Výroba přesnídávky

1027
11.10.05 09:21

Výroba přesnídávky

Mám prosbičku - chtěla bych si uvařit na jaro z jablíček, popř. hrušek nebo mrkve nějaké přesnídávky, abych je na jaře nemusela kupovat - teď jsou tyto suroviny lehce dostupné. Nemáte nějaké recepty jak na to? Díky moc za každou radu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

11.10.05 11:01

Přesnídávky

Ahoj, já jsem přesnídávku vyráběla takto: Rozvařila jsem oloupaná, vyjadřincovaná jablka a hrušky, trochu podlila vodou, vše rozmixovala (samotná jablka se rozvaří, ale hrušky ne, proto jsou nutné mixovat). Rozmixovanou směs vrátila do hrnce, přidala jakoukoli nemléčnou kaši a nechala projít krátce varem. Pak jsem tímto naplnila vymyté skleničky a nechala cca20 minut sterilizovat. Mnoho štěstí KArolina a Renátka 10 měsíců

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
11.10.05 12:33

Ahoj,
ta kase-chapu to spravne- muze byt cista ryzova?
My jste totiz delaly loni „presnidavky“ ale z jablek a musely jsme tam dat trochu cukru, protoze jsme mely hned vedle sebe degustatora:-) ktery hned odsouhlasil, jestli mu to chutna ci nikoliv. Kdyz to bylo kysele sklebil se a dalsi lzicku nechtel. Tak jsme tam dali trochu cukru.
Letos to bude i s hruskama¨, ty jsou kdyz jsou zrale sladke, tak asi mozna ani nebude treba cukru.
Vy jste ho davaly???
Kac+H

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
948
11.10.05 12:44

Ahoj,

já dělala jen jablečné, podusila jablka, rozmixovala a mírně přisladila, úplně bez cukru by to malá nejedla, takže by to byla zbytečná práce,( jinak běžně dávají do přesnídávek ještě pudink, prý je nejlepší banánový, ale i normál vanilkový stačí), pak jsem to sterilovala cca 20 min. Jo a hruškových mám taky pár, ale ty vážně přisladit nepotřebovaly :wink:

tak zavařování zdar :)
sanynka

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
11.10.05 12:50

Ahoj,
jo na puding to jsi mi pripomela to uz mi nekdo rikal. Takze spis se priklonim k pudingu. Jeden bananovy a jeden vanilkovy. Rozdelim to at ma vyber chuti ( no spise at mam ja na vyber co mu dam) :)
Dik za radu.
K+H

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.05 16:09

Puding-dobrý nápad. Asi rozmíchat ve vodě. Příště to zkusím. Já jsem tedy nepřislazovala, jelikož jsem míchala jablka a hrušky. Do samotných jablek bych přidala trochu glukopuru. Ten nápad s přidáním nemléčné kaše jssem vyčetla v receptech na internetu, už nevím kde, a zalíbil se mi. Bylo tam psáno: Přidejte obilnou nemléčnou kaši Nomina rozmíchanou ve vodě a nechte přejít za stálého míchání varem. Jelikož má Renátka kaše moc ráda, tak jsem to zkusila. Mimochodem, mohu jí už vařit puding? A jak? Je kojená 10měsíců, díky Karolina

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
5044
13.10.05 19:53

Ahoj holky,
díky za recept, taky jsem přesně nevěděla, jak ty přesnídávky udělat. S tou kaší mi to přijde jako dobrý nápad, možná ji dám spíš než puding.
Mám ale dotaz - jak dlouho takhle doma udělané přesnídávky vydrží?

Díky a užívejte si dětičky :-)

Tereza + Matyáš 9 měsíců

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
253
3.5.06 11:47

Taky zajímavý - jak dlouho vám to teda vydrželo skladovaný doma?

Franeza

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.5.06 00:09

Ahoj holky dělala jsem po novém roce přesnídávky z jablíček a taky jsem tam dala trochu glukopuru pro doslazení a nemléčnou kaši pro dohuštění, ale stačilo opravdu jen trochu, moc jsem to nepodlévala a krásně se to rozvařilo. Ani jsem je nesterilizovala klasickou cestou ve vodě dalším varem, ale jen jak se dělají marmelády. Úplně horkou přesnídávku dám do připravené skleničky, zavřu a otočím dnem vzhůru. No a to víčko se pak tou teplotou a následmým chladnutím přicucne. Zkouška poklepem je stejně nutná vždycky - jestli chytlo. Vydrželi mi asi měsíc, protože je malá do té doby snědla :lol: Neměly šanci, jak je maminka dobře ukuchtila :lol: :lol: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.06 21:05

Constancia

Ja robím presnídavky takto:

v tlakovom hrnci varím ovocie (jablká, marhule, hrušky) asi 5 min, niekedy aj bez vody, záleží na šťavnatosti ovocia.

Pridávam tam sladké hrušky, vôbec to nesladím. Potom to rozmixujem a prepasírujem, sterilizujem.

Vydrží to dlho, ale vždy sa to zje skôr ako príde ďalšia sezóna. Je to čisté ovocie, nič viac.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
986
6.5.06 21:16

Ahojka když už jsem na Vás takhle narazila - prosím pro úplného začátečníka - jak se sterilizuje? - popřípadě máte nějaký osvědčený e-odkaz?

Prosím prosím kalhoty nosím :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
134
11.6.06 21:32

Ahoj
Já to řeším úplně jednoduše, mám horkovzdušnou trobou, dám tam hluboký plech, do něj trochu vody, že když do ní postavím sklenice, je jí tam tak 1 cm a na cca 170 stupňů zavařuju.
Když jsou to ty přesnídávky, tak jen tak 5-10 minut, jde jen o to, aby se chytli víčka.
Ale dělám je jen z čistého ovoce, nic nepřidávám, tak nevím jestli když se tam něco přidává (puding apod.), jetsi se to dělá dýl.
Jinka v troubě zavařuju všechno a už asi 10 let a opravdu jen málo kdy se mi stane že něco vyhodím, že se to zkazilo, když o tom tak přemýšlím, tak spíš skoro nic.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.06 14:40

My jsme do těch jablíček ještě přidaly špetku skořice a mletého hřebíčku. A ani jsem je nemixovala.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
211
28.6.06 21:59

Vsichni to ovoce loupete???
Nebo muzu jen vykrojit jadrince a podusit?,

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3218
15.7.06 17:58

Ahoj, holky, a jaké používáte skleničky :?: Ty klasické od přesnídávek z našich dětských let :lol: :lol: :lol: , nebo ty ve kterých jsou přesnídávky dnes :?: zdá se mi totiž , že mají nic moc závit, tak aby to chytlo, ať všechno nevyhodím 8O :lol:. Díky Marie
PS: připojuji se , je nutné vše loupat :?:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama