Naučit se na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mari1912 Však píšu, že jsem vždycky ukazovala
A při prvním náznaku snahy nasměrovala. To je jasné, že když mu to neukážu, nebude vědět kam. Já jen píšu, že je zbytečné dítě vysazovat a snažit se něco zachytit, když to není jeho zásluhou. Prostě takové otročení. Ale samozřejmě, pokud tě to baví a malého to taky baví, proč ne
Jen píšu, že tím to zrání neurychlíš. A píšu to hlavně proto, že tady jsou maminky, které mají první dítě a hledají radu jak na to, a z mnohých příspěvků tady vyplývá, že MUSÍ dítě vysazovat, aby se naučilo na nočník. Přitom to není pravda, nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sao
každý ať dělá podle své intuice ![]()
Já jen nechápu jednu věc, dnes se traduje, že svěrač dítě nedokáže ovládat, tak jak je možné, že dříve to dokázalo skoro každé dítě už v roce
A jak je možné, že to zvládá dítko co je na bezplenkovce-neodporuje si to?
Takže za mě pokud je matka důsledná a cvičí s dítkem tak sice zpočátku jde jen o odchytávání, ale časem a celkem brzo děti pochopí co od nich chceme
Ale je to můj názor a jak píši, každý podle svého ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mari1912
Na opruzeniny stačí mazat a nenechat ho v plíně dlouho. My teda s opruzeninama máme problém leda, když se po… v noci a je v tom do rána, jinak mám zadeček naprosto v pohodě.
@sao
Vidíš, já mám první dítě, ale rozhodně to nijak nehrotím. Sice mi kámošky taky radili, že dávali malé od 6. měsíců. Ale copak jsem ho mohla učit na nočník, když neseděl? A i teď když vidím, jak z něj furt prchá, nehodlám ho tam furt cpát. Myslím, že bych mu to tím jen sprotivila. Já si říkám, že každé dítě se jednou naučí a nevidím důvod, proč spěchat. že nějaký dítě je bez plen v roce - no a co. Některé chodí v 10. měsících jiné až v roce a půl apod. Podle mě, je to s nočníkem to samé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mari1912
Dřív to šlo rychleji, protože nebyly papírové plenky. V látkovkách to ty děti cítí, tak se naučí rychleji. Ale srovnávat co bylo dřív a teď mi přijde trošku mimo.
Kdyby v dnešní době procházeli tím, čím děti dřív, spostu matek by kleplo. ![]()
Nehledě na to, že kdybych měla celý den hopsat s nočníkem za malým a zkoušet jestli náhodou nechce, tak nic jiného neudělám. Nehledě na to, že tam stejně nechce být ![]()
Příspěvek upraven 21.08.13 v 11:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19
tak malej nebyl opruzený nikdy, nemažu vůbec preventivně, tak si myslím, že je to i tím. A když vidím, že začíná malinko červenat tak máznu a je klid
Ale až bude jíst vše tak kdo ví, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19 píše:
@mari1912
Dřív to šlo rychleji, protože nebyly papírové plenky. V látkovkách to ty děti cítí, tak se naučí rychleji. Ale srovnávat co bylo dřív a teď mi přijde trošku mimo.
Kdyby v dnešní době procházeli tím, čím děti dřív, spostu matek by kleplo.
to není pravda, sestra látkuje, malé je 20 měsíců a nočník nechce ani omylem
Takže tím to fakt není ![]()
A není vše co dělaly naše matky špatné
Proč bych nesrovnala, když se mi to zdá super ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mari1912
Náš malý už papká vše a jediný rozdíl je v tom, že kaká třeba 3× denně. Ale pokud ho hned přebalím a máznu, je po problému. Joo, nechat ho v tom, tak opruzený bude. Bohužel znám i takovou matku, která nechá malého třeba 2 hodiny v posrané plíně, protože plinky jsou drahé a musí šetřit. Pak si stěžuje, že má opruzený zadek - takový nakopat málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19
já co dávám na nočník mám paradoxně vyšší spotřebu plínek
Protože jak mu jednou tu plenu sundám a vím, že už do ní čůral tak mu jí znova nedokážu dát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mari1912
Já tím srovnáváním myslela, že dřív děti lítali po venku, jedli sníh, koupali se v potoce, váleli po poli, jedli zeleninu přímo ze záhonku (když nekřupala hlína, nebylo to ono). Z toho by spoutu matek dneska omylo.
