Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, má některá z vás zkušenost se zdobením dortu (nebo jiných zákusků s krémem) želatinovými bonbony? Konkrétně mám na mysli bonpari želé (takové ty drobné, hladké různé druhy ovoce - pomeranč, malina, jahoda, nemyslím ty obalované v cukru). Hledala jsem něco na ozdobení dortu pro naši malou k narozeninám a všude mají jenom klasické růže z marcipánu
, chtěla jsem něco dětského, barevného. Tyhle bonbony mi padly do oka, jsou barevné, chutné, nestojí moc. Jenom mám strach, aby se třeba při kontaktu s krémem nezačaly rozpouštět, pouštět barvu, nebo dělat jinou neplechu, to by mě teda po celodenní dřině naštvaly ![]()
Díky moc za vaše reakce.
zkus kouknout do cukraren, u nas maji teda i ruzne detske figurky ![]()
ja jsem davala zeletinove jen na marcipan - do kremu bych to dala az na posledni chvili, neroztecou se urcite, moz na jen tu barvu malinko pusti, ale kdyz s nima nebudes hybat tak to vydrzi ![]()
hlavne ze bude delany s laskou, to deti oceni ![]()
Já bych se nebála, nedávno jsem dávala na dort želé srdíčka (byly to myslím haribo) a nic to neudělalo…
Přesně tyhle jsem dávala na dort a postupně nasákly tekutinu z krému, na kterým ležely, nafoukly se, trošinku obarvily podklad a ten, jak byl odvodněnej (nějakej tvaroh), tak popraskal.
Tak já přidávám i fotku - měla jsem krém - máslo a pudink (z vody) a nic to neudělalo … jinak, žádný super dílo, ale byl dobrý ![]()
Lasicka píše:
Přesně tyhle jsem dávala na dort a postupně nasákly tekutinu z krému, na kterým ležely, nafoukly se, trošinku obarvily podklad a ten, jak byl odvodněnej (nějakej tvaroh), tak popraskal.
tak přesně něčeho takového se děsím, bude to teda klasickej máslovej krém s pudinkem (ne tvaroh, ten mi dělá paseku - je takovej vodnatej)
beruska2× píše:
zkus kouknout do cukraren, u nas maji teda i ruzne detske figurky
ja jsem davala zeletinove jen na marcipan - do kremu bych to dala az na posledni chvili, neroztecou se urcite, moz na jen tu barvu malinko pusti, ale kdyz s nima nebudes hybat tak to vydrzihlavne ze bude delany s laskou, to deti oceni
ten tvůj dort je krásnej ![]()
právě jsem oběhla všechny cukrárny v okolí a mají jenom ty klasický růžičky a čokoládový zvířátka, ale ty jsou děsně malý a nebarevný (hnědá s bílou) a to nemluvím o cenách, jedna růže dvacku, sada deseti zvířat 190, to by mě to zdobení vyšlo dráž, než celý dort ![]()
Já tuhle vyzkoušela takové cukrové kytičky velké asi jako konfety. Prodávali to v takových kořenkách. Měli tam i srdíčka a jiné tvary.
mám vyhlídnutý konkrétně tyhle, jsou barevný a velikostí tak akorát, aby měl každý prcek nějaký na svém kousku dortíku
katek78 píše:
mám vyhlídnutý konkrétně tyhle, jsou barevný a velikostí tak akorát, aby měl každý prcek nějaký na svém kousku dortíku
klidne bych je dala, jen bych je dala na dort az tesne pred krajenim - nez prijdou hosti, za tu chvilku to paseku nenadela ![]()
jinak jeste ma Dr oetker v krabicce kyticky - maji to v Penny a tak, stoji myslim asi 25Kc ta krabicka a na dort urcite staci ![]()
nebo kup marcipan, maji takovy tycinky asi za 30Kc, jen ho na Solamylu rozvalis a vykrajovackou udelas co potrebujes - od kyticek, zviratek tad… ![]()
urcite je maji v tescu, Kaufland…
neco takoveho.. to jsou slozene 2 kdyticky a kulicka doprostred ![]()
Ahoj. Když to bude máslový krém, tak by to mohlo držet. Tvarohový, z kysané smetany, šlehačkový atp obsahuje moc vody, tak toho bych se bála. Řekla bych, že to bude podobné jako s potahovou hmotou, na tu taky nejsou vhodné všechny krémy (ale máslový s pudinkem jo
). A pokud sháníš ozdoby na dorty, tak velký výběr mívali v Kauflandu (čokoládové i cukrové).
Tak si je namoč zespod do čokolády - tmavé nebo i bílé - a máš vystaráno, ať to položíš kamkoli, protože čokoláda izoluje vodu.
Dávala jsem do šlehačky - na poslední chvíli před podáváním. Vypadalo to efektně, ale strávníci si stěžovali, že jsou ty bonbony moc tvrdé, jak jedli ten měkký dort a šlehačku, tak se to moc nehodilo, no. ![]()
Taky jsem dozdobovala dětské dorty želé medvídky a nic to neudělalo
Dort byl na oslavu na druhý den, takže tam byly přes noc a nenafoukly se, nepopadaly ani se nerozmočili ![]()