recept na marshmelouw

42
27.2.05 07:44

recept na marshmelouw

nevíte jak se dělají pěnové bonbony tzv.marshmelouw ani nevím jak se to píše.děkuji za odpověd předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
27.2.05 10:12

Ahoj Sarsk,
na internetu jsem nasla nasledujici recept, nemam ho vyzkouseny, takze nevim. :?: Ale posilam ti ho.

Marshmallows
kategorie: bonbóny
recept je určen pro 64 osob(y)
doba přípravy je cca 45min
Ingredience:
40 dkg cukru krupice,
8 listů bílé želatiny,
2 bílky

Kromě toho:
3 dkg cukru moučky,
1 lžička vanilk. cukru,
2,5 dkg škrobové moučky,
1 lžíce oleje
Příprava:
V hrnci uvedeme za stálého míchání do varu 200 ml vody a cukr. Vaříme přikryté 3 min, potom odkryté při mírné teplotě asi 20min. V mezičase smícháme moučkový cukr+vanilku+škrob.moučku.

Formu o rozměrech 24×24 cm vytřeme olejem a vysypeme trochou cukrové směsi. Hrnec odstavíme z plotýnky a cukrový sirup necháme trochu vychladnout. Želatinu namočíme ve studené vodě. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Želatinu vymačkáme a necháme v teplém sirupu za stálého míchání rozpustit. Sirup pomalu přiléváme za stálého míchání ke sněhu z bílků.

Hmotu dáme do formy a necháme aspoň 1hod. ztuhnout v lednici. Ostrým nožem nakrájíme na kostky o straně přibližně 3 cm, nůž občas ponoříme do oleje. Marshmallows uvolníme z formy a obalíme ve zbývajícím moučk.cukru. Před podáváním necháme několik hodin schnout. V lednici můžeme uchovat 1-2 dny. (Mám vyzkoušeno,že to vydrží týden)

Bylo to na www.labuznik.com.
Mej se
Allen

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
27.2.05 17:46

děkuji

děkuji moc za recept hned zitra to vyzkouším a dám vědět tak to dopadlo.Já to na internetu hledala,ale asi špatně.
Tak ještě jednou díky
 sarks

• Citovat
  • Upravit
42
4.3.05 21:01

marsh.

ahoj tak marshelouw je dobré ,hlavně mužovi chutnalo,je to trochu jiné.,než jsem jedla.mužu doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
12.3.05 13:24

Taky jsem je vyzkoušela, byly dobré a je to jednoduché. Jen se mi ta hmota po ztuhnutí rozdělila na dvě poloviny - nahoře byl bílek a dole želatina. Nevím čím to, smíchala jsem to snad dobře. Ale pro 64 osob to určitě není, spíš taky pro 4 :lol:
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport