Naučit se na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Naučit se na nočník
Ahoj holky,
moc Vás po dlouhé době zdravím a prosím Vás o radu, v roce 2011 jste mi moc pomohly a proto se na Vás obracím znovu.
![]()
Chci naučit naši slečnu na nočník, v jejich 20 měs. jsme to zkoušely ráno, po jídle a pití, ale ve většině případů úspěch nebyl.
Teď má 21 měs. Když byly ty horka tak jsme byly většinu času venku a byla bez plenky, samozřejmě, že čůrala kde chtěla a kdy chtěla, přiznám se, že doma jsem jí dávala plenku, protože jsem nechtěla mít každou chvilku někde nějakou loužičku na podlaze v horším případě na koberci nebo sedačce.
Prosím jak jste učily Vaše zlatíčka na nočník Vy? Mám ji doma nechat běhat bez pleny nebo koupit pleny natahovací - odvykací?
Děkuju za jakoukoliv radu a mějte se moc hezky. L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím si, že jsi měla dceru učit chodit na nočník už dříve. Moji dceru jsem učila na nočník od 12.měsíců.
- Citovat
- Upravit
Já učím týden (skoro 2 roky) a je to děs běs. Rozhodně jí nenutím a nemyslím si jako Lindulinka, že začínáš pozdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lindunka13 píše:
Myslím si, že jsi měla dceru učit chodit na nočník už dříve. Moji dceru jsem učila na nočník od 12.měsíců.
a můžu se zeptat, jak si to prakticky prováděla? Malé byl rok, na nočník ji dávám, ale jen na kakaní. to má 2× denně a zhruba ve stejnou dobu. čůraní nevychytávám…
@luciankka promiň, že jsem se vtěrkla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lindunka13 píše:
tak nemyslím, že zrovna tohle chtěla zakladatelka slyšet…spíš by uvítala radu, jak na to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luciankka malá má 20 měsíců a zkouším už docela dlouho…ale nehrotím to, nenutím ji do ničeho. U nás byl úspěch i to, že na nočníku vydržela dýl než pár sekund
nicméně rozhodně není odplenkovaná…vyčůrá se velmi výjimečně…takže asi nedozrál čas…nechávám tomu volný průběh, nehrotím to…jen prostě zkouším a určitě se někdy zadaří.
Takže jak na to zatím neporadím, neb u nás bez úspěchů i po dost dlouhé době ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem taky zvědavá na rady. Synovi je 18 měsíců a taky teprve s nočníkem začínáme. Dřív to nešlo, stál už od 7 měsíců a ještě neseděl, takže ve chvíli, kdy se naučil sám sedět, tak u toho vstával a nechtěl být na místě. Od 10 měsíců chodí a na nočník bych ho musela za šíleného řevu přivázat. A to my tedy přijde zbytečné. Takže má už dlouho nočník v pokojíčku a vysvětluju mu, co se tam dělá, parkrát už si tam sedl v plíně a vykakal se do ní. Teď v létě občas běhá doma nahatý, já ho pozoruju a když se mi zdá, že už dlouho nečůral, dost pije a divně se nakrucuje, tak ho tam zkusím posadit - jediná možnost, jak ho tam udržím, je dát do ruky mobil
(to vydrží i deset vteřin) a třikrát už se tam vyčůral. Několikrát to dopadlo tak, že se vyčůral na koberec a pak si šel sednout na nočník sám, takže ví, co se tam dělá, ale ještě neovládá ty pocity.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hančíí píše:
a můžu se zeptat, jak si to prakticky prováděla? Malé byl rok, na nočník ji dávám, ale jen na kakaní. to má 2× denně a zhruba ve stejnou dobu. čůraní nevychytávám…
@luciankka promiň, že jsem se vtěrkla.
já to dělala taky tak. a pak jsem přidala nočník hned jak se vyspala. a pak zhruba po hodině a půl. teď jsme se dopracovaly k tomu, že plínku má jen na spaní. někdy to přes polední spaní vydrží, jindy ne. záleží kolik toho vypila. ale přes den si říká
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechej ji behat bez plenky. A pokud se nebude darit tak to odloz treba o mesic, ma jeste cas. Ja malou davala taky od roka na nocnik, ale bylo mi to k nicemu. Pak se zasekla a nocnik bojkotovala. Mesic pred 2rokem jsem nicnik opt vytahla a ona si na neho i sedla, a za tyden jsem zdelala plinu a od te doby je bez jen na noc. Louzicky byly a na gauc jsem dala neproustnou podlozku a mohla sedet jen na ni,. Chce to jen trpelivost. Ono se zadari
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IvčaL taky to tak u nás začínalo. Bylo nemožné ji tam udržet…postupně se to ale zlepšilo i když ani teď tam nesedí jen tak sama…buď sleduje pohádku nebo listuje v časopisu, ale musím být u ní. Jakmile odběhnu někde pryč, peláší za mnou, aby jí něco neuteklo
Párkrát se vyčůrala, ale spíš asi náhoda…každopádně jak jsem psala…když tam nechce sedět, nenutím ji…a taky nestresuju, jednou se to naučit snad musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maky26 děkuji moc ![]()
Já ji dávám na nočník ještě po ránu. Po poledním spaní nemůžu. To je lítostivá a chce se mazlit. Když bych ji posadila na nočník, plakala by. Ale já to až tak neřeším, jsem ráda, že se vykadí. A hlavně jsem ráda, že je na nočníku v klidu, zatím, sedí a neutíká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já malého dávám na nočník od 12. měsíců a zatím se nám povedlo jen to, že hystericky neřveme a když ho nějak zabavím, tak na něm vydrží i pár sekund. ![]()
Jednou jedinkrát se nm povedlo, že aspoň ucvrnknul, ale i přes mé pochvaly, se mi ho tam nedaří udržet. Tento týden si na něj začal sedat sám, ale v plíně a oblečený. Jakmile mu sundám plinku a posadím - prchá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hančíí
U nás nemám po ránu šanci. Brouček se totiž začne ozývat až tak půl hoďky potom, co je vzhůru a to už je uděláno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19 to u nás někdy taky, ale poslední dobou kadí po obědě a po večeři, takže paráda. ale zítra to může být jinak ![]()
jsem za to ráda, protože přebalit ten pytel blech je boj…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hančíí
U nás, když ne z rána, tak buď během jídla (prostě spokojeně papá a pak jen cítím smrad
nebo během odpoledního spánku. No, abych pravdu řekla, neočekávám, že by jsme byli nějak brzy bez plen ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit