Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
No já už jsem se vytrestala, ty nové skleničky od výživ mi nikdy nechytnou. Ty bytelné s pořádným závitem a víčkem se dají nové koupit. Sklenička + víčko = 5,–
Jinak ty co se v nich výživy prodávají teď používám na zamrazování. Tam to neva.
Ahoj,
jablicka je nutne loupat, slupky se nerozvari, tak tam budou plavat kousky.
Na zavarovani pouzivam i sklenicky z presnidavek co vyrabi Tesco.Maji vicka jako byly za nasich casu:-) Jestli se ti to dobre zavrilo poznas, kdyz vicko nahore „nepuka“.
A vydrzi to do urcite od zari do unora-kdy jsme vzali posledni sklenicku.
A davaly jsme to s mamcou i do klasickych tretinek 0,3, a meli jsme to na dve svaciny.
kac
Já bych chtěla udělat přesnídávku meruňky + jablka (hodně jsem dostala), ale chtěla bych to vzít na dovču, kdy Verunce nebude ještě ani rok…takže chci přesnídávku přírodní, bez pudinku a cukru…jde to
![]()
Nebo to bude kyselé a mám dát glukopur? Moc díky, Alenka
Prosím jak děláte přesnídávku z Meruněk, mám jich dostat 3 bedýnky, takže to budu muset nějak užitečně zpracovat. Prosím napište návod jak pro blbý, protože jsem antikuchařka a připálím i vodu
Do čeho to dáváte, jak se to sterilizuje, zahušťuje…
ted jsem delala z merunek dzem a ma takovej presnidavkoidni charakter, akorat je to trochu hustsi… takze timhle stylem se podle me da delat i presnidavka ![]()
takze jsem ocistila merunky, rozmixovala cele vcetne slupek a dala do zapekaci misy do horkovzdusne trouby na 170-200, obcas se to musi michat, tak po 15 min, jinak se dela na vrchu krusta a ta casem cerna a hnedne /treba tak po 3/4 az hodine
/
kdyz jsou ty merunky sladky na jidlo, tak se nemusi prislazovat .....
ja jsem to delala jako dzem, takze dost husty a sterilizovat…
sterilizace tu je probrana uz vys…
Trošku vody do papiňuku, půlky meruněk, vařím asi 5 minut, nechám dojít. V další trošce vody rozmíchám puding, prileju do papiňáku(meruňky ani nemixuju, stačí vidlička), povařím, ochutnám a dosladím je-li třeba. Dávám do sleniček s pořádnými výčky a dám vařit zas do papiňáku na utěrku a celý ponořený, normálně zavřený papiňák. Asi 10 minut, pak vypnu a nechám dojít. Vyndavám až když to vychladne. Jde dělat i bez pudingu, prostě jen malinko vody.
Ach ty hrubky, no jo jednou jsem to po sobě neměla čas přečíst. Polepším se a budu číst. Dík.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat…jak píšete o přidávání té kaše…to může být i od HAMI první kašička? děkuji Kristýna
Jak se dělá přesnídávka pro nejmenší - když budeme začínat s příkrmy? Můžu oloupané očištěné ovoce jen 5-10 minut povařit, rozmixovat a zavařit? Přidává se něco? Vaří se ovoce v kojenecké nebo obyčejné vodě? A u švestek - mixovat i se slupkou nebo ji odstranit - jak? Děkuji za rady.
Myslíš zavařování přesnídávek nebo jen prostě ovocnou svačinku, kterou prcek hned sní? Já mu třeba mixuju banán a broskev nebo nektarinku, to miluje…do toho mu občas přihodím i švestku, oloupat mi jdou normálně hezky…při nejhorším se můžou spařit v horké vodě a potom oloupat.
kacakaca píše:
Jak se dělá přesnídávka pro nejmenší - když budeme začínat s příkrmy? Můžu oloupané očištěné ovoce jen 5-10 minut povařit, rozmixovat a zavařit? Přidává se něco? Vaří se ovoce v kojenecké nebo obyčejné vodě? A u švestek - mixovat i se slupkou nebo ji odstranit - jak? Děkuji za rady.
Jo, stačí jen ovoce povařit a rozmixovat (co nejméně vody, buď jen malinko podlít a rozdusit, nebo povařit a vodu slít, jinak to bude řídké), sterilovala jsem 20 min při 80°C. Švestky bych možná ani neloupala… záleží co mimčo, jestli zvládá ne úplně hladkou konzistenci (neloupala jsem třeba ani jablka, když nebyla nějaká extratlustá slupka).
Když tak bych je asi spařila a oloupala, to by mělo jít lépe
![]()
Podobných diskusí je tady asi víc - usuzuju tak podle toho, že tato je z roku 2006 a nevidím tu svoje příspěvky. Ty jsem psal do loňských a předloňských diskusí. A byly tam i zajímavé recepty - takže stojí za to hledat dál… ![]()
Jo a jinak do zavařovaných jsem nic nepřidávala, někdo dává cukr,popřípadě pudink, aby se přesdnídávky nezkazily, ale mě se nezkazily zatím, ani když jsem cukr nepřidala
A jinak normálně, rozvařit ovoce, rozmixovat, dát do čistých sklenic, mít čistá víčka a zavařit ![]()
Ahojky
, vyrábím přesně jako odkaz od Sanynky, akorát je potřeba dávat do jiných skleniček než jsou dnešní přesnídávky, respektive ta víčka nechtějí chytat, to je pak škoda práce. Ta původní víčka za našich mladých let to bylo jiné kafe
![]()