Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte holky,22.7 má naše cácorka krásné 3 roky,chtěla bych jí doma upéct dort - něco jednoduchého nebo nepečený
děkuji za rady,typy a popř.fota,recept
![]()
tnto nikdy nezklame a pokud se ozdobí šlehajdou před podáváním, zrovna včera jsem jej dělala -Eli měla 9.narozky http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
a hlavně dobrý-spočítali jsme, že vyjde na cca 80,– -85,–kč a udělá se z něj 8 velkých kousků, každý se zdráhá, jak je to velký kus, že to nesní, ale jen se zapráší, ta šlehajda totiž vsákne do toho korpusu a je to vláčné-rozplývá se to v puse.
mňam,zítra se do toho pustím,já totiž nemám nervy na zdobení třeba takového dortu:
já dozdobila jen šlehajdou ve spreji a cukrovým zdobením, stříkla jsem tam 9, tu posypala cukrovým máčkem ![]()
udělej MOTÝLA
korpus, dovnitř pudinkovomáslový krém, nahoru ovoce, zalít želatinou, po ztuhnutí rozdělit na půlky a dát k sobě kulatými stranami, jako tělo banán ![]()
(neměla jsem zdobičku, jen igeliťák s ustřuhlým rohem, tak je ta šlehačka taková všelijaká
)
Příspěvek upraven 20.07.11 v 16:52
Teda krásný
jen nemám formu a nevím jak bych ty křídla udělala ![]()
kibooolka píše:
Teda krásnýjen nemám formu a nevím jak bych ty křídla udělala
tak udělat klasický plech, rozkrojit na půlky a ty oříznou do potřebnýho tvaru ![]()
na želatinu s ovocem se vyprvni a jen to nazdob šlehačkou a třeba lentilkama ![]()
Tak já dělala nepečený, piškotový se zakysanou smetanou + ovoce. Povrch jsem mázla malou vrtvou šlehačky, dokola naskládala cukrářské piškoty a nahoru nastrouhala čokoládu. Figurky jsem modelovala z jedlé plastelíny, ale ty jdou i koupit.
Ještě detail. Když vynechám tu práci s modelováním, tak je za chviličku hotový.
Želva - je taky jednoduchá - roláda plněná marmeládou se nakrájí na kousky, kterými se vyloží kulatá mísa, ta se pak naplní krémem (my měli tvarohový) Hlava a nohy jsou z marcipánové hmoty.
tak holky děkuji
jeden udělám zítra,další v září
dorty jsou krásné,máte šikovný ruce snad se mi to taky povede ![]()