Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
nevíte jak se dělají pěnové bonbony tzv.marshmelouw ani nevím jak se to píše.děkuji za odpověd předem
Ahoj Sarsk,
na internetu jsem nasla nasledujici recept, nemam ho vyzkouseny, takze nevim.
Ale posilam ti ho.
Marshmallows
kategorie: bonbóny
recept je určen pro 64 osob(y)
doba přípravy je cca 45min
Ingredience:
40 dkg cukru krupice,
8 listů bílé želatiny,
2 bílky
Kromě toho:
3 dkg cukru moučky,
1 lžička vanilk. cukru,
2,5 dkg škrobové moučky,
1 lžíce oleje
Příprava:
V hrnci uvedeme za stálého míchání do varu 200 ml vody a cukr. Vaříme přikryté 3 min, potom odkryté při mírné teplotě asi 20min. V mezičase smícháme moučkový cukr+vanilku+škrob.moučku.
Formu o rozměrech 24×24 cm vytřeme olejem a vysypeme trochou cukrové směsi. Hrnec odstavíme z plotýnky a cukrový sirup necháme trochu vychladnout. Želatinu namočíme ve studené vodě. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Želatinu vymačkáme a necháme v teplém sirupu za stálého míchání rozpustit. Sirup pomalu přiléváme za stálého míchání ke sněhu z bílků.
Hmotu dáme do formy a necháme aspoň 1hod. ztuhnout v lednici. Ostrým nožem nakrájíme na kostky o straně přibližně 3 cm, nůž občas ponoříme do oleje. Marshmallows uvolníme z formy a obalíme ve zbývajícím moučk.cukru. Před podáváním necháme několik hodin schnout. V lednici můžeme uchovat 1-2 dny. (Mám vyzkoušeno,že to vydrží týden)
Bylo to na www.labuznik.com.
Mej se
Allen
děkuji moc za recept hned zitra to vyzkouším a dám vědět tak to dopadlo.Já to na internetu hledala,ale asi špatně.
Tak ještě jednou díky
sarks
ahoj tak marshelouw je dobré ,hlavně mužovi chutnalo,je to trochu jiné.,než jsem jedla.mužu doporučit
Taky jsem je vyzkoušela, byly dobré a je to jednoduché. Jen se mi ta hmota po ztuhnutí rozdělila na dvě poloviny - nahoře byl bílek a dole želatina. Nevím čím to, smíchala jsem to snad dobře. Ale pro 64 osob to určitě není, spíš taky pro 4 ![]()
Silvie