Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
zdravím přítomné,
no tak jsem nakoukla nebot vaření není moje hoby a ani to neumím a co je nejhorší tak mě to ani nebaví:-(((Ale naštěstí bydléme s mou mamkou a tak zatím mám postaráno,ikdyž pokukkuji asi bych něco jednoduchého zvládla ale ten čas u toho................když jsem otěhotněla tak jsem si koupila první svoji kuchařku,ale ještě jsem do ní nekoukla a raději když už musím koukám do kuchařek po babičce................
marcela a Tada 10.5m
S tím vařením bych si vůbec nelámala hlavu, myslím, že to přijde samo. První rok, když jsem se stěhovala k manželovi, jsem nevařila prakticky skoro vůbec - občas špagety, nejlépe těstovinové saláty, všelijaké rychlovky. Manželovi to nevadilo, jeho matka také vařila tak jednou za čtrnáct dní, takže vyžil s rohlíkama, salátkama o bědama v hospodě, kam chodil v pracovní době s klukama. Do vaření jsem se pustila až po narození našeho chlapečka a musím říct, že po dvou letech vařím jak profesionál, každý mi všechno chválí a manžel přibral 15 kg - což už nikdo nechválí. Začala jsem péct, vymýšlím mňaminky a i když si málokdy troufnu udělat něco bez otevřené kuchařky, tak jsme všichni spokojení. Letos jsem si o vánocích troufla i na upečení vánočky, což neumí ani moje extrémně šikovná maminka. Takže děvčata, nelamte si hlavu, ono to časem přijde samo…
Já se taky učila vařit až před svatbou.A to se jsem předtím žila dva roky s přítelem,ale nějak nebyl důvod se snažit.Prckovi vařím pořád dokola,tam moc fantazii nemám,ale jinak si myslím,že vařím celkem dobře.I manžek si už pochutná.Nejraději mám takové recepty vše do jednoho hrnce a rychle uvařeno.To samé i s pečením.
Mi se taky nejvíc osvědčila Kuchařka naší vesnice a na pečení Hrníčková kuchařka.
Dana
Ahoj,
taky me zacatky v kuchyni nebyly nic moc. Jedrive tak kolem 15-18, mamca pracovala v obchode i v sobotu, tak na me zbyval uvarit obed. Tata nevari:-(max caj a vajicka-v ruznych podobach)
Desne me to nebavilo!! a rikala jsem si, ze nikdy nebudu varit kazdy den. CHodit do prace a jeste stihat varit? Ani nahodou.
Potom jsem si nasla skveleho partnera, kteremu chutnalo vse co jsem uvarila a taky vsechno ji– toto je hodne dulezite, aby¨vas nekdo v tom usili podporoval! Byla jsem tehotna a na nemocenske, nebylo co delat tak jsem zacala varit, pect a zacalo me to i bavit. Muj pritel to mel blizko z prac domu tak zacal chodit na obedy domu, protoze jsem byla zase dost lina na to abych varila jen pro sebe. A taky bylo par neuspechu, ale clovek priste vi co ma udelat, kde udelal asi chybu, apod.
Mam knizku MINUTOVE variace a tam hledam inspiraci, kdyz nevim co zitra uvarit.
Bavi me to a za kazdy obed mam pochvalu. Tak varim obden a jde to.
Hlavne chce zkouset a nejakou tu kucharku, je jich spousta jen vybrat ceskou a lehke recepty, Je i knizka SKOLA VARENI PRO ZACATECNIKY I POKROCILE, kde jsou uvedeny i recepty : Kdyz neco zbyde.
Tak at vam doma chutna..
Kac+H
já se taky připojím - jsem strašná kuchařka
naštěstí u nás většinou vaří tatínek, narozdíl ode mě ho to baví a nepovažuje to (narozdíl ode mě) za ztrátu času. Nicméně když je v práci, tak to stejně zbývá na mě. www. recepty.cz jsou osvědčené, ale taky mě často zachránila podívat se do ledničky, zjistit co tam je a zadat názvy těch surovin do googlu (rajče, sýr, mrkev, čočka) a dát vyhledat v češtině - a ono vám toho vyskáče
a ani nemusíte dokupovat suroviny
Tak to mě těší, že v tom nejsem sama, když si tu tak pročítám reakce ![]()
Díky všem za různé odkazy na stránky.
Nevařím nejhůř (žel, chybí talent, dohání to praxe
, ale moc mě to nebaví a navíc pár let s dvouvařičem mě zcela deformovalo. Pravda, mišmaše mám proslulé široko daleko, ale jen ztěžka se odnaučuju pocitu, že jak je třeba na uvaření jídla víc jak jeden hrnec, něco je špatně ![]()
Nicméně udělala jsem teď čerstvě veliké rozhodnutí - naučím se vařit i z masa. (Ne že bych vařila vegetariánsky, ale sem se hodí šunka, do tohodle slanina…
Už umím řízky
Odhodlání ale rychle klesá, on je to takovej blevajz, držet syrový maso v ruce…
Všem vařilkám držím palce a přeji trpělivé strávníky ![]()
Ahoj,
já jsem taky podědila vaření,pečení a vůbec všechny ruční práce s geny.
