Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky chtěla bych se zeptat jestli máte někdo kočku a psa v bytě? mám psa krátkosrstou kolii a malou čivavku a chtěla bych brtiskýho kocoura,ale nevim jestli to je dobrý nápad jaký je mít kočku v bytě? hodně me odrzujou,že mi všechn o poškrábe zničí bude žárlit čůrat do vany viset na záclonách atd ještě mám 2 letého syna.Jaký máte zkušenosti jsme takový zvířtkomiloé ještě máme suchozemskou želvu ![]()
My máme kočku-klasickou domácí a pejska-Jacka Russla..chovají se k sobě skvěle, v tom problém není, ale kočka to nejspíš dost špatně snáší, ničí na co přijde, čůrá, kam se jí zlíbí, už jsme jí tedda vymezili prostor, kde se pohybuje jen ona..tak je to v pohodě, ale podruhé bych do toho nešla ani náhodou ![]()
Mi měli modré britky a ragdolky a pak si pořídili čivavu, ale pes byl nezvanej host :-/ Kočka co jsme ji měli nejdele byla pan a tak tu čičavu mlatila.. S ostatníma vychazela v pohodě.
Aleš ta naše čičina je vsude a ke vsem zviratkum panovacna.
jj nad Raggdolem jsem taky přemýšlela,ale pořád nějak nevím a ničili něco doma nebo čůrali kam neměli??
My máme 3-letou boloňačku a k tomu 2-letou nalezenkyni polo bengálku a jsou to kámošky…kočička nic neničí…má tam sloup na drápky, kočičí záchod a jinam nechodí… ![]()
Máme doma britku a fretku, ty se snášejí v pohodě a na víkendy, občas i třeba na týden máme kníračku přítelovo rodičů. Ze začátku na ní kočka prskala a postupně si zvykly, chodí kolem sebe a nevadí si. Nijak extra se nekamarádí, ale neublíží si. Už je můžem nechat v bytě v pohodě samotné. Jinak mi měli kočku od kotěte, hned jsme jí pořídili velké škrábadlo a nestane se, že by škrabala něco jiného. I když je na druhém konci bytu, tak si doběhne zaškrábat na škrabadlo. Ani neleze nikam do výšin. Maxuimálně na křeslo, židli a do postele. A na záchod jedině do svého záchůdku.
Některé kočky jsou hodně žárlivé, ale pokud máš psy a budeš pořizovat koťátko, tak si myslím, že si zvykne dobře.
Příspěvek upraven 24.10.11 v 10:21
Máme čivavu (2letou) i koucoura(11 let-vesnická směs).Je to ok, kocour má čivavu občas jako myš,ale hrajou si hezky.Kocour chodí na záchod, nic neničil dokud měl šrábadlo,to se rozpadlo,tak se dal na koženkový dveře a sedačku.Ale brzo bude mít nový.
Akorát když jsem si přivedla psa,tak se se mnou asi 2 týdny „nebavil“, to samé když jsem si přinesla mimino z porodnice,tak se „nebavil“ asi měsíc ![]()
ahoj, my máme dvě britky ( kocoury - vykastrované ) a ruského toyteriéra ( holku - také vykastr. ), všichni se milují a neskutečně se spolu vyblbnou
Co se týká ničení věcí - klasika, podrápaná sedačka, malinko zatrhaná jedna záclona u okna kde lehávají. Jinak bych se nebála že kočka bude dělat naschvály, jako nově příchozí se jí bude věnovat víc pozornosti, takže spíš pes aby to dal…
Jinak nevím jak moc víš o povaze britek, fakt to nejsou kočky na mazlení kdy ty chceš, musí přijít ona, jinak nic není
Ale za mě ano, jsou to miláčci, nevyměnila bych je ![]()
Ahoj, já mívala stafbulku, moskeváka, fretky a 3 želvy a ještě nějaké ještěrky. A k tomu jsem dotáhla kotě zubožené. Všichni ji přijali (hlavně fretky).
Nelezla po lince ani po stole, nic nezničila, chodila na kočičí wecko. Chovala se spíš jak psík. Jen když jsem šla venčit pesany, vřískala doma za oknem. Nikdy neutekla, ani když mrouskala. Jako škrabadlo si našla odřezek koberce. Ale je fakt, že jsem ji dotáhla hodně malou a zuboženou, tak mi připadala taková vděčná.
rybkabezvody píše:
Jinak nevím jak moc víš o povaze britek, fakt to nejsou kočky na mazlení kdy ty chceš, musí přijít ona, jinak nic neníAle za mě ano, jsou to miláčci, nevyměnila bych je
Tohle je naprostá pravda, ta naše blbka se chodí mazlit nejradši tak kolem 4h ráno, rozplácne se mi na hlavu a je spokojená
Jinak přes den jí to ani nenapadne aby přišla, jedině když se zpozdíme s její večeří ![]()
lucineeccka píše:
Tady jsou 3 všichni moji kluci pohromadě.![]()
Tak tak
akorát já tři holky ![]()
vejisek píše:
jj nad Raggdolem jsem taky přemýšlela,ale pořád nějak nevím a ničili něco doma nebo čůrali kam neměli??
První jsme si pořídili Britku(modrou). nechávali jsme ji připouštět na kotata. pak pořídili tu Ragdol(kočku) Britka se o ni starala jak o svoje.. Pak pořidili čivavu a ta se nesnesla s britkou. Pak jsme pořídili Ragdoll(kocoura) pro ragdoll na kotata. Ale nikdy v zivotě jsem si ho nepohladila. Byl plachej a neuměl chodit na kocici wc. pořidili jsme ho za 10 tisic. Ale pak jsme ho dali pryc. nedalo se to… Kočky mezi sebou vychazeli dobře. Az ta na tu britku s čivavou. Všichni uměli chodit na wc.. I kotata kdyz se narodila tak uměla chodit na wc. učí se od matky. A ten ragdoll kocour to posral vsude. Nebyl naučenej protože byl od mala v kleci. A přeučit ho uz bohužel neslo. Pak jsme si pořidili jestě britku( kremovou) Ale ten byl jak kocourek ze šreka. Nikdy jsme nemeli mazlivou kočičku ale ten byl jak dětatko
Nakonec jsme dali vše pryc. Už to prerustalo nad hlavu. Tu britku co jsme poridili jako prvni jsme si nechali. To už je srdečni zaležitot.
Ahojík, je dokázáno že pokud máš psa a chceš si pořídit kotě tak to není problém, kotě si zvykne a budou z nich velký kámoši, samozřejmě musíš pejskovi ukázat co může a co ne. O dost horší je to obráceně dospělá kočka si na štěně nezvykne. Mám vyzkoušené obě varianty. Jsem těhotná v 17 týdnu a mám pejska bernského salašnického a britskou whiskas. Pejsek je venku a kočka doma spí a přes den řádí na zahradě ze psem. Ona mu loví myšky a vždycky mu půlku nechá.
A když dostane žrádlo tak mu tam kočka může lézt a ještě jí uhne.
Jinak já miluju zvířata a bez nich si to neumím a ani nechci představit. Zatím nám nic kočka nezničila a to jí máme 10 měsíců. Max. shodila kytku s okna!!! Vše se dá naučit!!!! Ona pochopí časem co může a co ne!!!