Doktorské studium - dá se zvládnout s dětmi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
7.9.13 17:27

U mě těžko říc, měla jsem k doktorandskému úvazek - nejdřív 0,1, postupně plnej. A nedokážu říct, co bylo v rámci studia, co práce. Páč i po dokončení studia je ta náplň stejná, klasické klinika ( pacienti), plus výzkum ( sběr dat, statistiky, publikaní a přednášková činnost), nejen na mém úkolu, ale i na další v rámci VZ. Plus přednášení a cvičení studentů.
V rámci studia byly jednoznačně jen několik kurzů, jazyková zkouška, státní zouška, obhajoba. V rámci povinností byly i nějaké publikace v impakt časopisech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3275
7.9.13 18:00

Pro zakladatelku: mám dvě děti (1 a 3 roky) a chystám se zapsat do třeťáku na DS. zvládnout se dá, ale záleží na škole, fakultě, katedře a možná úplně nejvíc na školiteli. detaily kdyžtak do SZ, napiš mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
7.9.13 21:47

@yourlady Ano, požadavek na povinné zkoušky a zkoušky z jazyků je u denního studia normální. Já jsem musela absolvovat 6 odborných a dvě jazykové za tuším 3 semestry. S tím učením - s námi doktorandy vymetali předměty, které nikdo nechtěl: praktika, cvičení k přednáškám atd. A odučený „objem času“ byl přímo povinný. Navíc se samozřejmě muselo pracovat na svém vlastním výzkumném tématu a publikovat + prezentovat na konferencích. Toť zvyklosti v technickém oboru, konkrétně fyzice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
8.9.13 07:18

Záleží na oboru, ale absolvování zkoušek a většinou i jazyka (my měli povinný certifikát z Aj, minimálně na úrovni FCE) mi přijde samozřejmé, však je to pořád studium, zadarmo ten titul není…pokud nemáš čas do školy chodit, doporučuji dálkové studium (to je ovšem bez nároku na stipendium), tam sice budeš muset absolvovat zkoušky taky, ale myslím, že tam není ta nutnost chodit fyzicky do školy (nevím přesně, já studovala prezenčně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.17 21:07

Je tu prosím někdo, kdo studoval na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity doktorát prezenčně? Myslím tím konktétně obor Pedagogika. Mám malé děti a chtěla bych to zkusit. Kolik hodin průměrně tráví doktorand na fakultě? Jde mi o to, že nemám hlídání. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.4.18 12:44

Obnovuju diskuzi. Prosím, je zde někdo, kdo studoval doktorské studium na Pedagogické fakultě v Brně? Prosím o anonym, zatím studium jen zvažuji a nechci, aby to zatím někdo věděl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze