Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, prosím o doporučení,ať už na knihy nebo na internet na stránky, kde je vaření pro začátečníky. Rozhodla jsem se, že se konečně naučím vařit, tak hledám inspiraci. Díky. M.
Ahojky Martinko,
tedy já Ti sice neporadím, ale jen se k Tobě přidám - taky totiž neumím vařit a ještě ke všemu si myslím, že se to snad nejsem ani schopná naučit
. Kdykoliv jsem se o to snažila, tak se nevydařilo dle mých představ - omáčka byla buď moc hustá nebo naopak příliš řídká - no, prostě jsem hrozný „expert“.
Holky, myslíte si, že to člověk musí mít tak nějak v sobě a nebo se to fakt dá naučit?
Moje dcerka už zachvilku bude mít potřebu jíst „normální“ jídlo a já jí nejsem schopná něco takového připravit.
Takže jakoukoliv radu uvítám…
Vaření zdar!
Ála + Verunka - 10 měs.
To je v pohodě. Než jsme spolu s manžou začali definitivně bydlet moc jsem o vaření nevěděla. Trochu jsem pekla - takové ty jednoduché bábovky atd. Ale časem se člověk zlepšuje a lidé říkají že vařím dobřa (ale musím se přiznat že mě to moc nebaví
) Takže systém pokus a omyl je dobrá cesta
![]()
Kuchařku si určitě nějakou kup, ale dej pozor ať je od českých autorů s českými recepty!!!!!!!!!! Ty zahraniční vypadají velmi lákavě, ale vše je hodně pracné a v pidi porcích ![]()
¨Já mám třeba na pečení kuchařku - Poprvé u plotny, kde je úplně vše od teploty trouby až po kvásek a vánočky a cukroví atd.
Holky nebojte se!! Chce to jenom zkouset, zkouset a zkouset. A nedat se odradit neuspechem. Casem se stanete urcite uplnyma expertkama
Ucenej z nebe nespad
Kdyz si ja ted vzpomenu, jak jsem zacinala, co vsechno se mi „povedlo“ a ted jsem v okoli vyhlasena kucharka ![]()
Napoprve se nedari urcite nikomu.
Bezvadna a jednoducha je kucharka 365 Vareni s potesenim, nebo Basic vareni po italsku. Na ceskou klasiku je nejlepsi asi Velka ceska kucharka. Vyborny a jednoduchy recepty jsou take v priloze casopisu Katka -Nejlepsi recepty. Vsechno se ale musi natrenovat a dostat to do oka a do ruky, pak uz to jde samo. Dobrou chut Jana
Ahoj holky,
muzu vam poradit, kam ja chodim na inspiraci na recepty - www.recepty.cz
Jinak se vareni vubec nebojte. Nic na tom neni. Ja varim rada, ale zadny slozity jidla. Treba gulas vubec neumim, omacky se ucim az ted, kdy Danysek zacina papat normalni jidlo.
Vareni zdar
,
ahoj Martinko a holky, nebojte, ono to prijde samo, ja varim jako strhana kazdy den, protoze mam doma otesanky:-) Byvaly casy, kdy jsem taky nevedela jak na to, ale proste situace donutila, vzala jsem si do ruky kucharku „2000 nejlepsich receptu“, je psana hodne srozumitelne a jednoduse a podle te jsem zacala.
Marcelo, suprrrrr! Já vařím ráda a hodně často, ale tohle je teda skvělá inspirace. Díky
Radka
Ahojky,
já naštěstí tohle nemusela nikdy řešit, umění vařit jsem asi zdědila po své mamince, ale mám pár typů na internetu kam si chodím pro recepty a jsou tam také lehké pro začátečníky a plno rad. Přikládám adresy, třeba ti a i vám ostatním budu trochu nápomocná.
Holky nebojte se vlka nic. Prostě si vezměte kuchařku (někdo tu zmiňoval „2000 nejlepších receptů“ - to je moje kuchyňská příručka první i poslední pomoci) a něco zkuste. Budete to muset uvařit třeba 5× než se to povede (vlastní zkušenost), ale nakonec to půjde. A časem - až toho budete zkoušet víc a víc, tak si z ostatních kulinářských úspěchů budete brát zkušenosti a zachvíli z Vás bude druhý Jamie Oliver nebojaxejmenuje
)
Já před pěti lety měla chabý základ od mamky (znáte to - „Pojď se učit vařit“ znamenalo oškrabat brambory, nakrájet cibuli a tak..
), pak jsem se s tehdy ještě přítelem (dneska je to manžel a za 2,5měsíce snad i taťka) do vlastního bytu S KUCHYNÍ
a dopadlo to tak, že jsem se v sobotu vrátila z tábora, kde jsem vařila (s jednou holčinou jako pomocnicí) pro 50 lidí. A přežili to všichni ![]()
Hlavně se nedejte odradit neúspěchem - sice se to hůř dávkuje, ale je lepší dělat nejdřív menší porce, aby Vás to tak nemrzelo, když se to pak musí vyhodit (i to se stává) ![]()
Držím Vám palce a vařečku,
Olivia
Holčinky,
díky moc za webové stránky - myslím, že mi pomůžou!
Jste moc fajn. Přeji pohodový zbytek prázdnin. Díky ještě jednou!
Ála + Nika - 10 měs.
A po té knížce se určitě mrknu. Díky všem za povzbuzení. Nesmím se zkrátka bát a zkoušet.
Ahoj, já si koupila kuchařku jmenuje se Kuchařka naší vesnice a jsem s ní maximálně spokojená, je tam všechno od špenátu,hrachové kaše, čočky na kyselo, přes omáčky až ke kynutým buchtám, úpravám masa, zavařování, polévky, pomazánky,jsou tam i speciální diety, třeba při různých onemocněních,myslím na naučení se vařit klasiku je suprová. Naučila jsem se z ní vařit spoustu obyčejných jídel a řekla bych, že je mám chutnější než moje mamka.
Mají ji na www.knihkupec.cz vydalo to nakladatelství Cesty a stojí 350 korun. Na naučení vařit opravdu doporučuji, protože já uměla jen samé minutky a když jsem šla na mateřskou, DOST to lezlo do peněz a musela jsem se naučit vařit i obyčejné věci.
Teď když jsem zvládla základy, tak taky chodím na http://recepty.atlas.cz, dřív to bylo www.recepty.cz.
Já už jsem si některé recepty z www.recepty.cz dala do oblíbených a jsem zvědavá, jak to dopadne…
Nejdřív musím nakoupit suroviny…
Martinko, myslím, že nakonec to zvládneme, ne
?
To doufám, že to zvládneme. Chtěla jsem se původně začít snažit už v těhotenství, ale protože jsem měla ekzém na rukách, který strašně svědil, tak zase vařil manžel. Ten umí báječně, ale teď si otevřel autoopravnu a opravdu nemá čas, když přijde domů kolem šestý, aby vařil. A taky ho chci překvapit. M.
Ahoj!
Doporučuji se nejdřív naučit pár základních jednoduchých jídel.
Já jsem začala s vařením docela brzy, protože jsem bývala často sama doma, tak jsem prostě musela. Vařila jsem a vařím hlavně podle chuti.
A nemám ráda vaření podle receptu. Ráda si ho přečtu a třeba něco málo si z něj vezmu, ale rozhodně se ho až tolik nedržím. Ono to není ani tak potřeba.
Hlavně to chce dobře dochutit.
Mezi mé první polévky patřila česnečka a třeba mrkvová polévka. Je to velmi jednoduché ne náročné i na suroviny.
Chce to se opravdu nebát. Nejlepší je to taky od někoho okoukat.
Postupně si to vychytáš a budeš si čím dál jistější a kuchařku nebudeš potřebovat.
Spálit nebo jinak nepovést se to může i té nejlepší kuchařce. Takže se nenech odradit případnými neúspěchy.
Hodně zdaru!