Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim anomym nebo smazat, anonym z duvodu ze sem hoste nejspise chodi. V sobotu poradame s muzem kolaudacku a prijde k nam cca 20 lidi+ deti, jde o skoro celodenni akci na zahrade. Jidlo mam poresene pres restauraci, chlapi budou neco grilovat, ja jen udelam salaty, chutovky a neco sladkeho, ale jsme temer s muzem abstinenti a ja nevim co udelat za drinky, do takove te nadoby s kohoutem, z nealka mame nealko mohito a citronadu, pro chlapi mensi soudem piva, par litru bileho, ale rada bych udelala nejaky letni drink, napadlo mne malibu s ananasovym dzusem a pridavat led a nebo jsem videla ze v makru maji asi petilitrovou sangrii, vim, ale nikdy jsem to nepila, tak nevim jaky by to melo uspechvim ze jede aperol, ale ten mi neprijde nicim zvlastni…pokud mate nejaky napad, radu, sem s tim prosim. Uz takhle mam nerviky
Alko mojito, bowle je klasika… Aperol je fajn, že není tak silný.. K tomu prosecco a voda.. A moře ledu..
Kupovaná sangrie nic moc. Ale jestli ji nikdo z návštěvníků nepil ve Španělsku, tak mu to asi bude šumák. Vychlazený aperol spritz je dobrý, dá se i samotné prosecco. Ve vedru bych podávala jen něco lehkého. Třeba vinný střik.
Tak snad tam nejdou se opít, ne? Ve vedru bych víc teda ocenila nealko. Tam mi z tvé nabídky chybí čistá voda. Pak bych ještě udělala vodu s plátky okurky.
A z alkoholických nápojů bych řekla, že pivo a víno je dostatečné. Pokud trváš ještě na něčem dalším, tak ten aperol. Jenom teda pokud tam budou děti, tak není moc dobrý nápad mít alkoholické nápoje nějak volně přístupné v těch nádobách s kohoutkem. To se dost snadno mohou splést nebo si schválne dát něco jiného (záleží na jejich věku).
Nam se na svatbe osvedcila voda s matou a limetkou/citronem. a kdyz budete mit tu limetku a matu tak urcite prikoupit bilej rum a mochito. to je osvezujici. kdyz se bude chtit nekdo opit bude pit rovnou tvrdej ![]()
Kazdy rok mame v lete takove mecheche u nasich na zahrade, kdyz se sejdeme, tak jsme kolem tech 20 i vic lidi. Vetsinou se nakoupi nekolik baleni vod.
Plus na stul davame dzbany, kde je citron nebo limetka, led a voda. A pouze doplnujeme. Toho se vypije nejvic. Matu v tom kazdy nemusi.
Nekdo chce sladke, tak se berou ty zasoby. A koupi si piva. Muj otec ma zasobu sve slivovice. Ale te se moc nevypije. Daji si par stamprlek. Zadna divocina. Spis to vychlazene nealko. Na benzince koupime pytel ledu, aby bylo dost.
Příspěvek upraven 31.07.20 v 09:08
A na vino jsem zapomnela. To vezeme vzdy my, ze my zijeme u zdroje.
Já do těch nádob s kohoutkem dávám vodu s dostatkem máty a citrony (někdy k tomu ještě limetky) a hodně ledy, také jsme kupovali na benzíně. Sem pak jen dolévám vodu a příp. dosypávám led - o to je zájem velký. Dobrý je to mochito, když přikoupíš bílý rum a třtinový cukr, můžeš k tomu použít to samé jak na tu vodu. Dobrý drink na léto je také Gin + tonic, do toho taky dávám citron a hodně ledu, to jsme teď na naší zahradní oslavě taky měli. A ta klasika co píšeš - pivo a víno. Pro děti ještě nějaké limonády. Aperol je dobrý, ale pro 20 lidí a ženy by si určitě dali více jak jeden - to pak docela hodně leze do peněz
. A to prossecco, co se do něj dává, to bych dávala radši samotné zase s ledem. Tak ať oslava vyjde!
Zkus se inspirovat i tady: https://www.emimino.cz/…dene-napoje/ ![]()
@VendulkaTvorilka píše:
Vodka+zazvorove pivko+sampus
Mám takové tušení, že už je asi po kolaudačce…
![]()
Ahoj, prosim anomym nebo smazat, anonym z duvodu ze sem hoste nejspise chodi. V sobotu poradame s muzem kolaudacku a prijde k nam cca 20 lidi+ deti, jde o skoro celodenni akci na zahrade. Jidlo mam poresene pres restauraci, chlapi budou neco grilovat, ja jen udelam salaty, chutovky a neco sladkeho, ale jsme temer s muzem abstinenti a ja nevim co udelat za drinky, do takove te nadoby s kohoutem, z nealka mame nealko mohito a citronadu, pro chlapi mensi soudem piva, par litru bileho, ale rada bych udelala nejaky letni drink, napadlo mne malibu s ananasovym dzusem a pridavat led a nebo jsem videla ze v makru maji asi petilitrovou sangrii, vim, ale nikdy jsem to nepila, tak nevim jaky by to melo uspech
vim ze jede aperol, ale ten mi neprijde nicim zvlastni…pokud mate nejaky napad, radu, sem s tim prosim. Uz takhle mam nerviky