Doktorské studium - dá se zvládnout s dětmi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Stipendium by jsi podle mě dostala, nic víc - pokud by jsi teda studovala prezenčně. Zdravotní by sis platit nemusela - jako pečující o děti. Zvládnout se to podle dá, když to nemáš do školy daleko a máš hlídání po dobu konferencí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, na PhD. studiu dostáváš peníze za to že jsi student = stipendium. Kolik, zaleží na každé univerzitě. Také nekteré VŠ ti k tomu dají i úvazek. Stipko se pohybuje kolem 4-7 tis v základu. Opravdu záleží na tom kam jdeš, stejně tak zda ti dají úvazek. Já pracuju na TUL na 100 % úvazek (ten se dá nastavit na kolik chceš) plus tu i studuju. Ale jsem tu od nevidim do nevidim…s dítětem to asi moc nepůjde.
Kdybys chtěla podrobnější info, tak napiš SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaké peníze máš na mysli? Jestli stipendium, tak to záleží na vaší škole, co nabízí. Jinak by tě musel živit manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navím na jakou školu,, na Karlovce je stípko jen na presenční (denní) studium.
Dá-nedá, to asi záleží na oboru. U nás nedá, protože potřebuješ nasbírat data na pacientecha to se na dálku nedá. Zbytek už jsem pak při MD dodělala ( státnice, disertačku)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud by jsi byla řádným studentem denního stuudia, tak máš nárok na stipendium (bývalo okolo 6tis., nevím jak dnes), ale to musíš ve školee něco odučit a pracovat tam (vyjde to tak na 8 hodin denně - prostě jako plný úvazek) a zároveň nesmíš být na pracáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdybych měla stípko a 50 % úvazek? To bych měla půlku platu + cca 4-7 tisíc stýpka, to není tak hrozný, ne?
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Já mám vystudovanou chemii, počítám, že ekologie nebude o nic jednodušší. Spolužáci, kteří dělali phd mi říkali, že je to skoro na plný úvazek, dostávali asi 8 tis., ale to ti spíš řekne škola. Málokdo z nich to zvládl za tři roky.
Bude ti to k něčemu? Chceš dělat vědu? Pokud ne, tak věz, že někteří zaměstnavatelé z průmyslu na to koukají s podezřením. A ani se nedivím, z mých spolužáků dělali phd spíš ti míň výkonní a slabší, co se jim moc nechtělo pracovat. To není tvůj případ, ani pravidlo, ale dost lidí na to tak kouká, aspoň v mém okolí (práci).
Pokud chceš dělat vědu, jdi samozřejmě do toho, to je pak jiná
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak to je normální pracovní doba 8 hodin? Prostě mi jde o to, abych měla pořád těch svých cca 15 čistýho, jako jsem měla v normální práci a byla jsem tam max těch 8 hodin denně, ale k tomu si musím připočítat ještě dobu učení, atd, co?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A kdybych měla stípko a 50 % úvazek? To bych měla půlku platu + cca 4-7 tisíc stýpka, to není tak hrozný, ne?
jak máš staré děti? máš celodenní hlídání?
počítej, že půl úvazek a denní studium ( podmínka stípka) zabere fakt plný úvazek.
Taky ti někdo ten úvazek musí dát. M8š to s někým domluvené.
Ono to často chodí tak, že tě pijmou na denní studium, ty tam víceméně pracuješ na úvazek nulanulaprd a to, co děláš berou, že to děláš v rámci toho postgraduálu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale na doktorátě se fakt nezbohatne. Stipendia jsou běžně vyplácena při prezenčním studiu, ale po nás tedy za to něco chtěli. Já jsem při prezenčním měla i úvazek a to jsem se musela celkem ohánět, zaprvé abych to všechno stihla a zadruhé abych si to vůbec obhájila. Takže se radši nejprve dobře informuj na vybrané škole, abys pak nebyla zaskočena, zas taková zívačka to není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama No napadlo mě, jít do toho, až děti budou chodit do školy školky, takže hlídání nepořebuju.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No tak to je normální pracovní doba 8 hodin? Prostě mi jde o to, abych měla pořád těch svých cca 15 čistýho, jako jsem měla v normální práci a byla jsem tam max těch 8 hodin denně, ale k tomu si musím připočítat ještě dobu učení, atd, co?
to se nedozvíš tady na internetu. To se musíš domluvit s konkrétním školitelem, jaká je časová náročnost tvé konkrétní vědecké práce a zda ti nabídne i nějakou finančně ohodnocenou další práci. A jaký úvazek.
U nás to nebylo automatické. Přijali tě na 0,1 úvazek. A když to klapalo, tak to třeba zvýšili za rok na 0,3, po dvou letech na 0,5
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucella Tak já zbohatnout nechci, ale nešla bych do toho, kdybch nedostávala min.15 tisíc hrubýho, to bychom finančně doma nezvládali. Takže myslíte, že se to zvládnout nedá, že to zabere více jak 8 hodin denně?(studium+úvazek)
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No, nevím jak jde, ale v rámci toho denního studia (které je podmínkou stipendia) bylo i odučit i určitý počet hodin, takže mít k tomu ještě půl úvazku, tak si tam celé dny a na 15 čistýho to nevidím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dotaz (omluvám se, za anonym, ale nechci, aby kdokoliv poznal moje plány. Jsem na mateřské, mám vystudovanou ekologii, stále častěji přemýšlím o tom, že bych si po mateřské dodělala PHD. Dostávala bych nějaké peníze? Dá se to zvládnout s dětma, mám asi naivní představy…Díky