Domácí koblihy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8836
31.10.14 11:07

@prcek14
Já je plnila už před smažením, ale chce to pořádně utěsnit. Určitě to půjde i po usmažení, tak jak to dělají v pekárnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
31.10.14 11:21

@benjaminek hezky recept. Ja se těmto vyhýbám protože pak nevim co s bilkym. Mohu se zeptat co s nimi pak děláš?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.10.14 11:26

Koblihy plním vždycky před smažením. A nebojím se dát marmelády víc. Když se dobře zmáčknou a je dobré těsto, tak nevytečnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 11:33

Taky plním před smažením, některé tedy smažím prázdné pro děti (nechtějí s marmeládou), a ty se nefouknou, že je tam díra jak do pekla, to by té marmelády bylo uvnitř až moc vzhledem k těstu. Utěsnění se mi osvědčilo tak, že napřed na část těsta naznačím sklenicí kroužky, doprostřed dám bobek náplně, přes to dám další kus vyváleného těsta, podle těch vystupujících bobků pak vykrajuju skleničkou. Jde tedy i vykrájet jednotlivá kolečka a pak po obvodu mačkat, ale to je mnohem zdlouhavější a je riziko, že to stejně někde uteče (dělala jsem to tak u prvních koblih, tak vím, o čem mluvím :mrgreen: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
31.10.14 11:43

Holky a nemáte někdo recept na pečené koblížky, prosím?:-)
Hrozně bych si dala, ale nejme zvyklí moc smažit, tak je nám pak akorát těžko :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.10.14 11:52
@Samamama píše:
Taky plním před smažením, některé tedy smažím prázdné pro děti (nechtějí s marmeládou), a ty se nefouknou, že je tam díra jak do pekla, to by té marmelády bylo uvnitř až moc vzhledem k těstu. Utěsnění se mi osvědčilo tak, že napřed na část těsta naznačím sklenicí kroužky, doprostřed dám bobek náplně, přes to dám další kus vyváleného těsta, podle těch vystupujících bobků pak vykrajuju skleničkou. Jde tedy i vykrájet jednotlivá kolečka a pak po obvodu mačkat, ale to je mnohem zdlouhavější a je riziko, že to stejně někde uteče (dělala jsem to tak u prvních koblih, tak vím, o čem mluvím :mrgreen: ).

Dělám jako ty, ale i tak spoje rukou ještě umačkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 11:56

@Paoloska já nemačkám a drží to, zřejmě to vykrojení obou půlek těsta jedním tahem ty spoje dokonale scucne :mrgreen: (nastudovala jsem ten postup na internetu, abych nemachrovala, jak jsem dobrá :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
31.10.14 12:24

Také asi dnes zkusím..jen prosím těsto se nechá kynout nebo se může hned vyrábět? děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
31.10.14 12:33
@Samamama píše:
Taky plním před smažením, některé tedy smažím prázdné pro děti (nechtějí s marmeládou), a ty se nefouknou, že je tam díra jak do pekla, to by té marmelády bylo uvnitř až moc vzhledem k těstu. Utěsnění se mi osvědčilo tak, že napřed na část těsta naznačím sklenicí kroužky, doprostřed dám bobek náplně, přes to dám další kus vyváleného těsta, podle těch vystupujících bobků pak vykrajuju skleničkou. Jde tedy i vykrájet jednotlivá kolečka a pak po obvodu mačkat, ale to je mnohem zdlouhavější a je riziko, že to stejně někde uteče (dělala jsem to tak u prvních koblih, tak vím, o čem mluvím :mrgreen: ).

Jo, dělám to úplně stejně, protože mi přijde daleko škaredší je plnit pak… a navíc, babička to dělala takhle a s povidly :jazyk: :D

Do těsta malý trik - vyjma jmenovaných surovin v prvém receptu přidejte do těsta oříšek sádla, koblihy pak netvrdnou a nevysychají ;)

Jinak mně se povedly až napočtvrté, předtím to byly „lepráky“ - při smažení se mi jeden ukákl a už to jelo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
31.10.14 12:34
@Káťa.21 píše:
Také asi dnes zkusím..jen prosím těsto se nechá kynout nebo se může hned vyrábět? děkuji ;)

Kynout, cca hodinku. Když bude překynuté, bude se ti to špatně dělat, těsto je pak moc lehké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
31.10.14 13:23

@puntice děkuji, už tak 20min. kynou :kytka:

jsem na to zvědavá, zkoušela jsem jednou, ale jiný recept a těsto fuj-koblihy po usmažení tvrdé :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
31.10.14 13:31
@Samamama píše:
@Paoloska já nemačkám a drží to, zřejmě to vykrojení obou půlek těsta jedním tahem ty spoje dokonale scucne :mrgreen: (nastudovala jsem ten postup na internetu, abych nemachrovala, jak jsem dobrá :lol: ).

Tak to dík za radu :kytka:, protože já mačkám prostě pro jistotu ;) Pokud se to i přesto dobře spojí, ráda si tuto proceduru odpustím :D Já to zase dělám podle babičky, ta vždycky drtila skleničkou a ještě mačkala. Ale dávám teda opravdu hodně marmošky, nevadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
31.10.14 13:34

@Káťa.21 ono je to chce i pomaleji smažit (tedy já nevlastním tu olejovou lázeň jménem fritéza… :mrgreen: ) a dát tam fakt trošku sádla, ony ty babči věděly, proč to dělají :)

Příspěvek upraven 31.10.14 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
31.10.14 13:37
@BabyBella píše:
@benjaminek hezky recept. Ja se těmto vyhýbám protože pak nevim co s bilkym. Mohu se zeptat co s nimi pak děláš?:-)

Bílky můžeš klidně zamrazit a pak použít do trojobalu, když děláš trojobal, nemusí tam nutně být celé vejce, stačí bílek a do něj trochu mléka či piva. Dělám to, když mi bílky zbydou u vaječňáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
31.10.14 13:38
@Ester13 píše:
Bílky můžeš klidně zamrazit a pak použít do trojobalu, když děláš trojobal, nemusí tam nutně být celé vejce, stačí bílek a do něj trochu mléka či piva. Dělám to, když mi bílky zbydou u vaječňáku.

A nebo ke koblihám nadělat ještě pusinky ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport