Znalci psů - krytí fenky :)

28
21.10.11 19:47

ZNALCI PSŮ- KRYTÍ FENKY:) PROSÍM O RADU

Ahoj, je mi tu schopen někdo poradit kdy pozname na feně že je připravena na krytí… měla by nám začít hárat v příštím měsíci a nevíme si rady jak odhadnou ty plodné dny.. mělo by to být něco mezi 9-13 dnem. jak se dozvíme přesný den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
21.10.11 19:51

ahoj…muze to byt jakykoliv den…chovam dlouho nemecke dogy..nektere feny maji 4 den ten pravy a jednu jsem mela dokonce 22. den…idealni je dojit si na krev..cca ten 4. den harani…oni ti podle toho cca odhadnou ten spravny den nebo pokud nebude v krvi jeste nic tak te pozvou jeste jednou na krev…a nakryt aspon dvakrat po sobe v rozmezi dvou dni :wink: ten 9 az 13 co se uvadi je jen hodne orientacni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
21.10.11 19:56

Já jsem zase slyšela že mužeš jít na krev a nebo nechat udělat poševní stěr( ten by měl být levnější) a jaký den před krytím a nebo kolik to stojí to netuším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
21.10.11 20:00

Výtok by se měl z krvavého měnit na spíš vodový, lehce narůžovělý, to je nejplodnější období, pak se zas začne měnit na krvavý. Jinak nejpřesnější je vzít krev a nechat zjistit hladinu progesteronu, první odběr je potřeba dělat cca 8. den hárání nebo jakmile se začne měnit vzhled výtoku (taky záleží, jak daleko máte krycího psa a tudíž jak dlouho předem je potřeba vyrazit), pak dle výsledku opakovat po dni čo obden. Taky se dělá cytologie ze stěru z pochvy, ale ta není tak přesná. Více viz http://www.borazmiloticek.net/…%20kryti.htm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
21.10.11 20:07

aha a dřív na tu krev chodit nemá cenu jo.. a cenově náhodou nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
21.10.11 20:23

Naší feně jsme první nechali udělat stěr a podle toho mi potom řekli, kdy ji vzít krev. Krev stála 300Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
21.10.11 20:25
pufikk píše:
aha a dřív na tu krev chodit nemá cenu jo.. a cenově náhodou nevíš?

zalezi kde jsi, na mensim meste stoji progesteron kolem dvou stovek, nekde i sest. Driv to nema cenu, protoze tam vidi momentalni stav progesteronu a neco vic vidi az kdyz se to blizi k ovulaci, po ovulaci je vhodne kryt cca pet dni, kde ten posledni den je nejlepsi protoze je uz nejvic zralych vajicek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23756
21.10.11 20:35

Zaskoc k veterinari, at fene udela vaginalni ster a krevni test na progesteron a rekne ti, kdy to bude nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
21.10.11 20:42

kup jí ovulační test :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.10.11 20:58

Holky co máte zkušenosti, tohle téma se mi zrovna hodí, v úterý jsme kryli (ideální den měl být středa-čtvrtek, ale ženich odjížděl do zahraničí) a dneska mi začala fenka krvácet, jsou to jenom kapky jako při hárání, ale je to jasně červená krev…to asi není úplně normální, co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23756
21.10.11 21:10
Etcetera78 píše:
Holky co máte zkušenosti, tohle téma se mi zrovna hodí, v úterý jsme kryli (ideální den měl být středa-čtvrtek, ale ženich odjížděl do zahraničí) a dneska mi začala fenka krvácet, jsou to jenom kapky jako při hárání, ale je to jasně červená krev…to asi není úplně normální, co? :think:

Nas vet mi o tom rikal, ze to takovy drobny zanet v posevnim vchodu po styku, ze je to normalni a nema to na oplodeni vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.10.11 21:57

díky za uklidnění :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2590
27.10.11 22:35

Ahoj, nám to vyšlo 11 den…fena měla fešáka a připustila jej, až když byla připravená. Zadeček hore, frndou zastřílela a bylo to, zázrak přírody:) Byla se psem dva dny po sobě. Musí být přítulná, jinak nemá PL, taky je ohlídejte, pokud je to poprvé, možná bude dobré fenu pejskovi přidržet :palec: hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rostabada
19.12.11 13:30

hárání a oplodnění

dobrý den,máme fenečku JRT,nechali jsme ji připustit,bylo to 13.den hárání,podařilo se to v následujících dnech celkem 4×.spojení trvalo vždy kolem 30min.,ale po 4 dnech,kdy už fenka odmítala psa a nechtěla jí začala znovu ukapávat krev(nezvykle tmavá).nevíte,co to znamená?děkuji

• Citovat
  • Upravit
15659
19.12.11 13:35

Máte v okolí nějakého psa - kluka? Tak je pustit k sobě, a když fenka odklopí ocas a nebude ho odhánět při pokusech naskočit na ni, je ten správný den… ale hlídat, nebo budete mít štěňata s „kamarádem“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný