Jak se naučit vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7569
16.6.13 14:29

Tak takovou si tě snad bral…že neumíš vařit :)
A to znám - jakmile mám vařit pro další a hodně mi na tom záleží, tak se to najednou nepovede, i když jsem to předtím dělala X-krát :|
Jsem na tom podobně a vždycky říkám třeba : „Dneska bude pokus o rajskou“ :)
Nebo dneska byl „pokus o bublaninu“ :)
Ale přítel si z toho dělá srandu se mnou a bere to, že nejsem umělkyně…a to moje mamka je kuchařka :mrgreen:
Dochucování je ale věc jednotlivce…pokud to dochutíš tak, že tobě to chuctná, tak je to „jejich“ chyba… :mrgreen:
Prostě na to nejsi… a říká se, že chlapi jsou v kuchyni lepší než ženy, tak mu někdy řekni, ať uvaří.. ;) A o jakých jídlech říká, že je dělá mamka lépe? Rajská, svíčková, a tak? To bude vždcky (můžeš mu říct, ano, Tvoje máma má 30 let praxe :mrgreen: ) Tak je nevař… :nevim: taky je nedělám, prostě vaříme jinou kuchyň…zapékané věci, teěstoviny na x způsobů a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.6.13 14:51

Ty jo, žasnu, kolik z nás se nechá rozhodit blbýma kecama chlapů :mrgreen: já prvně začala žít s přítelem, když mi bylo 19 a tehdejší vyvolený byl fakt teda výhra :roll:, takže jsem věčně měla na telefonu jeho mamču a radila se s ní, co a jak vaří…naštěstí se mnou měla docela trpělivost a občas jsem jako přítele na telefonu použila i mojí mámu :mrgreen:
Dneska, o víc jak víc jak 10 let a pár chlapů později už si s tím hlavu nelámu :lol: Jednak mám skvělého manžela, který je neuvěřitelně vděčný strávník a pro něj jsem hvězda i kdybych mu naservírovala prázdnej talíř :mrgreen: a jednak je mi to už tak nějak jedno. Vařím, co vařím a komu se to nelíbí, tak ode mě jíst nemusí ;) Mám pár vyhlášených jídel, ale taky pár takových, která prostě nevařím, ať už kvůli pracnosti nebo, že je prostě nejím. Třeba svíčkovou ani játra nemusím, takže na to si holt manžel musí jít jinam, kdyby se mu zachtělo :mrgreen:
Mimochodem, já nedám dopustit na www.toprecepty.cz :srdce: :srdce: :srdce: původně jsem podle těch stránek jen pekla, ale teď už tam chodím pro jakoukoli inspiraci. Líbí se mi, jak v komentářích lidi daný recept kolikrát ještě vylepší, prostě moje :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
16.6.13 14:54

Jinak moje pomocnice je „Kuchařka naší vesnice“ mám salát vydání, od babičky, ale je tam naprosto všechno, je fakt super. U nás asi není ani tak problém s tím, že bych neuměla vařit, jako s tím že věčně nevím co vařit :roll:

@dendulina mě když manžel naštve, tak dělám rajskou nebo koprovku - to nejí :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.6.13 15:02

@Reinka mňňaaaaaaaaam, koprovku miluju, ale žijeme nějaký pátek v zahraničí a málokdy se mi chce patlat s knedlíkama (s bramborem mi to připadá hrozně úchylný), takže si koprovku většinou objednám u mojí mámy, když jedeme…ona jí stejně dělá naprosto bezkonkurenční :potlesk:
Pro mýho manžela je největší trest, když týden neupeču a nekoupí se domů ani žádné sladké :lol: Né, že by nebyl na maso, to jo…ale spíš se obejde 2 dny bez masa než 24 hodin bez sladkostí (ověřeno) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
16.6.13 15:02

Problém vidím v tom, že ti to manžel takhle zkritizuje. To by si teda mohl u mě zkusit :cert: :cert: :cert: Měla jsem spoustu pokusů o vaření, které nevyšly, vařit jsem neuměla (a vlastně pořádně dodnes neumím), ale manžel nikdy neřekl zlého slova, i když se to moc nedalo jíst :-D
Dnes běžně vařím omáčky, guláše, vývary - vždycky mi to manžel pochválí a je moc vděčný za teplé jídlo - a to je ta nejlepší škola vaření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
16.6.13 15:25

@dendulina můj je taky na sladký, děsně :lol: A na koprovku taky chodím k našim, jinak já ji mám nejradši s placičkama, vždy dělá babi, musím si ji říct o recept na ně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.6.13 16:07

@dendulina já třeba klasickej knedlík nedělám, dělám hrníčkový houskový knedlík. Těsto s nakrájenou houskou se nakydá do hrnečků vymaštěných máslem, postaví se do hrnce s vroucí vodou a za půlhodiny tahám knedlíky z hrnečků, nic se nerozvaří 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
16.6.13 16:27
@Gladys píše:
@dendulina já třeba klasickej knedlík nedělám, dělám hrníčkový houskový knedlík. Těsto s nakrájenou houskou se nakydá do hrnečků vymaštěných máslem, postaví se do hrnce s vroucí vodou a za půlhodiny tahám knedlíky z hrnečků, nic se nerozvaří 8)

A nebo to s těma hrnkama hodit na cca 7 minut do mikrovlnky a je také vaříno :potlesk: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.6.13 16:30

@Lenka512 fakt jo? 8o A není to suchý, když tam není ta pára? A na jaký výkon prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4750
16.6.13 16:40

Já je dělám taky v mikrovlnce a na max ;-) v půlce otočit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
16.6.13 16:40

Říct mi chlap, na každé uvařené jídlo, že jeho máma vaří líp, tak mu asi povím, ať si uvaří sám nebo ať jde k mamince…
Osobně jsem se vařit naučila s narozením dcery..do té doby jsem uměla max. špagety, topinku… Dnes (za 4roky) jsem se naučila hoodně jídel-sice dodnes neumím udělat vajíčka-max. chleba ve vajíčku :-D :oops:. Ale děti ani chlap nebreptají-jídlo je chutné a dobré..milují omáčky a polévky…:-) Na to, že jsme neuměla vařit ani péct, dnes mohu říct, že vařím dobře a zvládnu i kynuté buchty, svíčkovou atd..A to chutná i mému taťkovi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.6.13 16:51

@Gladys ono to bude hlavně o tom, že tu koprovku mám stejně nejradši od mojí mámy :lol: jinak hrníčkové knedlíky občas udělám, i do té mikrovlnky je šoupnu, ale stejně to není vončo. Klasika je klasika, ale dělat to odmítám :D To už se spíš ukecám na chlupatý knedlíky, bez těch není třeba pivovarskej guláš nebo kuře na paprice zase neznám jinak než s nokama…to jsou prostě takové ty rodinné úchylky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
16.6.13 17:45

@dendulina no a teď si vem, že si vezmeš úchylkama neplíbenýho :lol:…třeba kuře, normálně upečený jsme dělali vždy s těstovinama, no, chlap nejdřív zíral a pak to vzal na milost :mrgreen: Já si zase nedovedu představit, že jím kuře s bramborem nebo tak :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
16.6.13 18:54

@Reinka tyyyyy jo, tak to čumím jen když to čtu :mrgreen: Pro mě kuře je právě s bramborem nebo s kaší :lol: Na druhou stranu, pokud jsem mohla v Maďarsku jíst řízky v trojobalu se suchou rýží, tak by mě už nemělo překvapit nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
16.6.13 20:37

@dendulina no, já to brala jako normál, až časem jsem zjistila, že na to dost lidí kouká, tak že to asi moc normální nebude :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí