Dort k 1.narozeninám

15
29.5.05 17:39

Dort k 1.narozeninám

Ahoj holky,
nemáte nějaký recept na dort, který bychom si mohli dát a s námi i oslavenec :D k jeho 1. narozeninám?Děkuji Gabra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7463
29.5.05 19:16

ahojky:)
mrkni se tady na emimnu na recepty,moc dobry je zakysanek a chutna vsem
at se oslava vydari :)
market a delfinek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
29.5.05 21:01

Jojo, Magratka má pravdu, mňam.
Já ti tu receptík napíšu
Pytlík piškotů, smetanu na šlehání + 3 zakysané smetany (já dávám jednu zakysanou a 2 bílé jogurty), jakékoliv ovoce, co už jíte, želatina.

• na dno dortové formy poklást piškoty
  • ušlehat šlehačku a přidat kysané či jogurty
  • hmotu nalít na piškoty, další vrstvu piškot a zase hmotu, jak to vyjde.
  • navrch poklást ovoce a zalít želatinou
  • nechat přes noc v lednici ztuhnout

Dobrou chuť a krásnou oslavu

Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
29.5.05 21:02

Joj, zapomněla jsem na cukr! Já dávám 3 vanilkové do šlehačky

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
29.5.05 21:46

Ahojky, já znám pěkný recept na narozeninový dort pro ročního prcka:
1- 1 kg jablek, banán + příp. jiné ovoce (broskev, hrozno, jahody, kiwi), citr. šťáva, cukr, skořice, 1 vanilkový pudink, piškoty, 1 b.jogurt - oloupaná jablka na kostky rozvaříme + cit. šťáva + skořice + cukr, v hrnečku rozmícháme v malém množství puding - k jsblkům a vaříme 5 min. Do dort. formy na mikroten. folii klademe střídavě piškoty, banány a jabl. kaši. Vychladíme v chladničce. Nazdobíme ovocem + navrch jogurt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.5.05 23:02

Ahoj,
tak ja jsem nasi male delala k 1. narozeninam taky zakysanka, ale delam to POUZE z BILYCH JOGURTU (selsky, nebo smetanovy) a trosicku cukru. (uplne bez slehacky a zakysane smetany, pripada mi to prilis tucne) Stridam vrstvy piskot - jogurt - ovoce. Formu vylozim potravinovou folii, jde to pak lepe oddelit. Po ztuhnuti zbavim formy i folie a jeste potru povrch zbytkem jogurtu a pokladu ovocem. Je to fakt mnamka!!!

• Citovat
  • Upravit
614
30.5.05 07:04

Ahoj,
ja jsem Kubovi k narozeninam delala dort se zelatinou. Normalni korpus, na to spoustu ovoce, zelatina a krem z pudingu a tvarohu. Dort sice nevypadal nic moc (krem byl moc ridky a roztekal se :( ) ale jinak to bylo moc dobre!
Kuba mel specialni maly (myslim prumer 15cm), po:,–(ili jsme ho s nim do zidlicky a patlal se v nem sam :lol: a druhy (velky) dort byl pro nas a gratulanty.
Papa a krasne to oslavte!
Eliska a Kuba (14m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
30.5.05 10:48

Ahoj holky,

já nabízím modifikaci dortíku „zakysánka“. V podstatě totéž, akorát se ty piškoty (2 balíčky, může být i trochu víc) napřed nasypou do mísy, přidá se k nim 2 x zakysaná smetana + 1 x neušlehaná šlehačka a trochu cukru (nebo jogurty, když někdo nechce smetanu). Pak se půlka těch piškotů dá do formy vyložené alobalem, na to pokrájené ovoce (u nás vedou jahody nebo kompotované broskve a banány) a na to zbytek piškotů. Pak to posypeme kakaem (normálním, ne grankem) a do druhého dne dát do lednice. Náš mrňous má ale narozky až koncem července, tak to už bude po jahodách :(

Tak páček shledáček!

Ulrika a Andrýsek (10 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí