Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
důležitý je nebát se a zkoušet a občas něcop nezdařeného vyhodit, Když jsem v 19 začala bydlet s partnerem uměla jsem akorát tu zmiňovanou bábovku a teď i tchán říká že vařím výborně. Partner si taky pochvaluje.
Nejlepší jsou české kuchařky, s českými jídly, kde je včechno. Jednorázová investice na dlouhá léta. Pro inspiraci používám internet nebo recepty kamarádek, rodičů. Stačí zkoušet a onoto přijde samo.
Ahoj já hrozně ráda jím
a proto taky ráda vařím
Moc díky za tipy na webovky a přidávám www.labuznik.cz
Já jsem se vařit začala učit až se mi fakt chtělo(asi v 25), jinak mě k tomu mámá nikdy donutit nemohla. Ale je fakt, že moje kuchyně se od její výrazně liší, preferuju totiž zeleninu, těstoviny, jednoduchou úpravu masa a pořád zkouším něco nového. Než se mi narodil syn každý týden jsem se už těšila co uvařím o víkendu. Teď to trochu nestíhám......ale určitě časem to zase „rozbalím“. Ovšem neumím stále např. svíčkovou i když ji miluju, prostě mě složitá česká jídla odrazují, už vůbec nevařím tři chody a dávám přednost italské kuchyni, zapékaným věcem, zelenině. Ono vaření je i o tom v čem a jak člověk vaří, existují výborné „vychytávky“s kterýma je vaření i pro začátečníka hračka a navíc téměř bez práce a nádobí. Například tzv. římský hrnec (kameninový do trouby) - tam se doslova naháže např. kuře, brambory, koření , zelenina po 45 min vytáhne a je to hotové a báječně to chutná, brambory nasáknou štávu z masa a nic se v tomto zázračném hrnci nemůže připálit
Pro začátečníky doporučuju rozhodně i zapékané věci, ty taky obvykle nejdou moc zkazit. Chce to jen chuť na vaření a hlavně na jídlo
Jinými slovy nějakou motivaci.
Ahoj,
mě nebavilo podle kuchařek zkoušet novinky, když jsem netušila, jaké jsou.. V tom mi moc pomohly právě již zmiňované stránky www.recepty.cz , kde si u úspěšných receptů pročtu reakce těch, co to již zkoušeli, případně další nápady na zlepšení apod.
Pak už to není anonymní recept mezi stovkami, ale jeden, který si lidé chválí a mezi ostatními našli a označili za skvělý..
Od té doby jsem dělala doma spoustu nových jídel, pekla nové dobrůtky..
Jsou tam i různé tipy, dá se tam zeptat… prostě moje kuchařka je nyní hlavně ta internetová ![]()
E.
Ahojky,
také nedám dopustit na již zniňovanou „Kuchařku naší vesnice“. Je to snad jediná kuchařka, kterou opravdu používám a je to na ní poznat. Je tam hodně klasických a jednoduchých jídel, také recepty na sladkosti, zákusky, pečivo a také ke konzervaci (používám při zavařování).
Mája
Zdravim Mufinku a Martinku!
Jsem na tom stejne, manzel se v zari vraci ze studii v zahranici a uz asi nebude mit cas chodit do prace a varit
Tak se do toho budu muset asi dat sama. Konecne, v 31 letech. Ne ze bych nikdy nic neuvarila, ale hrozne me to nebavi a to, co zvladam, si netroufam predlozit tchyni s tchanem
Zatim ke mne jezdili za:,–(ne po obede, ale to se ted asi zmeni. Tak diky vsem za tipy, brzy se mi budou hodit.
Drzim na trem palce.
Mroe
Ahojky,
já také nejradši vařím jednoduchá jídla, nejlépe do jednoho hrnce
. Mimo jiné mám Kuchařku nejlepší recepty z nakladatelství Dona a pro inspiraci ještě dodávám internetovou stránku http://recepty-maggi.centrum.cz/ .
Hodně štěstí ve vaření ![]()
Smokie
já jen opravím betynku - ty stránky jsou www.labuznik.com !!! a můžu je vřele doporučit!!! Pokud vařím nebo peču něco z Labužníka, z 99% se to povede ![]()
Ale je fakt, že mám trochu výhodu, protože vařím od 12 let, kdy mi umřela máma ![]()
Chce to jen trochu tréningu a ono to půjde! ![]()
Krásný večer!
Eliška
Já si většinou zadám do vyhledávače co mě napadne že bych zrovna mohla uděla nebo na co mám chuť a vždycky to něco najde.
Gandelion díky za opravu stránek!!!! ![]()
Já myslím že když ženskou vaření baví dá se na jídle i dost ušetřit a přitom jíst kvalitně a zdravě. Ona totiž česká kuchyně podle mě vůbec není z nejlevnějších(pořád samé samo.....)a určitě ne z nejzdravějších. Naštěstí už se k nám dostávají recepty i z evropské kuchyně například a pokud to není nějaká exotika tak jsou i levnější. Například těstoviny se dají udělat na x-milion způsobů, nenáročně a zdravě.
Tak pá a hodně chuti do vaření!!
Dá se u toho i výborně relaxovat!!
![]()
já vařím stylem co lednička dá.moc nepřemýšlím.Mám tu výhodu,že mě to moc baví,ráda vařím a zdobím jídla.horší je to s pečením to nesnáším,Můj po mě chce koláčš s makovou posypkou, neví někdo o nějakém zaručeném receptě
Ahojte, opravdu se vaření nebojte. Co se může stát tak strašného, když se to nepovede? Maximálně si budete muset vzít k jídlu chleba s máslem a příště už to bude ono.
Pokud máte chuť, koukněte na e-miminu v deníčcíc snažilek na SKORO-SNAŽILKY díl 4., možná tam najdete pár jednoduchých a dobrých tipů.
Teď už vařím a peču taky ráda, tak vám přidávám ještě pár tipů na net stránky: kucharka.pritelkyne.cz, labuznik.com, sweb.cz.
Hodně úspěchůůůůůůůů. ![]()
Ahoj všechny,
taky nejsem zrovna vynikající kuchařka, když si nevím s něčím rady otevírám :Kuchařku našeho venkova.
Najdete v ní úplně všechno a je to krásně popsaná do nejmenších detailů.
Vaří se v ní z u nás dostupných surovin a to je moc fajn.
Dostala jsem jí od přítele jako dárek a je fakt, že od té doby už jsem neslyšela, že by mu něco nechutnalo ![]()
Hlavu vzhůru, žádný učený z nebe přeci nespadl
![]()
Pavlína
Ahoj holky,
mě moc pomohlo, když jsem něco zkoušela uvařit, zapisovat si přesný postup, protože v kuchařce to nikdy není tak úplně jako to děláte a já za pár dní už nevěděla, jak jsem to jídlo vařila. Kuchařku jsem taky používala: Kuchařka naší vesnice, ale většinou jsem se radila s mamkou ![]()
Přeju mnoho úspěchů v kuchyni.
Verča
Když se tu má otázka znovu objevila v diskusi, tak bych vám chtěla napsat o časopise Apetit. Koupila jsem si minulé číslo, teď i to nové a objednala jsem si i starší čísla. Je to přesně to, co potřebuji. Je tam napsaná např. na kolik předehřeju troubu, jak dlouho to tam peču atd. Tohle mi právě vždy nejvíc vadilo - vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova. Martina a kvíďata