Cuketa

20
30.7.05 20:45

Cuketa

Ahoj holky, prosím o radu. Donesla jsem si ze zahrady cuketu a požádala bych vás o nějaký vyzkoušený a osvědčený recept pro roční dítě, ale i pro nás / rodiče a pětiletá sestra/.
Díky moc Helena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
30.7.05 21:39

Ahoj Heleno,
já dávám cuketu prakticky do všeho. Jednoduchý a rychlý recept :

Omáčka na těstoviny:
Na oleji osmahneš cibulku, česnek a přidáš nakrájenou cuketu, papriku a nakonec rajčata. Necháš to dusit. Jako koření používám bazalku a oregáno.
Místo rajčat stačí protlak.
Dáváme si na to takový ten sýr z kelímku (jsou v něm kousky sýra, nezrající sýr, myslím…)

Dnes jsem pekla kuře s cuketou a společně s česnekem cibulí, petrželí a kořením viz výše, trochu oleje a vody, s bramborama to bylo výtečné.

A tu omáčku na těstoviny můžeš podávat i samostatně s pečivem..

Neboj se ji používat , cuketa se dá dát prakticky do všeho…

Tak dobrou chuť.
Theo

• Citovat
  • Upravit
418
30.7.05 21:46

Ahojky, pro ročního prcka je dobrá cuketová polévka. Je to vlastně klasická zeleninová polévka, základ je cuketa, brambory a mrkev, dochutíš si to, podle toho, co už malýmu dáváš a nakonec zakvedláš vajíčko. Jinak u nás se dělá cuketa jenom podušená na másle s grilovacím kořením a k tomu nové brambory, je to mňamka, ale já už mám trošku větší děti.
Taky mají rády cuketu s vajíčkem jako mozeček - podušenou na cibulce s vajíčkem tak, jako se připravuje květák a úplně nejradši jako bramboráčky, jen dáš plovinu brambor a tu druhou nahradíš nastrouhanou cuketou. Těch receptů je strašná spousta, já taky dávám cuketu skoro do všeho, kde to jen trochu jde. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
30.7.05 22:17

A já jedla zelí, udělané z cukety,s bramborem a králíkem. Cuketové zelí se připraví stejně, jako klasické zelíčko ..... mňam
 Lila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
31.7.05 07:22

ahoj,
hlasuju pro cuketové zelí, taky ho mám moc ráda.
potom ještě miluju osmaženou cUketu. cuketu nakrájím na kolečka nebo na podkovy, osolím o potřu rozetřeným česnekem. ideální je nechat to tak aspoň hoďku odležet a pak dát do těstíčka (mouka,vajíčko) a osmahnout. s bramborama je to úžasný letní oběd.
pa ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
31.7.05 07:28

Máma dělá moc dobrý cuketový koláč, ale je teď na dovolený, tak se nemůžu zeptat na recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
31.7.05 09:45

Já dělám cukutu pro svou roční holčičku s bramborem, zapečnou se sýrem (uvařím brambor, cuketu, nakrájím na kostky, v zapékací míse posypu strouhaným sýrem nebo můžeš zalít toutou hmotou : jogurt + vajíčko+ strouhaný sýr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.7.05 12:45

z cukety jsem právě před chvílí udělala bramboráky=cukeťáky. a taky peču buchtu. výborné oboje!
 Desty

• Citovat
  • Upravit
20
31.7.05 20:17

ahoj, díky za recepty. dnes jsem udělala malé těstoviny s cuketou a mrkví a měly úspěch. příště vyzkouším recepty od vás, vypadá to,že cukety budeme mít dost.
díky Helena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
1.8.05 14:17

Ahoj holky,
já taky díky za recepty.Taky máme cuket požehnaně a pořád slyším jak jsou zdravý,tak toho využiju.Náš malej-3 roky,je takovej jedlík nejedlík,takže do něj dostat oběd je docela nadlidský výkon.Tak když alespoň tu trochu sní,tak radši něco zdravýho než nějaký „smaženiny“.Dneska jsem zkusila cuketovou polívku a jen se olizoval,což je u něj zázrak… :o
Nechápu,jak s jeho stravováním může vážit 15 kg.
Zítra budeme v experimentech pokračovat.Kdyby jste někdo věděl recept na ten koláč,dejte vědět.Díky L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
16.3.11 11:51

hořká cuketa

ahojky, vařím malému příkrm z cukety a zdá se mi chuťově lehce nahořklá. je to normální chuť ? já jinak moc cukety nejedla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
16.3.11 13:17

Cuketa by měla být spíš nasládlá, ale mimo sezónu se stává, že bývá nahořklá, znaméná to, že jí déle trvalo než vyrostla (stává se to i u okurek). Myslím, že to není nebezpečné, ale asi to mimču moc chutnat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.9.12 09:59

Vím, že na založenou diskusi odpověď už byla ale i tak by mě zajímalo jestli máte někdo ještě nějaký recept s cuketou. Prosila jsem sestru o cuketu, že jsem ji malé už celkem dlouho nedělala a ona mě místo menší cukety donesla 3 velikánský cukety ta největší má 37cm a teď nevím co s tím. Dnes ji dceři podusím s paprikou a dám ji k tomu nejspíš rýži. Maso jsem zase zapomněla vytáhnout z mrazáku, takže dnes bude jídlo nejspíš bez masa. Máte někdo recept na jídlo vhodné i pro dítě z cukety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
4.9.12 10:10

Ahojky, tak ja mela letos taky ohromny cukety. :-) Delala jsem ji zapecenou s mletym masem, grilovanou, potom jsem ji pridala do leca a nebo potom bramboraky (pul brambor, pul cuketa).

• Citovat
  • Upravit
681
4.9.12 10:25

Cuketa, mrkev, brambor nastrouhat na jemno, přidat trochu mouky (mělo by se i vajíčko, ale já nedávám a dobrý :) ), okořenit podle chuti (malýmu dávám jenom kmín), udělat placičky a osmažit (já dělám na sucho v troubě na pečícím papíře). ;) Někdy přidám i mletý maso a je to fakt dobrý. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí