Římský hrnec

13
9.5.05 21:30

Římský hrnec

Ahoj hospodyňky, máte někdo zkušenosti s přípravou jídel v římském hrnci?
V časopise Test pro spotřebitele popisují jeho výhody a snadnou přípravu jídel, avšak moje kamarádka má trochu jiné zkušenosti (ač postupovala přesně podle návodu, jídlo z něj bylo cítit popelem!). Tak jsem na vážkách, zda jej koupit, nebo zůstat u klasického pekáče.
Předem děkuju za rady, tipy a zkušenosti. CherPap

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
94
18.5.05 16:35

Ahojky, já osobně v římském hrnci nikdy nevařila, ale moje máma ano. Příprava jídel je celkem jednoduchá, ale co je důležité, tak před pečením je nutno celý římský hrnec namočit do vody, pokud máš na mysli teda ten kameninový. Jinak mám odzkoušeno sama na sobě, že přechod z jedné značky hrnců na druhou není vždy tak jednoduchý. V hrncích Zepter se vaří trošku jinak než v nerezových a já si třeba koupila hrnce značky Scanpan a ze začátku jsem také trochu bojovala. Je to titanový hrnec a stal hříšný prachy cca 5000kč 1 kus a když se mi jídlo nedařilo, tak jsem propadala zoufalství, že jsem vyhodila hromadu peněz a výsledek žádný. Pak jsem to ale vyladila a musím říct, že jsem s tímto nádobím velice spokojená a už bych neměnila. Takže to je jen o cviku a trpělivosti. Hodně stěstí a trpělivosti. Budeš mít dobrý pocit, že jsi vyzkoušela něco nového a ještě větší že se ti to povedlo.
ještě jsem zapoměla napsat, že někdy to trvá, než se římský hrnec zaběhne, neboť hlína se musí dobře v troubě vypálit. Pak by žádné cizí pachy neměly narušovat chuť jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.5.05 13:47

Cauves, ja v nem pecu a je super, jak uz tady bylo musi se asi na deset minut namocit celej do vody. Kuratko je z nej super, nepotrebujes zadnej tuk. Ale je fakt ze kdyz sem v nem pekla poprve tak se mi taky trochu pripeklo, protoze sem ho tam nechala moc dlouho.

• Citovat
  • Upravit
71
5.6.05 20:14

Ahoj,

já sama jsem ještě v římském hrnci nevařila, zato manžel. A ten namočil pouze dekl, stačí to na vlhkost. Podotýkám, že v něm nebylo prvně vařené, tak nevím, jak se chovat k hrnci před prvním použitím. Po uvaření jídla pouze hrnec vymyl horkou vodou.
S příchutí popele se ještě nesetkal. Tak ho napadá, jestli to byl originální hrnec!
Hezký večer
Iva a Michael 3m :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
29.10.12 18:22

Ahojky, máte recepty na vaření v římském hrnci? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek