Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ted jsem dodelala cuketovou pastu na topinky nebo pod spagety, vlastne kamkoli
Recept mam z MMB a je moc dobra http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Zrovna jsem dovařila. Nastrouham cuketu, přidam strouhanou mrkev, petržel, do toho hrášek, osolit, dát majoránku (kdo má rád, tak česnek), důkladně promíchat, dát zapéct. Ke konci pečení trochu porvu vršek, zaleju šlehaným vajíčkem (ale nemusí být), je to lehké a zdravé jídlo. Někdo k tomu dává brambory jako přílohu, my nic ![]()
2 velke cibule
2 cukety, omyjte
300 g slaniny, nakrájené na kosticky – muze se predem osmazit
150 strouhaneho eidamu
200 g hrube mouky
6 lzic oleje
1 prasek do peciva
3 vajicka, zloutky a bilky zvlast
Sul, pepr
Zapnete troubu na 180 st., horkovzdušnou na 160 st. Vymazte a vysypte moukou zapekaci formu. Cukety i se slupkou nastrouhejte, osolte a nechte vypotit. Prebytecnou vodu slyjte, smichejte s ostatními ingrediencemi krome bilku. Podle chuti osolte a opeprete.
Z bilku ušlehejte snih a opatrne smichejte s cuketovou smesi. Vse vlijte do pecici formy a pecte dozlatova, trva to zhruba pul – ¾ hodiny. Studena, druhy den, je taky vyborna
s manzelem ji milujeme.
PS: pro deti muzete vynechat slaninu i eidam. A taky jiz delsi dobu pouzivam kyprici prasek z DM - je bez fosfatu - doporucuji:-) Jinak tedy dobrou chut ![]()
Holky, prosím - někdo tip na džem/marmeládu z cukety? Máte vyzkoušeno?
@Salorka škoda cukety - pokud to něčím výrazným neochutíš, bude to bez chuti a zápachu. Raději bych zkusila nějaké kořeněné chutney. ![]()
Máte někdo takový???
uspěju?
@smutná máma Rozhodně je zakomponovat do masa nebo bábovky! ![]()
Posílám recepty z cukety - zrovna ty první tři by mohly chutnat.
Dobrou chuť,
admin Monika
Ahoj maminky
mám dotaz ohledně příkrmu. Malému jsou 4 měsíce a postupně zavádím zeleninu. Už měl mrkev, hrášek, dýni. Včera a předevčírem cuketu. Dnes ráno jsem mu na ručičce objevila něco jako vyrážku. Je možné, že to má z té cukety? Děkuji za rady ![]()
Možné to určitě je, my podobnou situaci řešili nedávno a dr. se nelíbila právě cuketa v polévce.
@smutná máma píše:
Máte někdo takový???uspěju?
Když tam bude i maso, tak nejspíš jo. Cuketový guláš?
@Hani23 Pokud měla jen tu cuketu, tak to možné určitě je. Právě kvůli tomu se má dávat ze začátku jen jeden druh zeleniny ![]()
@Božislava píše:
Když tam bude i maso, tak nejspíš jo. Cuketový guláš?
Souhlasím
I když už to asi není moc aktuální, ale můj chlap má kupodivu cuketu rád i samotnou obalovanou a usmaženou. Dál ji dávám pod maso (to většinou žlutou) nebo nastrouhám do bramboráků. Taky je dobré cuketu nastrouhat k mletému masu a udělat karbanátky. A peču cuketovou buchtu.
A tady je fajn recept z cukety
: https://www.emimino.cz/…ta-s-mletym/