Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky.
Náhodou jsem na e-mimi narazila na recept na domácí jogurt. Protože malá (9m) jogurty miluje, vyrobila jsem pár skleniček a musím říct, že mně mile překvapilo, jakou měl kvalitu a chuť (příště ale musím, já trubka, odstranit škraloup z mléka).
Chci se ale poptat, jestli náhodou nemáte recept na výrobu domácího pudingu? Vím, že se snad vyrábí z maizeny, ale jak?
Od mámy vím, jak se dělá domácí termix a puding do něj kromě tvarohu taky patří. Na něj máme ale ještě nějaký pátek čas.
Díky moc Gabika
Ahoj Gabiko,
na netu jsem nasla pouze tento recept, nevim, jestli je to to, co jsi hledala.
1 litr mléka
3 celá vejce
6 polévkových lžic cukru (podle chuti) špetka soli
3 vrchovaté polévkové lžíce bramborového škrobu
sklenku rumu či whisky pro dochucení pudinku
nadrobno nasekané mandle, nebo lískové či vlašské oříšky
nebo kousky čokolády a rozinky
trosku vanilkového extraktu (pokud není, nic se neděje)
Postavíme mléko na sporák, (necháme 1 sklenku studeného mléka stát stranou), přidáma špetku soli, 1 lžíci cukru, vanilku, oblíbený rum či whisky a necháme hřát skoro až k bodu varu.
Mezitím ušleháme ručně vejce se zbylým cukrem, pokracujeme nad parní lázní az trochu zteplá. Hrnec s mlékem poslouží dobře. Jakmile se objeví pěna na vejcích, a mísa je teplá, spojime vejce s horkým mlékem. Mezitím smícháme škrob se studeným mlékem a vmícháme do hrnce s mlékem a vejci. Přidáme zbylé ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu.
Pak nalejeme do misek a ozdobíme ovocem a šlehačkou.
Nicol, 19 tt
Ty já jsem pudink dělala právě z tý maizeny - jenom jsem ji smíchala s mlíkem, povařila a bylo. Chce to ochutit, dala jsem do toho rozinky. Dětem to stačilo, pro můj zmlsaný jazyk ale nic moc. Myslím že jsem to nalila na nějaký ovoce - možná banány, už si ale nepamatuju. Zkusím se podívat, jestli ten recept někde najdu. Do té doby můžeš experimentovat
.
Co mě tak napadá, šel by do toho zamíchat karob a troška přírodního cukru nebo jiného zdravého sladidla.
teda Nicol , pudink se sklenkou rumu pro 9měsíční mimi
, to by malá asi chrupala, co?
![]()
Anette - jejej, ja to jen zkopirovala z nejakyho receptu, hihi
![]()
Ale i tak se mi to zdalo blby ![]()
Tak treba pro tatku ![]()
N
Holky něco jsem našla
Dětský ovocný pudink
250 ml vody
1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
8 odměrek Hamilonu 3 Junior
Připravíme 250 ml vody. Trochu vody oddělíme do hrnečku
a vmícháme 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu a vlijeme
do zbylé vroucí vody. Za stálého míchání krátce povaříme.
Do mírně vychladlého pudinku vmícháme 8 odměrek
Hamilonu 3 junior. Nalijeme do misky a vychladíme.
Zatím jsem zkoušela jsenom ten normální udělat do Sunaru a malé chutnal.
Přji dobrou chuť