Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Děvčata a hoši,
viděl, prosím, někdo obě varianty dokumentu V síti? Jak moc velký je mezi nimi rozdíl? Měla jsem v plánu s dětmi (10,5 a 12,5) zkouknout V síti 12+, ale co jsem našla, tak není dostupný pro domácí shlédnutí. Tak uvažuji nad variantou 15+. Je o moc drsnější?
Obecně beru rating dost s rezervou, ale tady trochu váhám, hlavně kvůli mladšímu dítku.
Na druhou stranu si říkám, že lepší ukázat a vystrašit, než je nechat se vrhnout do internetového světa s naivní představou, že lidi jsou tam opravdu tím, za koho se vydávají ![]()
Jsou tam vidět pánská přirození. To asi v té verzi pro mladší nebude.
@Jahru Zrovna nedávno jsem viděla 15+ a bylo mi z toho zle. A to jsem dospělá, je mi 40. Nedovedu si představit, že by se na to dívaly děti ve věku 10-12. Jednak je tam spousta záběrů na mužská přirození (i když je obraz upraven těmi kostičkami) a taky ty řeči potom při osobních setkáních - že ji chtějí do trojky, komentáře ohledně sexu se zvířetem apod.
Myslím, že když tvůrci udělali rozdílné varianty 12+ a 15+ tak to má svoje opodstatnění.
Mně osobně zase nepřijdou verze tolik odlišné. V podstatě v obou je cenzura.
Pro děti od 12 let je kratší verze, než od těch 15 let. Jinak je to oboje cenzurované.
Viděla jsem obě, 12+ s manželem v kině a 15+ doma v „domácím“ kině. Verze 12+ má přidanou hodnotu v tom, že jsou tam krátké vstupy hereček, kde radí dětem, jak se chovat na internetu. Ty v 15+ nejsou.
U 15+ jsem čekala víc rozborů ze strany sexuologů a psychologů, že třeba budou víc rozebírat psychologii internetových predátorů, proč to dělají. Těch názorů odborníků tam ale moc nebylo.
Jediná nevýhoda verze 12+ je, že ty rozhovory jsou hodně sestříhané, takže občas nedává moc smysl, že ty holky reagují tak přehnaně, když se jim toho tak moc neděje. Jinak rozhodně 12+ je za mě lepší.