Inhalační narkóza u domácích mazlíčků

17162
19.10.11 16:56

Inhalační narkoza u domácích mazlíčků

Ahojky,

našeho kocourka čeká v pátek menší operační zákrok a vzhledem k jeho předchozímu vážnému onemocnění plic, celkově drobnému stavu (bez zjevné příčiny) a nízké váze (2,9 kg v 15 měsících), mu bude aplikována velmi šetrná inhalační narkoza (místo klasické injekční).

Máte někdo s touto narkozou u svého zvířecího miláčka zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3946
19.10.11 17:33

Mám, u králíka. Vše proběhlo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
19.10.11 17:39
beruškaa82 píše:
Mám, u králíka. Vše proběhlo v pořádku.

A můžu se zeptat, jak probíhalo probouzení? Zda se králíček „dospával“ anebo byl po chvíli čilý a při vědomí?

Náš vet.dr. volí právě tuto narkozu s ohledem na celkový zdravotní stav kocoura i jeho divně droboučkou konstituci. Užili jsme si v zimě dost s tím onemocněním, tak mám obavy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
19.10.11 17:55

To bohužel nevím. V 8 hodina ráno jsme ho přivezli, ve 2 odpoledne si ho odvezli. Byl fit. Nevím, v kolik hodin začali s operací. Zákrok trval cca 15 min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
19.10.11 17:59
beruškaa82 píše:
To bohužel nevím. V 8 hodina ráno jsme ho přivezli, ve 2 odpoledne si ho odvezli. Byl fit. Nevím, v kolik hodin začali s operací. Zákrok trval cca 15 min.

Děkuji za info ;-) Já budu jak na trní, než mi zavolají, že si pro něj můžu dojet… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
19.10.11 22:42

Vubec nemej strach, tento zpusob narkozy je daleko setrnejsi a lepe kontrolovatelny nez injekcni. Kocourek se probudi chvili pote, co ho odpoji a zadne dospavani by nemelo byt. Urcite bude vse v poradku…pokud mas dobreho veta :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
20.10.11 06:58
Anet11 píše:
Vubec nemej strach, tento zpusob narkozy je daleko setrnejsi a lepe kontrolovatelny nez injekcni. Kocourek se probudi chvili pote, co ho odpoji a zadne dospavani by nemelo byt. Urcite bude vse v poradku…pokud mas dobreho veta :wink:

AHojky, díky za uklidnění :-)
Doktora máme prvotřídního, takže v tomto mu důvěřuju (narozdíl od jeho kolegy), chodím k němu už osm let.
To jen spíš ta vnitřní nervozita, aby vše dobře dopadlo :-) , přece jen jsem si „užila“ s kocourem dost a snad toto bude poslední nějaká komplikace a už budeme mít oba klid :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný