Drozdova pomazanka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
167
2.12.05 21:17

Drozdova pomazanka

Ahoj holky.
Muzete mi prosim nektera napsat dobry ozkouseny recept na drozdovou pomazanku?
Predem moc dekuju!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2793
2.12.05 21:23

Na másle necháš zesklovatět cibulku,přidáš klidně 2 kostky kvasnic,necháš roztéct.Vydusíš vodu,přidáš 2-3 vejce a sů,lze přidat trochu mléka se strouhankou.
Podává se teplé na chléb.
Dobrou chuť.Já bych si dala hned,ale nevím,nevím,jestli by to prošlo u mimča :) .Přece jen kvasnice…

Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
2.12.05 22:09

ahojky, dělám ji naprosto stejně a je výtečná!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
2.12.05 22:19

Jee, DEKUJU!! Tak to je stejny recept jako na drozdove knedlicky do polevky. Nevim proc jsem si myslela, ze pomazanka se dela trochu jinak..
Jeste jednou DIKY!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
2.12.05 22:20

Ahoj
1 droždí, 1 cibulka, 2-3 vejce na tvrdo, 10 dkg měkkého salámu, sůl, pepř,1/2 lžičky hořčice.
Na másle zesklovatět cibulku, rozpustit droždí, odstavit a rozetřít do hladka, nastrouhat ostatní suroviny a přidáme rozpuštěné droždí. Může se také přidat strouhaný sýr.
Dobrou chuť, Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
2.12.05 22:56

Kačenko,
můžeš sem prosím tě napsat recept na drožďovou polévku?Nějak mi dochází inspirace a drožďovka ze školní jídelny nám moc chutná.
Dík Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
2.12.05 23:30

Ja drozdovou polevku jako takovou nedelam. Delam klasicky hovezi vyvar (napr.s nudlemi) a pak tam pridam drozdove knedlicky, ktere delam uplne stejne jako ty pomazanku (navic do ni pridavam rozetreny cesnek), jenom z toho udelam kulicky a ty nahazim do hotove polevky, necham prejit varem a je to! :wink:
Jinak drozdovou polevku jsem nasla na - http://mujweb.cz/…levky/27.htm
Ale nemam to vyzkousene, takze nevim jaka bude..
Jeste jednou diky vsem, pekny den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
3.12.05 08:45

HOLKY - já zase dělám polévku pórkovou a pak přídám stejným způsobem dělané drožďové knedlíčky.
Na másle nechám zesklovatět cibulku, poté přidám nastrouhanou mrkev, osmahnu, pak na jemno nakrájený pórek, podusím a pak doleju vodu a nakonec přidám knedlíčky. Je to mňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
3.12.05 13:29

Ahojte pridam jeste trosku jiny recept na pomazanku, ktery je fakt skvely, protoze pomazanka je pak krasne "hladka.
Nechate zesklovatet cibulku na oliv oleji, pridate drozdi a zalejete mlekem. Pak pridate cca 100g taveneho syra na 100g drozdi a nechate vsechno rozpustit. Nakonec vmichate kyselou okurku nadrobno nakrajenou a muzete i kousek sunky. Je to dobre teple i studene.
Krasny den
 Kacica

PS: normalne tavene syry vubec nekupuju, ale do tehle pomazanky proste patri. Strouhany tvrdy syr mi ji nikdy neudela takovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.12.05 13:52

Ahoj, do drožďvé pomazánky přidávám ke konci ještě česnek a majoránku.
 Olga

• Citovat
  • Upravit
3301
3.12.05 14:07

Drožďová polévka

Ahoj holky, já dělám drožďovou polévku takto: na trošce oleje osmahnu droždí až začne vonět, pak do toho bouchnu 1-2 vejce, jakmile ztuhnou tak to zaliju vodou, osolím a přidám na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vařím to do změknutí cibule( 10-20 min) Je to vlastně taková cibulačka :wink: ale moc dobrá, mňam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
3.12.05 20:23

PO DROގDOVÝ POLÉVCE BYCH SE UTLOUKLA :))

můj recept na drožďovou polévku:
na máslo dát droždí (klidně i 2 kostky), na mírném ohni nechat rozpustit, míchat dokud nezkouskovatí (nesmí zhnědnout), přidat 1-2 vejce, míchat dokud opět nezkouskovatí, zalít vodou, přihodit masox, strouhanou mrkev, celer, petržel. Když se mi chce, tak přidávám i knedlíčky. Ale i se samotnou zeleninkou je výborná a hlavně rychlá.
Dobrou chuť
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.21 17:01

Může se drožďová pomazánka v těhotenství a při těhotenské cukrovce - nepíchám si zatím inzulín. Nikde jsem o droždí nic nenašla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Eva.asdfghjkl
13.1.21 17:04

Nevidím důvod, proč by se nemohla.

• Citovat
  • Upravit
9271
13.1.21 17:43

Může :mavam:

• načítám...
  • Citovat