Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky.
Muzete mi prosim nektera napsat dobry ozkouseny recept na drozdovou pomazanku?
Predem moc dekuju!!! ![]()
Na másle necháš zesklovatět cibulku,přidáš klidně 2 kostky kvasnic,necháš roztéct.Vydusíš vodu,přidáš 2-3 vejce a sů,lze přidat trochu mléka se strouhankou.
Podává se teplé na chléb.
Dobrou chuť.Já bych si dala hned,ale nevím,nevím,jestli by to prošlo u mimča
.Přece jen kvasnice…
Hanka
Jee, DEKUJU!! Tak to je stejny recept jako na drozdove knedlicky do polevky. Nevim proc jsem si myslela, ze pomazanka se dela trochu jinak..
Jeste jednou DIKY!! ![]()
Ahoj
1 droždí, 1 cibulka, 2-3 vejce na tvrdo, 10 dkg měkkého salámu, sůl, pepř,1/2 lžičky hořčice.
Na másle zesklovatět cibulku, rozpustit droždí, odstavit a rozetřít do hladka, nastrouhat ostatní suroviny a přidáme rozpuštěné droždí. Může se také přidat strouhaný sýr.
Dobrou chuť, Lenka.
Kačenko,
můžeš sem prosím tě napsat recept na drožďovou polévku?Nějak mi dochází inspirace a drožďovka ze školní jídelny nám moc chutná.
Dík Hanka
Ja drozdovou polevku jako takovou nedelam. Delam klasicky hovezi vyvar (napr.s nudlemi) a pak tam pridam drozdove knedlicky, ktere delam uplne stejne jako ty pomazanku (navic do ni pridavam rozetreny cesnek), jenom z toho udelam kulicky a ty nahazim do hotove polevky, necham prejit varem a je to! ![]()
Jinak drozdovou polevku jsem nasla na - http://mujweb.cz/…levky/27.htm
Ale nemam to vyzkousene, takze nevim jaka bude..
Jeste jednou diky vsem, pekny den!
HOLKY - já zase dělám polévku pórkovou a pak přídám stejným způsobem dělané drožďové knedlíčky.
Na másle nechám zesklovatět cibulku, poté přidám nastrouhanou mrkev, osmahnu, pak na jemno nakrájený pórek, podusím a pak doleju vodu a nakonec přidám knedlíčky. Je to mňamka.
Ahojte pridam jeste trosku jiny recept na pomazanku, ktery je fakt skvely, protoze pomazanka je pak krasne "hladka.
Nechate zesklovatet cibulku na oliv oleji, pridate drozdi a zalejete mlekem. Pak pridate cca 100g taveneho syra na 100g drozdi a nechate vsechno rozpustit. Nakonec vmichate kyselou okurku nadrobno nakrajenou a muzete i kousek sunky. Je to dobre teple i studene.
Krasny den
Kacica
PS: normalne tavene syry vubec nekupuju, ale do tehle pomazanky proste patri. Strouhany tvrdy syr mi ji nikdy neudela takovou.
Ahoj, do drožďvé pomazánky přidávám ke konci ještě česnek a majoránku.
Olga
Ahoj holky, já dělám drožďovou polévku takto: na trošce oleje osmahnu droždí až začne vonět, pak do toho bouchnu 1-2 vejce, jakmile ztuhnou tak to zaliju vodou, osolím a přidám na půlkolečka nakrájenou cibuli. Vařím to do změknutí cibule( 10-20 min) Je to vlastně taková cibulačka
ale moc dobrá, mňam ![]()
PO DROގDOVÝ POLÉVCE BYCH SE UTLOUKLA ![]()
můj recept na drožďovou polévku:
na máslo dát droždí (klidně i 2 kostky), na mírném ohni nechat rozpustit, míchat dokud nezkouskovatí (nesmí zhnědnout), přidat 1-2 vejce, míchat dokud opět nezkouskovatí, zalít vodou, přihodit masox, strouhanou mrkev, celer, petržel. Když se mi chce, tak přidávám i knedlíčky. Ale i se samotnou zeleninkou je výborná a hlavně rychlá.
Dobrou chuť
Daniela
Může se drožďová pomazánka v těhotenství a při těhotenské cukrovce - nepíchám si zatím inzulín. Nikde jsem o droždí nic nenašla ![]()