Vánoční cukroví – vyměňme si recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
252
12.11.05 13:22

Vánoční cukroví

Ahoj,

zakládám tohle téma pro všechny holky, které rády pečou cukroví na vánoce a třeba by si rády vyměnily s jinými nějaký ten receptík, aby ty letošní vánoce rodina ochutnala zase něco nového a my měly radost. A taky ho zakládám proto že sama moc receptů nemám a ráda bych získala nějaké další :-) Moc ráda totiž peču a jím…
Takže se moc těším na vaše recepty.:-)

Dandulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
366
12.11.05 14:48

Nevhodím přímo asi recept,ale možná radu?!
Manžel mě vždy nadává :lol: ať nic nepeču,že to stejně moc nemusí a tak abych si ušetřila práci a na stole přeci jen něco měla a vypadalo to na víc druhů,tak rozvinu fantazii a vánoce řeším takhle:

Vosí hnízda,nepečené kuličky z tatranek(bude-li zájem hodím recept),vanilkové rohlíčky
LINECKÉ - a/ s marmeládou a posypat moučkovým cukrem
b/ nugetou(apd.) a též cukr
c/ nugetou a postříkám čokol. polevou v pytlíku

• s hnědou
  • s bílou
  • s oběma polevama
    d/ a co mi zbyde krém z ledových dortíků,tak ho namažu na linecké ořechové těsto.
    A TO LINECKÉ MÁM VANILKOVÉ,ČOKOLÁDOVÉ A OŘECHOVÉ.
    POTOM TO U NÁS VYPADÁ I NA 9 DRUHŮ,PŘESTOŽE JE TO LINECKÉ NA XY ZPŮSOBŮ :lol: :wink: 8) :idea:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.05 16:18

KOPRETINKO moc by me zajimal recept na vosi hnizdecka a ty kulicky..a myslim ze nebudu sama.-)))predem dekuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
12.11.05 16:43

Ahoj,
s cukrovím na Vánoce to taky dělám jako Kopretina - převážně máme rádi linecké na X způsobů. Ještě dělám manželovi kokosové kuličky ala rafaelo a super rychlé kokosky (já totiž kokos nejím, tak dělám jen pár kousků jemu). Je to jednoduché a rychlé:

1 plechovku Salka smíchám s jedním pytlíkem strouhaného kokosu (trochu kokosu si nechám na obalení kuliček). Tuto směs dam ztuhnout do ledničky. Dále si spařím a oloupu mandle. No a pak z poloviny hmoty dělám kuličky, do kterých dám mandli a obalím je v kokosu. Pak je dám na ozdobu do malinkých různobarevných papírových košíčků a vypadá to moc pěkně. Je potřeba je skladovat v ledničce a nechat pár dní uležet, aby mandlička změkla. No a z druhé poloviny udělám vyšší placičky (kokosky), které pak upeču. Peču je na plechu vyloženém pečícím papírem. Obojí je sice sladčí, ale prý dobré.

Ještě mám někde recept na rychlé marokánky, ale po tom bych se musela podívat. Tak kdyby někdo chtěl, ozvěte se.

Ennie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
12.11.05 19:57

Zdravíčko vespolek, tak já jsem vášnivá pekařka a protože mám čtyři dcery /ale jednu ještě malinkou, šest týdnů starou, ta ještě nepomáhá/ a všechny jsme mlsné a ony rády pomáhají - jsou to u nás hotové pečící orgie, míváme až 30 druhů. ale naší velkou vášní jsou perníčky /recept jsem už posílala na emimino/.Tak se těším na recepty a sama nějaké vyberu a dodám…Mám jeden super od loňska na ořechovo skořicové srdíčka, tak se těšte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
12.11.05 20:03

Kopretinko- kuličky z tatranek prosím:-)

Díky HL

""http://lilypie.com/pic/051026/8mDU.jpg":http://lilypie.com/…026/8mDU.jpghttp://b1.lilypie.com/HMkMp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
12.11.05 20:49

Taky se přimlouvám za ty Tatrankový kuličky… :wink: :wink:

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
12.11.05 21:21

Ahoj Metelko,
kam jsi, prosím, posílala ten recept na perníčky? Mezi recepty ho nemohu najít a ráda bych nějaké dobré perníčky upekla. Díky
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
12.11.05 21:35

Evo,
ty perníčky od Metelky jsou jako článek na hlavní stránce mezi deníčkama.

Abys to nemusela hledat, tady je odkaz:
https://www.emimino.cz/modules.php?…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
13.11.05 09:20

Metelko, já ještě perníčky nikdy nepekla, považuju to totiž za vrchol pekařského umění, upéct poživatelné perníčky, takž si na ně zatím netroufám. Nebo myslíš, že ten Tvůj recept je i pro začátečnice???

Taky jsem se chtěla zeptat, jestli některá nepečete vánočky nebo štoly a nemáte nějaký vyzkoušený recept?

Kopretinko, Ty to máš teda s pečením zmáknutý bravurně!:-)

Jinak všechny recepty jsou vítány, takže sem s nimi holky :-)

Já mám slíbené nějaké recepty od švagrové, ta peče jak cukrářka a taky asi 30 druhů, tak to sem hnedle dodám!…

Dandulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
13.11.05 13:11

priskoro na pečenie

Asi tu budem jediná, ale podľa mňa je na pečenie príliš skoro. Keď to stojí dva mesiace a obsahuje to tuky, musia sa toho chytať plesne… nie je to len môj názor, čítala som na túto tému viac odborných článkov. Upečené (a to platí aj na suché pečivo) sa má skonzumovať najneskôr do týždňa! Zá:,–(ne nekupujem cukrovinky v marketoch, ktoré majú záručnú dobu aj pol roka, ani nepečiem dva mesiace vopred.

Inak pečiem veľmi rada a milujem všetky tie vône a atmosféru. Všetky recepty uvítam. Tak sa na mňa nezosypte s kritikou :) chápem, že keď má niekto štyri deti, toho času veľa nie je, ale zdravie je prednejšie. Radšej mať len dva druhy pečiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
13.11.05 13:39

Dandulko, je to super recept, vhodný i pro začátečnice, neboj, když tak zkus pro poloviční množství a uvidíš, jak se Ti osvědčí.
Kdo se to bojí dopředu kvůli plísním? Zapomněla jsem to jméno - tak hlavně si myslím, že dva měsíe peče dopředu opravdu málokdo, a za druhé, u perníčků to určitě neplatí, obsahují totiž med a ten díky enzymům prodlužuje trvanlivost pečiva, samozřejmě je nutné dávat pozor při skladování a nenechávat ho v ve vlhku, ale jinak si myslím, že je celkem bezpečné začít péci už teď. No a pokud peču vánoční cukroví, skladuji ho v mražáku, mám dva a ten jeden používám jen na cukroví /přes rok je vypnutý/ a naperníčky s mandlí a s ořechy a je to super, plísní se rozhodně bát nemusím.Samozřejmě ty druhy s krémém dělám čerstvé. A právě díky čtyřem dcerám - no hlavně díky těm dvěma velkým - nepečeme dva měsíce dopředu, začínáme začátkem prosince, ale je nás na to víc, třikrát dva páry rukou, jsou to už velké holky, proto tolik druhů…sama bych do toho určitě nešla.
Takže i já se těším na recepty a nějaké oblíbené taky brzo dodám.
Metelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
13.11.05 14:20

Tak jasně že teď v půli listopadu je na pečení opravdu ještě brzy…O tom není sporu. :-)
Jinak s ukládáním do mrazáku to je dobrý nápad, mám to taky vyzkoušeno. Já tam ale dávám spíš to čeho je po vánocích ještě hodně a co si myslím, že už tak „nejede“.A třeba začátkem února, když je vyndám a předložím rodině, rádi všechno snědí.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
13.11.05 15:11

AHOJKY HOLKY :lol: !

KULIČKY Z TATRANEK

6tatranek
250g másla
100g oříšků
250g cukru(i méně)
30g kakaa
rum
kokos
Tatranky rozemeleme nebo nastrouháme.Máslo utřeme s cukrem a přidáme zbytek pří:,–(.Obalujeme v kokosu.

VOSÍ HNÍZDA

kakao na pečení (pro barvu)
máslo
15dkg rozemletých piškotů (nebo ořechů-ale ty moc lezou mezi zuby 8O ,takže já dělám z piškotů)
6dkg cukru moučkového

Krém:15dkg cukru
15dkg másla
rum
Nevím přesně kolik toho másla,já to vždycky odhadnu.Prostě tak akorát,aby se to hezky spojilo a moc nelepilo.Poctivě vysypávám pokaždé formičku moučkovým cukrem.Ty piškoty jsou nejlepší kvalitní Opavia,alespoň na spod toho hnízda.Vypadají lépe,než ty levné šizené a lépe drží krém.Nedělejte ho moc řídký,ať se nevsakuje do piškot a zůstane pěkně uvnitř hnízda.

MŇam,se tak moc těším.To bude horší s tím hubnutím po porodu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
13.11.05 20:52

Už dlouho jsem sháněla vyzkoušený recept na perníčky.Bude to moje premiera. Takže díky a kuličky z tatranek taky super recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport