Domácí mazlíčci - Jack russel teriér

2590
24.10.11 20:08

Domácí mazlíčci-Jack russel teriér

Ahoj, založila jsem toto téma, protože potřebuji akutně poradit s naším mazlíčkem. Máme jackynu, je celkem vychovaná, ale mám problém s kočkama. Jsem si vědoma toho, že máme doma stopaře, ale tohle se už nedá. Jakmile vidí kočku, tak mne neposlechne, přepne ji kolečko v hlavě a utíkááááááááááááááá a já za ní uááááááááá. Už několikrát mi zdeřila a já nevěděla kde je. Ona ví,že to nesmí, ale přesto to udělá. Potom se samozřejmě kaje, ale to už mohlo být klidně po ní, protože v tom zápalu je schopná vletět pod auto…potvora naše :zed:
Prosím poraďte mi, co s ní…
Jo a ještě nás od radosti kouše do nohou, když se někam jde :roll:
Má tři roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
24.10.11 20:10

My máme taky raslíka, prdloušku naši malou (1r 3m)..a taky je magor, pomohlo nám chodit na delší stopovačce a hodně, hodně trénovat povel čekej a nesmíš, protože taky takhle lítala, no a to i za lidma a pesanama..naučila se to pořádně až s klikrem, jako všechno ostatní, co umí,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
24.10.11 20:30

A co cvičák? Na stopy a trénování poslušnosti myslim ideál :) Zabavíte se ty i pes a líp si vzájemně porozumíte… My běháme agility a je to o ovládání, ale i na druhou stranu, líp vím, co pes chce a zamýšlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
24.10.11 20:30

zkus naučit povel Lehni tak, aby ho uměla na 100% a na jakoukoli vzdálenost (předpokládám, že povel zná, to pilování probíhá tak, že řekneš povel a psa okamžitě položíš, žádné čekání, jestli zareaguje a kdy, takhle se naučí, že na Lehni se složí jak skládací stoleček. A pak se to dělá při chůzi na vodítku, stejný postup, pak na delším vodítku atd…až je to dokonalé)
Pak při útěku místo přivolávání psa ho položíš a dojdeš si pro něj. Mně to tak fungovalo u ovčáka, kterému se přepínalo kolečko při spatření zajíce nebo pracího psa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.10.11 20:51

Souhlasím s perfektním „lehni“ a do té doby ji nepouštět z vodítka 8-o
Bych si nikdy nedovolila pustit navolno psa, který mě neposlouchá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.10.11 21:14

Ahoj no po pravdě, náš pes a kočky to je něco podobného. Ale když zařveme „zpátky“ ( málokdy totiž stihneme říct Lehni a zůstaň) tak se otočí a vrátí se. Ale kočky fakt nemusí.
Jinak šlape jak hodinky, kde můžeme chodí bez vodítka a poslechne. I krásně běží vedle kola, přesně u zadního tak aby se nepletla.
Pravda chodili jsme na cvičák i na agility, ale teď to flákám, páč mi neměl kdo hlídat malého.
Já bych udělala to co píšou holky - 100% zvládnutý povel, stopovačka, nebo bych šla na cvičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.10.11 21:26

Ahoj, nemám Jacka, ale ohaře a na vesnici, takže naši psi zas očumují zajíce a srnky. Pomáhá mi nosit s sebou keksíky a čas od času je přivolat jen tak, bez důvodu a dát keksík. Ona si to jejich hlavinka moc dobře zapamatuje a celou procházku sekají latinu a přibíhají na zavolání okamžitě, protože kdo se loudá, nedostane nic. Dvak teda musím pořádně koukat kolem sebe, abych neřvala na už zdrhajícího psa, ale nejlíp, abych zvíře viděla dřív nebo stejně jak oni a zavelela včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12663
24.10.11 22:10

Ahoj, my mame tez russlici. Jelikoz vim, ze toto plemeno je tezko ovladatelne, chodime na cvicak a velmi si to chvalim. A mame ji dost naucenou na povel cekej. Cvicime to i s letajicim talirem, ze ji ho hodime a ona musi cekat dokud proste nedostane povel ze muze… Ale u tehle psu clovek musi byt trpelivy a i toho psa ucit trpelivsti. Na cvicaku kdyz cvicime cekej nebo zustan, tak to je celkem boj, jelikoz ji to bavi chvilku a pak uz se nudi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
24.10.11 23:49

ahojky mi mame taky je mu 9mesicu a zrovna jsem chtela zalozit diskuzi na tema ze kdyz odejdem tak se nam pocura na sedacku.tenhle tyden to udelal 3krat!!!! jinak umi sedni,lehni,na misto,pac,zastekat ale z voditka ho taky nepoustim vidi dite,kocku,holuba,psa,mouchu…proste vsechno a je silenej..a kdyz se rozjanci tak mne zacne obihat a kouse mne do paty :lol: je to magor ale nas :lol: :srdce: doufam ze se s vekem uklidni ale jak vidim tak asi nee :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
25.10.11 20:03

Ahoj holky, díky za rady. Ona je poslušná, chodí u nohy, všechno, ale kočky nám prostě nejdou. Budu s ní trénovat lehni, jsem zvědavá, jestli to zabere. Jít na cvičák by bylo zbytečné, už jsem se na to ptala. My bydlíme na malém městě a tady se na jacky nikdo nespecializuje, jen ovčáci a labradoři :-?
Jajo, s tou sedačkou ti to dělá naschvál, nám to dělala s odpadkovým košem, když jsem byla déle pryč, než byla zvyklá. Taky je rozdíl mezi fenou a psem. Sestra má psa a je úplně jiný. No vždycky jsme ji za ty nohy stáhli za kůži směrem dolů s povelem nesmíš a zabralo to, jen když má šílenou radost, tak to stejně zkusí. Nesmí to bolet, jen musí vědět,že má poslechnout. Švagr je celkem schopný kynolog a na jackynu je taky jiný, protože tihle pejsci jsou jiní. No vyzkouším co radíte a uvidíme. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
25.10.11 20:04

Jéé, holky, nehcceta nahodit fotky těch vašich rasslíků? Naše je tady :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
26.10.11 07:59

Asi to není moc k tématu ale teďka je o raslících dvoustrana ve světě psů, je tam jack i parson :palec:

• Citovat
  • Upravit
6792
26.10.11 13:10
lyrica píše:
Jéé, holky, nehcceta nahodit fotky těch vašich rasslíků? Naše je tady :pankac:

jee ten je krasnej :lol: tak ja jdu taky najit myslim ze tam je jedna jak číha na mouchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
26.10.11 13:11

tady číhá na mouchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
26.10.11 13:36

tady je naše koza :lol: