Doma nočník a co venku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
224
22.8.13 14:36

Doma nočník a co venku?

Maminky poradíte mi, syn chodí krásně na nočník (16 měs.), vždy když se mu chce čůrat, vše odhodí a utíká na nočník, venku v zahradě to také zvládá dobře, nehody máme max.1× denně zatím a to třeba jen že si učůrne do tepláčků, pak to zjistí, přestane čůrat a utíká na nočník práci dokončit. I kakání ho baví, no spíš má radost z toho co se v nočníku najednou objevilo :-) Nevím co s ním ale venku, hřiště, procházka…atd. On si sám ještě neřekne, jen když má nočník u sebe tak tam utíká. Ve stoje mi ještě čůrat nechce, snaží se sedat, kroutí, utíká mi. Zatím mi připadne, že to vysvětlování, že chlapečci čůrají venku ve stoje nechápe. Nechci mu dávat plínu a motat mu tím hlavu. Pokud mu už to plínu musím dát na nějakou delší dobu, druhej den mi čůrá i mimo nočník, takže se snažím opravdu jen bez plíny. Ale nevím jak stím venkem. Jak jste to vaše děti naučili? Vím, že je ještě docela malý a můžu být ráda, za takové úspěchy, ale chtěla bych s ním jít i normálně ven aniž bych brala sebou desatery tepláčky na převlečení. Děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.8.13 14:38

Tak si pořiďte nějaký menší nočník a vozte sebou ;) venku mu ho viditelně postav, ať ví kam a hotovo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
22.8.13 14:39

Kluci čůrali od začátku venku ve stoje, doma na záchod a doma kakali na nočník. Když se poštěstilo kakání venku ( :roll: ), tak jsem je prostě čapla jako na čůrání na holčičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
22.8.13 14:40

Máme skoro 17 měsíců a řešili jsme to tak, že jsem ho ze začátku dávala čůrat jako holčičku - podržet nad kanálkem nebo travičkou (lidi ať si čuměj že jo), teď už čůrá ve stoje, okoukal to od bratranců a mělo to úspěch. Zkus mu ukázet najěkého jiného chlapečka, určitě se mu to zalíbí. Nebo ať ukáže taťka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ale alena
22.8.13 14:41

Ať mu čůrání ve stoje předvede taťka nebo starší kamarád, vysvětlování je nanic :)

• Citovat
  • Upravit
4190
22.8.13 14:42

Myslím, že jeden dva dny potáhneš x tery tepláčky na převlečení a pak to pochopí…zvláště když víš, že když se zapomene - přičůrne se - tak mu mokré tepláčky vadí a chce na nočník… Venku prostě na travičku, nejlepší by byla názorná ukázka od tatínka. Šikovnej kluk. Jinak dávat na ven plínku je cesta do pekel. Taky jsem to tak dělala (větší nákupy a ták… máš plínku na záchod nepůjdeme) okamžitě mi malá přestala sama chodit na nočník. Takže jsem nabalila oblečení, vyčůrali jsem se před odjezdem, v krámě šli na záchod (travičku venku) rychle nakoupili, znova travička venku… a teď už se opravdu musí zapomenout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.13 14:42

Taky nočník, my ho bereme všude sebou, kamkoliv jedeme, někdy čurá v autě na předním sedadle, někdy venku na chodníku sedí na nočníku, když je poblíž wc, tak už když ji přidržím, tak si se vyčurá tam, ale dřív nechtěla.
I do Prahy na výlet teď s náma jel nočník, že hledat tam veřejné wc se nám nechtělo i do ZOO v Brně jsme ho brali :lol:.
No nedá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
22.8.13 14:44

Existují i cestovní nočníky http://www.cestovni-nocnik.cz/, ale i tak se mi to zdá docela nepraktické, ale lepší je mít u sebe nočník a to všude, než aby to malý pak náhodou nevzdal, protože ten nočník nikde nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15065
22.8.13 14:48
@Lucianamil píše:
Maminky poradíte mi, syn chodí krásně na nočník (16 měs.), vždy když se mu chce čůrat, vše odhodí a utíká na nočník, venku v zahradě to také zvládá dobře, nehody máme max.1× denně zatím a to třeba jen že si učůrne do tepláčků, pak to zjistí, přestane čůrat a utíká na nočník práci dokončit. I kakání ho baví, no spíš má radost z toho co se v nočníku najednou objevilo :-) Nevím co s ním ale venku, hřiště, procházka…atd. On si sám ještě neřekne, jen když má nočník u sebe tak tam utíká. Ve stoje mi ještě čůrat nechce, snaží se sedat, kroutí, utíká mi. Zatím mi připadne, že to vysvětlování, že chlapečci čůrají venku ve stoje nechápe. Nechci mu dávat plínu a motat mu tím hlavu. Pokud mu už to plínu musím dát na nějakou delší dobu, druhej den mi čůrá i mimo nočník, takže se snažím opravdu jen bez plíny. Ale nevím jak stím venkem. Jak jste to vaše děti naučili? Vím, že je ještě docela malý a můžu být ráda, za takové úspěchy, ale chtěla bych s ním jít i normálně ven aniž bych brala sebou desatery tepláčky na převlečení. Děkuji za rady :mavam:

Nočník jsme tahali pár měsíců všude sebou, do krámu, ven na procházku. V červnu se naučil na travičku, ted už čurá sám, aniž by něco hlásil. Ale, je mu už 28 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
22.8.13 14:50

@Kelsey To jako, že na ulici postavíte nočník a čůrej? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.8.13 14:52
@knizko píše:
@Kelsey To jako, že na ulici postavíte nočník a čůrej? 8o 8o

taky jsem to tak dělala, kluk odmítal ve stoje.. lepší, než počůraný dítě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
22.8.13 14:52

Malá skoro 2roky čůrá, kaká sama chodí ale jen doma, taky bych potřebovala vyřešit jak venku, právěže postavit venku noční a kolem houfy lidí tak se sekne, potřebuje na to klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.13 14:53
@knizko píše:

jo no jasně, my ho vozíme pod kočárem, že mám 5 lětou, 2 letou a 4 měs. tak té 2leté slečně ho bereme sebou když vím, že tam není wc po ruce, jinak užj de na wc, do trávy se nevyčurá to odmítá a než aby to dala do kalhotek, tak vezmu nočník sebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.13 14:58
@knizko píše:

ukážu ti teď fotku po pár hodinách procházky po Praze, pak ji zas smažu, jak vypadalo naše putování :pankac: prostřední ve fialových šatech je naše 2 letá slečna a tak to u nás vypadá běžně v terénu, až z fotky jsme zjistila, že tam byla restaurace, kam mohla na wc, ale co už :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50125
22.8.13 15:03

Syna dávám čůrat do trávy, ale musím ho přidržet, aby si nepočůral oblečení. V obchodních centrech a restauracích ho držím nad mísou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze