Umět na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
umět na nočník
Ahoj holky,
moc Vás po dlouhé době zdravím a prosím Vás o radu, v roce 2011 jste mi moc pomohly a proto se na Vás obracím znovu.
Chci naučit naši slečnu na nočník, v jejich 20 měs. jsme to zkoušely ráno, po jídle a pití, ale ve většině případů úspěch nebyl.
Teď má 21 měs. Když byly ty horka tak jsme byly většinu času venku a byla bez plenky, samozřejmě, že čůrala kde chtěla a kdy chtěla, přiznám se, že doma jsem jí dávala plenku, protože jsem nechtěla mít každou chvilku někde nějakou loužičku na podlaze v horším případě na koberci nebo sedačce.
Prosím jak jste učily Vaše zlatíčka na nočník Vy? Mám ji doma nechat běhat bez pleny nebo koupit pleny natahovací – odvykací?
Děkuju za jakoukoliv radu a mějte se moc hezky. L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Moc ti neporadím. Mám 15 ti měsíční a doma již více jak měsíc bez pleny a mám jiný problém. Zpočátku čůrala kde chtěla a kdy chtěla. Nyní už když ji posadím na nočník, tak zatlačí a většinou se vyčůrá. Někdy si jde i sama na nočník. Loužička nebyla už dlouho. Problém máme ten, že ji nočník hrozně baví a nejraději by tam seděla furt. Je na ni vidět, že má velikou radost, když se podaří a já pochválím. Pokud se nepodaří, tak to zkouší „jak blbá“ dokud se nepovede. Jsem z toho až nervní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@luciankka Ahoj, naše má 22 měsíců, honila jsem ji celé léto a jak píšeš, čůrala kde chtěla jak chtěla. Najednou na něj doma sama sedla a bylo to. Jak jí dám kalhoty tak je sem tam počůrá, ale říká sí… sama jsem zvědavá, jak to půjde dál. Takže u nás prostě samo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nech ji, já neučila nic, malá bojkotovala nočník, ze dne na den si začala říkat a do tří dnů byla bez plen. Na noc a do kočáru jí je ještě dávám, ale má je suché a říká si i v pleně. Každé dítě dozraje jindy, ale nakonec jsou bez plen všichni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky me zajima toto tema.Muj syn bude mit 22 mesicu.Na nocnik si sedne nekdy se podari a nekdy ne, ale vubec si nerika.Asi jeste neni ten spravny cas i kdyz bych byla moc rada kdyby uz to prislo.Je pravda, ze to moc nehrotim. Nevim jestli ho mam taky nechat bez plen. Jenze se bojim jak pise zakladatelka ze budou vsude louzicky na pohovce apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jsem asi nezodpovědná matka.
Dcerka mi asistovala a asistuje u všeho, tudíž i na WC. Od 18ti měsíců nesnesla v plínce bobek, to mi každý říkal, že to za chvilku bude i u čůrání. Měla jsem tendenci to urychlit, ale řekla jsem si, že tomu nechám volný průběh…
Podařilo se, na 25ti měsících (bez pár dní) ze dne na den chtěla na záchod, nočník ji moc nebral a nebere. Miluje chodit čůrat venku, mmch, taky mě nejrpve viděla „v reálu, v přírodě“, jak se TO dělá, pak začala sama.
Dnes 25,5 měsíce
, chodí jako velká, stažené kalhoty ke kolenům, nožičky od sebe, na bobek a čůrá. Maminky se smějí, že je tak šikovná, jak jsem toho docílila. Nijak, není to moje zásluha - prostě malé děti se opičí, tak to maličká bere se vším všudy (včetně toal. papíru, spláchnutí, omytí rukou).
Jinak jsem maličké vysvětlovala, že až ji začne tlačit v bříšku (a sáhla jsem jí na bříško a trošku zmáčkla), tak TO je ono, potřebuje kakat, čůrání si „vychytala“ sama ![]()
- Citovat
- Upravit
Já bych ji asi nechala.
Naši malou jsem zkoušela několikrát a nic, až jsem vypozorovala, že kakat chodila do rohu pod stůl, tak jsem ji tam šoupla nočník, sebrala plenu a najednou to šlo. Plenu jsem ji od té doby už nedala, jen na spaní a teď jí má jen na spaní v noci.
Podle mě k tomu to dítě musí dozrát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to by se mi taky líbilo, budem to zkoušet. A když si ji vzala plenu nepočůravala se Ti, říkala si a chodila si pak na nočník?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak to je malá šikula a vůbec nejsi nezodpovědná matka, tohle dělám s malou co umí chodit, protože jí wc připadá strašně zajímavé, ale čůrat ji zatím nenapadlo
je fakt šikula a můžeš být na ni pyšná…přeju Ti to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Terinko4444,
tak to jste šikovní a kdy se Vám to podařilo, tohle, když si čtu tak si říkám, že máte zázračné děti, ale třeba mě to štěstí taky potká…jen mě někdy stresují babičky a tety jak radí co by se mělo atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
vidíš to co já bych za to dala a Ty máš opačný problém, no teď si říkám co je lepší a kdybys jí schovala nočník a chodily jste na záchod myslíš, že by jí to nepřestalo bavit? Držím pěsti, aler jste šikovní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
tak to jste šikuly to Vám moc přeju, malá si občas na něj sedne, ale pak zase uteče a když ji na něj posadím tak sedíme a po pěti minutách ji sundám, někdy se zadaří a někdy ne, ale ještě si neříká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit