Jak připravit fazole

107
6.11.05 12:23

Jak pripravit fazole

Ahoj,mam prosbu,chci varit fazole,ale jelikoz nejsem moc velka kucharka,potrebovala bych nejaky ten JEDNODUCHY recept 8) .Na internetu jsem nasla recepty,ale bohuzel byly dost komplikovane :( ,takze se obracim na vas. Nechci k tomu varit maso,nechci to peci ani jinak komplikovat-jde mi o prosty,zdravy a dobry recept.Dekuju moc za vase rady :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
6.11.05 16:47

Ahoj Bubo, nevím, zda je můj recept zdravý, ale je velmi jednoduchý. Fazole namočíš přes noc ve studené vodě. Pak vodu sliješ a dáš je do osolené vody a uvaříš do měkka. Uvařené fazole scedíš a na talíři promícháš s osmaženou na kostky nakrájenou anglickou slaninou a dochutíš trochou octa. Tento „salát“ se jí teplý a i když já fazole zrovna moc nemusím, tak je to rychlé, chutné a levné jídlo. Slanina by měla být osmažená do křupava a fazole na toto jídlo jsou nejlepší velké barevné fazole (my jim říkáme „becoky“ ) nebo jiné barevné fazole.
Pokud se odhodláš toto uvařit, pak přeji dobrou chuť.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
6.11.05 18:01

My máme fazole oba s manželem moc rádi. Dělám recept podle prima vařečky, který nám moc chutná. Barevné fazole uvaříš s bobkovým listem(já je vařím v tlakáči, je to perfektně rychlé a nemusí se namáčet přes noc). 1 cibuli zpěníš na sádle, pak přisypu hladkou mouku, mletou papriku, osmažím, zaliju vodou, povařím. Do toho se dají měkké fazole, chvilku zas povařím, pak se dochutí solí a pepřem a na závěr se přidá 1 kysaná smetana. Těch fazolí psali 15 dkg, ale já to dávám od oka. Je to dobré. Prý se to jmenuje Valašské fazole.

No a moje mamka jenom uvařila v tlakáči fazole, pak je zahustila jíškou a přidala mlíko nebo ještě lépe sladkou smetanu, jo a vařila v tom kus špeku na vůni(stačí kůže).Jedli jsme to s chlebem a okurkou kyselou.

A ještě jeden recept jsou Bretaňské fazole. Zase uvaříš fazole, ale vaříš s kouskem uzeného na kostičky. Pak přidáš na kostky nakrájené kyselé okurky, kečup a zahustíš. Taky mňamka.

Jo a fazole by se podle mě měly solit až na konci vaření, aby nebyly tvrdé.

Ten fazolový salát taky nevypadá zle, asi ho vyzkoušíme.

Gabka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
20.11.05 15:48

Jenom taková maličkost,
fazole by se měly vařit ve vodě, v které byly namočené, jinak slijete ten škrob, který fazole zahustí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
renata dodrovolna
22.5.12 19:10

tož by mě zajimalo jak dlouho ty fazole vařit?

czl :dance:

• Citovat
  • Upravit
3157
18.6.13 12:52

Kuchařky prosím o radu, dala jsem fazole namočit přes noc, a nakonec z toho byly tři noci, nějak jsem na ně zapomněla, byly teda celou dobu v ledničce, je to ještě jedlé když to dám vařit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.6.13 13:03

@marmelada78 nevím nevím, u mě po dvou dnech uvařené byli hrozně hořké. Když se machají moc zhořknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3442
18.6.13 13:39

@marmelada78 Vyhodila bych je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
18.6.13 13:39

Zhořknou, když začínají klíčit (zásobní cukr se metabolizuje). Což se v lednici mohlo, ale nemuselo stát. Doporučuju slít (vyplaví se rozpustné látky včetně těch co způsobují nadýmání), vařit v osolené vodě do měkka, v průběhu vaření ochutnat jestli nejsou hořké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
18.6.13 15:04

Holky díky, asi je vyhodím, nemám čas experimentovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stanislava 65
28.10.13 16:39

Becoky

Prosím o radu, po sklizni fazolí Becoků mi zůstalo spoustu zelených lusků této odrůdy. Nevíte někdo co s nimi??Lze je např. nakrájet, zamrazit a uvařit z nich omáčku? Máte někdo zkušenost???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii