Jak sušit citrusové plody?

2793
1.12.05 13:11

Jak sušit citrusové plody?

Holky,vím,že tohle téma tu už bylo probíráno,ale prolezla jsem téměř celé diskusní fórum a nikde jsem to nenašla.
Chtěla bych usušit kolečka citrusů na vánoční stromek a také naaranžovat do chvojí ve váze.Jak dlouho a na kolik stupňů jste sušily v troubě?
Dík Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1817
1.12.05 13:42

Ahooj,

tak tohle mam za sebou letos poprve. Susila jsem pomerance, citrony a limetky - vypadaji hezky, ale!!! priste si je koupim. V horkovzdusne troube na 40-50°C a cca 16 hod. v kuse!!! a jeste nebyly uplne tvrde, takze pak jsem je dala jeste na topeni dosusit - musim rict, ze je to celkem draha sranda :) Vonelo to teda hezky, manzel i pes kychali :)
Cast jsem jich pak ozdobila maslickami, cast jsem sesila dohromady (treba na pomerancove kolecko dve male limetky apod. - je to moc pekne!). Priste si koupim pytlik uz nasusenych, protoze ta spotreba energie mi prisla silena. Na topeni jsem to susit nechtela, pry se to pak zkrouti. Aspon co si pamatuju od holek z te minule diskuze.

Tak hodne stesti.

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
1.12.05 13:54

Market,
16 hodin???????Já myslela,že holky psaly něco o hodině nebo dvou?????
Ufff,tak to je dost šílený.My máme bohužel úzké radiátory a navíc malou škodilku,která by to určitě nenechala na pokoji :) .
Sušit navolno se nedá,to mi zplesnivělo.Tak to zkusím v troubě,dám ji trochu navíc a uvidím.Když se kouzlo nepovede,poprosím opět babi,ať mi ovoce usuší u nich doma.
Dík za radu.
A koukám,jak to letí,ty už kroutíš 25.týden???????Hezky si užívej bříška a měj se krásně.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
1.12.05 14:42

Ja byla taky prekvapena!!! Ale ono to zas tak rychle neschne, jak je to ovoce plny stavy :( Zkus dat vetsi teplotu, jen davej bacha, at se ti to neosmahne :) haha at nemate k vanocum pecene pomerance :)

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2107
1.12.05 14:51

ja som to tiez podla rady tu na diskusii tento rok skusala v trube a tiez mozem potvrdit, ze nic moc. neuschli ani za cely den, pri vyssej teplote skaredo zhnedli, tak som sa nakoniec rychlo vratila k osvedcenemu radiatoru a bolo to krasne, vonave a raz dva :lol:

susila som limetky, citrony, pomarance aj grepy - biely a cerveny, je to nadherne farebne a vonave. nakrajane kolieska ukladam na tu tzv. grilovaciu misku z toho pevneho alobalu, to supnem na radiator a super.

pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
1.12.05 15:29

Hani,

já jsem sušila letos na radiátoru a dalo mi to zhruba 2-3 dny, aby to bylo úplně suché. Zkus to na radiátoru, Klárku namotivuj a třeba to projde. U nás Karolínka věděla, že to jsou ozdobičky a ani na to nešáhla. Já vždycky sušila doma v kachlákách společně s jablíčky, tam o penízky nešlo, stejně se topilo. A víš co je úžasný nápad, napíchat kolečka pomeranče nebo grepu na špejle, usušit a pak to napíchat společně s myrtou, vypadá to úžasně, ale dalo by se to použít i do vázy s větvičkami, jsou to taková sluníčka, asi si taky nějaká ještě nasuším.

Pusinku holčičkám.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
1.12.05 15:40

Ahoj, tady je odkaz na tu minulou debatu.
http://emimino.cz/modules.php?…

Já to budu sušit v sušičce, tak uvidím, snad to nebudu sušit 2 dny. :lol: :roll:

Hezký den. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.12.05 17:03

ahoj,na living in je údajně nejlepší rada,jak to sušit-dop. kouknout do vyhledávače tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
1.12.05 17:22

Ahoj,
já suším pomeranče jen tak volně, neplesniví. Ale, jednak to trvá nejmíň týden, spíš dva a jednak musí větrat i zespodu, takže je suším na volně položené kovové mřížce, co mám do trouby.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.12.05 17:24

Ahoj,
přidávám se k sušení na radiátoru. Stejně v této zimě topíme a tak jsem je tam dala. Byly suchý do 2 dnů a vypadají pěkně. Žádný problém s holkama nebyl, v kuchyni máme asi metr čtyřicet vysoké radiátory..... :)
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport