Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.
@Madelaine píše:
Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.
a jak dlouho se to peče?
No dieta to zrovna není
…ale na druhou stranu, ono to prostě musíš něčím spojit, a když nechceš olej ani máslo, tak z toho asi těžko vytvoříš něco víc než opražený vločky. A když si vezmeš, že to vyjde minimálně na šest porcí, tak to máš, jak když si namažeš chleba.
@Janča005 Jé, to už přesně nevím, tak půl hodinky, čtyřicet minut…prostě když to začne na povrchu hnědnout, tak to vyndavám.
Co bílek?? Dělám tak ovesné sušenky, bez jakéhokoliv přidaného tuku nebo lepivého sladidla
Ale s tím by to zapékané musli zase ztratilo na významu, sladké by to nebylo ![]()
Müsli dělám takto: ovesné vločky, slunečnicová semínka a mandle smíchám dohromady. V šálku kondenzovaného neslazeného mléka rozmíchám med nebo sirup - kolik kdo má rád. Naleju na suchou směs, promíchám a nechám nasáknout. Suším v troubě tak na 140 - 150 st., hlídám, míchám… sušené ovoce si přidávám až v jogurtu, pálilo se mi a bylo hořké. Nasládlé to je, hrudkuje to, mám to tak ráda.
Teď čtu, že chceš bez kondenzovaného mléka… tak třeba nahradit mandlovým, to by taky šlo.
Prosím Vás jak dlouho mi vydrží domácí musli tyčinky? A jak je správně skladovat? Díky
Chtěla bych poprosit o recept na domácí musli, ale dietní bez tuku. Jsem po operaci žlučníku a máslo mi nedělá moc dobře. Nejraději bych takové sypané musli, které se kupuje v obchodě a mohu ho dávat do jogurtu. Někde jsem viděla recept na musli bez tuku s medem a pečené v troubě, když ho ale potřebuji nemohu nejít
. Nemáte někdo recept na něco podobného? Děkuji.
@Isia Recept přímo nemám, ale máslo jsem do musli nedávala. Smíchala jsem vločky s různým suchým ovocem a oříškama podle chuti, přidala sladidlo (med, nějaký sirup, domácí ovocná šťáva) a pokud bylo potřeba, tak trochu mlíka nebo smetany, aby se to spojilo do hrudek, které mám ráda. To jsem pak zapékala do sucha v troubě. Tuku v tom moc není, když omezíš ty oříšky a dáš spíš ovoce.
@Suzuveverka píše:
@Isia Recept přímo nemám, ale máslo jsem do musli nedávala. Smíchala jsem vločky s různým suchým ovocem a oříškama podle chuti, přidala sladidlo (med, nějaký sirup, domácí ovocná šťáva) a pokud bylo potřeba, tak trochu mlíka nebo smetany, aby se to spojilo do hrudek, které mám ráda. To jsem pak zapékala do sucha v troubě. Tuku v tom moc není, když omezíš ty oříšky a dáš spíš ovoce.
Teda, ono se dá müsli zapékat i bez tuku…vyzkouším, díky.
@Lotuska No původní recept, který jsem někde měla, byl z kondenzovaného mléka nebo salka, trochu jsem si ho upravila. Nemusí to tak chutnat asi všem, brácha má radši kupované musli ![]()