po jedný, tak to už ti fakt epíka dát nemohli… s tím klystýrem to nevím, tam by jsi spíš měla problém tu vodu v sobě tak cca 3 minutky udržet, aby to bylo účinný, tak to asi už taky nemělo smysl. Ale ty doktorčiny řeči -hnus. Dala bych jí to holce sežrat!!!!! Já jsem na tohle pes a když se mi něco nelíbí, to byste koukaly ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Dobrý den, měla bych na Vás velkou prosbu, mohl by mi někdo napsat jaký jsou doktoři u Apolináře? Mám rodit za dva měsice a mám trošku strach, protože mám zdravotní problémy.
Děkuju za odpověď
Petra Soukupová