Mám psa a sem tam se setkám s reakcí „a to ho máte v bytě, s malým? No chudák, ty chlupy apod.“ To pomalu vidím rudě. Moje neteř brala psovi granule z misky, dávala mu mlíko z falšky (jednou ona, jednou pes) a přežila a je z ní pěkná puberťačka.
Když vidím matky, co všechno savujou a desifinkujou, aby dítě náhodou nechytlo na něco neumytého, říkám si, jak jsme mohli přežít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blanula19
já tomám podobně, hezky kousek hlíny, popolézt po zahradě, žádné savo-prostě ten organismus se musí setkat s lecčím, aby se obrnil ![]()
Na ty co se jim to nelíbí se jen směji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mari1912 Dřív děti chodily na nočník dřív, protože se používaly látkovky a maminky se chtěly co nejdříve zbavit toho praní. ALe dělaly pouze to stejné, co ty - pouze odchytávaly. Jelikož tenkrát takhle brzy vysazovala asi každá mamina, může to vypadat, že dřív byly děti šikovnější. Nikdy se už ale nedozvíme, kdy byly ty děti skutečně zralé. S bezplenkovkou je to to samé. JDe jen o schopnost maminky rozpoznat kdy bude dítě nejspíš konat. Já jsem u nejmladšího taky dlouho používala látkovky, a nic jsem neurychlila. U nejstaršího mi radili nechat ho jen v punčoškách, aby to cítil když se počůrá, a nic, chodil si vesele počůranej i pokaděnej a nevadilo mu to. NA záchod začal chodit nezávisle na všech těch metodách, až prostě sám chtěl.
@blanula19 TO mi připomíná, jak moje děcka lítají pobosky v ovčích, kozích, kačeních a slepičích hovínkách, lezou k psovi do boudy a hrabou se v jeho misce, berou si kotě do postele atd., a přesto pořád žijí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Noční odplenkování
Můžu se připojit? ![]()
Dcera vyrostla na látkovkách, odchytávala jsem ji na nočník asi od roka… splehlivě se odplenkovala až ve dvou letech!!! a teď má tři a tři měsíce a pořád má na noc plenku - kompletně ji počůrá, i když jí nedávám pít ani před spaním a i v noci - někdo říká, že ji mám dát spát bez plenky a v noci cca dvakrát dát na nočník… někdo zase, že až bude připravená, začne se samam budit na noční čůrání a nebo to vydrží do rána a vyčůrá se ráno… tak nevím… u té první varianty se bojím, abych nemusela třikrát za noc převlékat postel
já myslím, že to dítě si ve spánku stejně neuvědomuje, že sedí na nočníku a čůrá, takže z jeho pohledu je to jedno, jestli do nočníku nebo do plenky, jen já budu mít dvě noční vstávání navíc a ještě převlkat mokrou postel, když to nevystihnu včas ![]()
prosím o rady a názory, díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE U toho nočního počůrávání je to opět o tom stejném, co pořád píšu: o zralosti. Tohle prostě neovlivníš. JE to nevědomé a tělo potřebuje dozrát k tomu, aby ve spánku prostě nečůralo. Můj nejstarší je na noc bez plen cca od čtyř let, mladší bude mít čtyři roky a na noc spořád dávám plenu. O nejmladším ani nemluvím. Doporučuje se to, co píšeš - nedávat večer pít, v noci budit a brát na záchod. Nedělám to, už vidím svého syna, jak v noci bez řevu vstane a na povel se vyčůrá
ZKus ještě vydržet, ono noční počůrávání je tuším do šesti let normální, pak se to řeší s doktorkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sao Díky, takže moje doměnka byla zprávná - až dozraje, přestane čůrat do plenek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@3HE
Dceru jsem nechala bez pleny, jednou jsem vzbudila a cca za dva mesice uz byla bez plen i v noci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit