Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ja mela stareho psa a poridili jsme kote(taky britaka),souziti bylo dobre,obcas mlada kocka davala staremu psovi zabrat,prohanela ho,fackovala,skakala na neho a podobne kocici hrani,ale spat sli spolu.Kocka byla tedy velmi dominantni(uz v kocici rodine),takze psa sesadila se zebricku,zabirala mu kreslo,ktere chtel pes a podobne..
Znicene od kocky nic,to je o vychove.Zadna sedacka,koberec,nabytek nebo tak.(skrabala jen na skrabadle),zadne curani nikdy nikam nez do zachodu..Jedine co padalo za vlast byly kvetinace na oknech,ale tak nejak kdyz mam deti jsem zvykla
.
Ted bohuzel nemam uz nikoho,a uz rok si cekam na novou kocicku..
ahoj,tak my máme fenku Shi-tzu a kocoura…Snáší se dobře, někdy i spolu spí
Kocour má svůj kočkolit,ale občas někde něco postříká
Děsnej smrad…poměrně nic neničí, akorát se občas protáhne o gauč či stůl,ale to zase máme naučeného toho psa, jakmile to slyší,tak po něm vystartuje ![]()
Klovaso-a mas ho kastrovaneho? v byte si to neumim predstavit mit nekastrovanou kocicku ci kocourka.Nekdy teda bohuzel u kocouru kastrace nezabrani vsemu,ale vetsinou jo.
Any píše:
Klovaso-a mas ho kastrovaneho? v byte si to neumim predstavit mit nekastrovanou kocicku ci kocourka.Nekdy teda bohuzel u kocouru kastrace nezabrani vsemu,ale vetsinou jo.
Nemáme… ![]()
Klovasa píše:Any píše:Nemáme…
tak to by vas problem mohlo vyresit a je velmi pravdepodobne,ze znackovat prestane
Any píše:Klovasa píše:tak to by vas problem mohlo vyresit a je velmi pravdepodobne,ze znackovat prestaneAny píše:Nemáme…
Jo to asi jo…ale on zase tak moc neznačkuje…mě příjde,že to dělá na truc, když ho něco nebo někdo naštve ![]()
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat. Mám doma tříletou číču a ta je zvyklá mít své pohodlí ale rozhodla jsem se adoptovat německýho ovčáka(je křížený je středního vzrustu)Dnes jsem je měla poprvý doma spolu. Psovi je 5 let. Ale pes se akorát olizoval a chtěl utočit na kočku a ta prskala. Ted jsou každý v jiný místnosti. Tak nevím zvyknou si? Popř. jak to mám udělat? Pes vypadal že by si z ni udělal svačinku ![]()
@Tajemnaslecna a v útulku jste se ptali, jestli je zvyklý na kočky? jinak bych řekla, že pes si zvykne, spíš je tam ta zvědavost, nejspíš kočku moc neviděl. Spíš bych se bála té číči, ta to asi těžce ponese, určitě bych je držela separé a seznamovala jen za vaší přítomnosti
@Tajemnaslecna zkus postupně, s klidem. Případně psa zvyknout na košík a nechat ho si to s kočkou vyřídit. Naši se znali od malička (resp. pes byl štěně, kocour byl dospělý), a stejně když vyrostli, tak se občas chytli (i když většinou tyranizoval spíš kocour psa než naopak), ale nic vážného. Psa usměrňuj a postupně ho na to zvykej a kočce ponechávej plný prostor na útěk a schování se. Jen moc samotné je zatím nenechávej.
Můžeš zkoušet učit přes pamlsek nebo hračku, nejdřív aby byli ve stejné místnosti, ale odlákat psovu pozornost. Případně i kočku můžeš na něco nalákat a postupně je dávat k sobě blíž a blíž, hodně chválit za klidné chování, za ignoraci kočky. Kočku nenechat ubližovat psovi dokud si na sebe nezvyknou.
@Tajemnaslecna a jo, pro klid duše jim nedávej misky k sobě - úplně ideální bude, když se pes k miskám čičiny vůbec nedostane. Aspoň pro začátek.
No především si v útulku měla chtít psa, co je zvyklý na kočky. No co už.
1. pro kočku musíš zajistit bezpečný prostor, kam psa nebudeš poustět a možnost sedět dostatečně vysoko, kam pes nemůže. Plus ji následující týdny, než si na sebe zvyknout dost rozmazlovat péčí, hrou, stravou a pozorností. Protože jinak ti v lepším případě začne pročůrávat byt, v horším případě dojde na FLUTD - to je u stresovaných koček běžné. V tom bezpečném prostoru, kam pes nemůže by měl být záchod i kočičí žrádlo.
2. se psem musíš začít dlouhodobě, každodenně pracovat a cvičit. To bys s útulkovým psem měla tak jako tak, ale tady je to kromě práce venku i práce doma. Jestli zdědil alespoň nějakou chytrost německých ovčáků, tak se naučí, že kočka je další člen smečky. Ale musíš si s tím dát práci.
pro začátek chceš minimálně tuhle knížku https://www.kosmas.cz/…e-sveho-psa/
V žádném případě nespoléhej na to, že se to nějak samo zařídí, byli byste nešťastní všichni.
@Tajemnaslecna a ptala jsi se jak zvládá kočky? my doma měli NO a pak NO křížený s vlkem
a ten kočky nesnášel jenže nad kotcem byl od soused dřevník kde žily toulavé kočky a občas tam nějaká skočila
V bytě je to horší, furt oddělovat bude složité a jestli kočky nesnáší tak si zvyknout nemusí nikdy ![]()
Já mám kočku v bytě bez problémů. Z vlastní zkušenosti vím, že většinou není problém na straně kočky, ale na straně lidí, kteří k ní špatně přistoupují. Když bude kočka vykastrovaná, nebude značit, bude klidnější a v bytě jí bude fajn ![]()
Ahojík, je dokázáno že pokud máš psa a chceš si pořídit kotě tak to není problém, kotě si zvykne a budou z nich velký kámoši, samozřejmě musíš pejskovi ukázat co může a co ne. O dost horší je to obráceně dospělá kočka si na štěně nezvykne. Mám vyzkoušené obě varianty. Jsem těhotná v 17 týdnu a mám pejska bernského salašnického a britskou whiskas. Pejsek je venku a kočka doma spí a přes den řádí na zahradě ze psem. Ona mu loví myšky a vždycky mu půlku nechá.
A když dostane žrádlo tak mu tam kočka může lézt a ještě jí uhne.
Jinak já miluju zvířata a bez nich si to neumím a ani nechci představit. Zatím nám nic kočka nezničila a to jí máme 10 měsíců. Max. shodila kytku s okna!!! Vše se dá naučit!!!! Ona pochopí časem co může a co ne!!!