Nevim jak,prostě to jde samo.
Manžela jsem si naučila denně na teplé večeře-což neznamená ohřáté párky.
Za ta léta manželství jsem sice zpohodlněla a třeba knedlíky,jíšku atd.kupuju.
Problém nastal,když jsem otěhotněla a kuchyň se pro mě na 6 měsíců stala tabu.Manžel,zvyklý na večeře se jich nechtěl znát,tak musel zapojit všechny smysly.Nejdřív jsem trpěla,protože jeho začátky spočívaly v systematické likvidaci kuchyně-rozbil nejednu věc,ale zlomilo se to a dneska zvládne omáčky stejně jako bifteky,minutky,i chlupatý knedlíky.
Dost mu i pomohla kuchařka pro chlapy,kterou měl chvíli pujčenou od kamaráda.Je psaná stručně a jasně-prostě pro všeuměly chlapy.
Já za sebe bych ti doporučila pujčit si někde Normy na vaření(kuchařka pro kuchaře v restauracích),je to sice psáno v obr porcích,ale rozumem to pokrátíš a najdeš tam všechny jídla
Jak tu tak pročítám vaša re kce tak děkuji za tipy na internet kucharky.Já taky něumím varit.Jen moje maminuška s našej rodiny umět vařit.Česká kuchyň je super.Mám ji ráda od te doby co se prestěhovat z Istanbul do Praha za pritelem.
Je to tu supr.Už se tesim az budem varit pro sveho chlapceka ktery se mi za 4 mesice ma rodit.A timto prosím za nake rady na kucharky jaka jidla uvarit detem.
Jo a jeste se omlovam za moje cestina.Jsem tu teprv rok
.Vase Sheherezada
@Sheherezada píše:
Jak tu tak pročítám vaša re kce tak děkuji za tipy na internet kucharky.Já taky něumím varit.Jen moje maminuška s našej rodiny umět vařit.Česká kuchyň je super.Mám ji ráda od te doby co se prestěhovat z Istanbul do Praha za pritelem.
Je to tu supr.Už se tesim az budem varit pro sveho chlapceka ktery se mi za 4 mesice ma rodit.A timto prosím za nake rady na kucharky jaka jidla uvarit detem.
Jo a jeste se omlovam za moje cestina.Jsem tu teprv rok.Vase Sheherezada
Ahoj moje oblíbené stránky kde koukám jen tak pro inspiraci co uvařit jsou … http://www.vareni.cz/ jinak já se nikdy podle ničeho vařit neučila jen z toho co jsem okoukala u mamky jako malá pak jsem sem tam něco vyčetla z kuchařky, ale jinak ikdyž vařím podle nějakých receptů tak si je většinou upravuji jak uznám za vhodné… jediné co dělám podle receptů je třeba těsto na domácí pizzu která je fakt luxusní a můj přítel ten by se po ní utloukl, já ač si na pizzu nepotrpím tak tu moji co dělám doma mám taky ráda pár fotek mám i v jednom albu tady na stránkách tak když by někdo chtěl koukněte, pro mě je vaření a pečení závislost a nejoblíbenější místo v bytě je pro mě kuchyň a mile ráda poradím nebo nasměruju na dobrý stránky o vaření pečení…
@Sheherezada píše:
Jo a jeste se omlovam za moje cestina.Jsem tu teprv rok.Vase Sheherezada
Děvčata, já jsem 12 let vdaná a k vaření mám odpor. Všechno co uvařím mi manžel okomentuje „moje máma to dělá jinak“ - samozřejmě, že lepší!
Takže, když je manžel pracovně pryč, tak uvařím pro sebe, své dva malé kluky a je to v pohodě.. Ale jakmile bych měla vařit pro někoho jiného, tak to 100% zkazím. Protože mám strach, že se mi to nepovede - a taky že nepovede. Neumím dochucovat!
Ač mě to mrzí, tak si nedovolím pozvat na oběd nikoho.
@zzuzanka1980 píše:
Děvčata, já jsem 12 let vdaná a k vaření mám odpor. Všechno co uvařím mi manžel okomentuje „moje máma to dělá jinak“ - samozřejmě, že lepší!
Takže, když je manžel pracovně pryč, tak uvařím pro sebe, své dva malé kluky a je to v pohodě.. Ale jakmile bych měla vařit pro někoho jiného, tak to 100% zkazím. Protože mám strach, že se mi to nepovede - a taky že nepovede. Neumím dochucovat!
Ač mě to mrzí, tak si nedovolím pozvat na oběd nikoho.
Taky neumím dochucovat, manžel sice neremcá, on je hlavně mlsnej a moc toho nejí
Ale věřím, že jednou mě něco ozáří a hned jak něco ochutnám, tak budu vědět, co tomu chybí
Jediný, co u nás jedl někdo cizí byl segeďák a klasickej guláš, to by mi šlo ![]()