Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
pořád testuju těsto na pizzu a ne a ne najít ten správný recept.Neznáte někdo nějaký hodně dobrý???Konečně bych si chtěla opravdu pochutnat
.
Díky moc.
Ahoj Lenka
Ahojky, jestli máš ráda tenoučké, tak zkus tohle:
200g hladké mouky
půl droždí (dávám někdy instantní, půl balíčku)
asi půl lžíce cukru
1dcl vody
1/4 lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
Jestli chceš tenoučké, nenechávej moc kynout. Vystačí to na jeden plech.
Když to necháš tak 30min vykynout, je nadýchanější.
Taky jsem toho zkoušela dost, ale tenhle je fakt nejlepší:-)
Mám tu celou knížku receptů na pizzu, ale používám jen tenhle:-)
Albi
Ahoj, doma se mi osvědčil tento recept na pizzu:
250 g hladké mouky
15 g droždí
1 lžička cukru
2 lžíce oleje
1/2 šálku vlažné vody nebo mléka špetka soli
Těsto nechávám chvíli vykynout, rozdělím na dvě části a vyválím na tenké pláty - takže mám z toho dva plechy pizzy.
Pozor - Plechy pouze vymastit, ale ničím nevysypávat.
Pečeme asi 30 min na 180 -200 stupňů.
žjo, tak to už musí být tenký jak vlas:-)
Píšu si a zkusím:-)
Albi
Ahojky já jsem nedávno v nějakém časopise četla super rychlou přípravu pizzy - prostě jen rozválíš listové těsto a podle zvyklostí a chutí potřeš a pokladeš. Vyzkoušela jsem to a je to mňam ![]()
Ahojky kuchtičky.
Já už taky vyzkoušela pár receptů a nakonec zakotvila u tohoto:
4 vejce
400g polohrubé mouky,
3 lžíce oleje
trochu oregána
trochu bazalky
malinko mletého muškátového oříšku
sůl
Zamíchám v mixéru a tence vyválím na naolejovaný plech. Propíchám vidličkou, potřu kečupem a chvíli předpeču (asi 5min), pak ozdobím a nechám jenom chvíli (aby se roztekl sýr).
Dobrou chuť
Gabika
Ahoj,
já tedy nemám recept, ale dělám pizzu z prášku, a to od firmy Labeta a je to těsto na pizzu a langoše. Mám radši silnější těsto, takže ji dělám jen na jeden plech. Mně (ale hlavně manželovi) moc chutná.
Katka
""http://lilypie.com/pic/050925/dsyo.jpg":http://lilypie.com/…925/dsyo.jpghttp://b1.lilypie.com/rPZep2/.png
Je,to se mi tady toho sešlo.Díky moc-zase můžu experimentovat.Dneska jsem zkoušela jeden recept s jogurtem a nic moc.
Mám radši tenký těstíko,tak teď už to snad vyjde
![]()
Díky a dobrou noc Lenka.
Me se osvedcila pizza podle Jamieho Olivera
Kilo hladke mouky, sul, cukr, kosticka drozdi a vody tak akorat - a mam testo na deset platu pizzy tenounke a moc dobre. Vtip je v tom, ze se pece na alobalu, ne na plechu - klade se primo na mrizku a pece se jen pet minut. A je vazne uzasna.
Ja testo nenechavam skoro vubec kynout, je pak krupavejsi, kdyz nakyne, je nadychanejsi.
Pokud udelam testo z kila, davam si pak zbytek do mrazaku, pokud chci min, delam ho z pulkila nebo ze ctvrtkila - proste podle potreby.
Navrch mazu rajcatovou omacku z protlaku, oregana, oleje, soli a cesneku, pak pokladu sunkou, syrem, zeleninou - vsim, co je prave v lednicce. Mnam. Tak me napada, ze jen co se vratime z cest domu, budeme obedvat pizzu… ![]()
L.
Nejradši mám tohle těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
50 g másla
1 lžička soli
2 lžičky prášku do pečiva
1/8 l mléka (125 ml )
oregáno, může být i petželka,bazalka aj.
koření dávám do těsta a pak už na těsto ne.
je mnohem lepší,když se těsto hodně prodělá - do hladka
nechat asi 15 min. odpočinout
Dobré je docela i tohle těsto :
asi 400g polohr mouky
1/2l vlažné vody
necelá kostka droždí(asi 2/3)
1lžička soli
2 lžičky oleje
1lžička cukru
do mixéru, nechat kynout minimálně, spíš rovnou vyválet a nechat chvilku odpočnout na plechu. Líbí se mi hlavně to, že to je fofrem připravené- hladová rodinka neskučí tak dlouho.....
Albi , dnes jsem pekla pizzu. Chtěla jsem vyzkoušet jiný recept, než dělám obvykle. Vzpomněla jsem si na toto fórum a vyzkoušela tvůj recept. Moc velká dobrůtka… díky.
V
![]()
ja bych podotkla ze ta prvni pizza,upecena v napoli byla uplne obycejna,upecena z mouky,trosky olivoveho oleje,vody a kvasnic.
Ja ji delam podle oka,podle mè italske tchyne(ona ji ma ale vzdycky lepsi..)na pizzu MARGERITA
je podle ni je nejdulezitejsi omacka ze syrovych rajcat(ne varenych) tech v plechovce napr valfrutta;a taky je podstatne nesolit ani nesladit testo,nybrz osolit rajcata,pak posypat nakrajenou mozzarelou a posypat oreganem–a je to
salam nebo prosciuto se na pizzu davaji hned jak ji vytahneme z trouby..
jestli ma nekdo zajem,priste napisu recept TIRAMISU ,ten italsky pravy recept je opravdu jednoduchy a ten vysledek!mnnnamm
Vlastinko, tak to jsem moc ráda:-) Je to recept z pizzakuchařky. Akorát jsem musela doladit množství vody, byla tam menší chybka, z litru vody to šlo fakt špatně:-)
Ajo, super super, těšíme se na recept:-) Tady na emimi jsem se nakazila tiramisu z pomazánkového másla, to je taky móóc velká mňamka:-) Ale originál bude originál!:-)
Albi
ok,tak priste bude tiramisu alla mascarpone
ted jdu do hajan...........dobrou