Jak se naučit vařit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10766
10.8.05 14:33

Ahoj holky,
důležitý je nebát se a zkoušet a občas něcop nezdařeného vyhodit, Když jsem v 19 začala bydlet s partnerem uměla jsem akorát tu zmiňovanou bábovku a teď i tchán říká že vařím výborně. Partner si taky pochvaluje.
Nejlepší jsou české kuchařky, s českými jídly, kde je včechno. Jednorázová investice na dlouhá léta. Pro inspiraci používám internet nebo recepty kamarádek, rodičů. Stačí zkoušet a onoto přijde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
10.8.05 19:51

Ahoj já hrozně ráda jím :wink: a proto taky ráda vařím :wink: Moc díky za tipy na webovky a přidávám www.labuznik.cz
Já jsem se vařit začala učit až se mi fakt chtělo(asi v 25), jinak mě k tomu mámá nikdy donutit nemohla. Ale je fakt, že moje kuchyně se od její výrazně liší, preferuju totiž zeleninu, těstoviny, jednoduchou úpravu masa a pořád zkouším něco nového. Než se mi narodil syn každý týden jsem se už těšila co uvařím o víkendu. Teď to trochu nestíhám......ale určitě časem to zase „rozbalím“. Ovšem neumím stále např. svíčkovou i když ji miluju, prostě mě složitá česká jídla odrazují, už vůbec nevařím tři chody a dávám přednost italské kuchyni, zapékaným věcem, zelenině. Ono vaření je i o tom v čem a jak člověk vaří, existují výborné „vychytávky“s kterýma je vaření i pro začátečníka hračka a navíc téměř bez práce a nádobí. Například tzv. římský hrnec (kameninový do trouby) - tam se doslova naháže např. kuře, brambory, koření , zelenina po 45 min vytáhne a je to hotové a báječně to chutná, brambory nasáknou štávu z masa a nic se v tomto zázračném hrnci nemůže připálit :wink: Pro začátečníky doporučuju rozhodně i zapékané věci, ty taky obvykle nejdou moc zkazit. Chce to jen chuť na vaření a hlavně na jídlo :wink: :wink: Jinými slovy nějakou motivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
10.8.05 20:09

Ahoj,

mě nebavilo podle kuchařek zkoušet novinky, když jsem netušila, jaké jsou.. V tom mi moc pomohly právě již zmiňované stránky www.recepty.cz , kde si u úspěšných receptů pročtu reakce těch, co to již zkoušeli, případně další nápady na zlepšení apod.
Pak už to není anonymní recept mezi stovkami, ale jeden, který si lidé chválí a mezi ostatními našli a označili za skvělý..
Od té doby jsem dělala doma spoustu nových jídel, pekla nové dobrůtky..
Jsou tam i různé tipy, dá se tam zeptat… prostě moje kuchařka je nyní hlavně ta internetová :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9006
10.8.05 20:11

xxxxx

xxx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
10.8.05 20:17

Ahojky,
také nedám dopustit na již zniňovanou „Kuchařku naší vesnice“. Je to snad jediná kuchařka, kterou opravdu používám a je to na ní poznat. Je tam hodně klasických a jednoduchých jídel, také recepty na sladkosti, zákusky, pečivo a také ke konzervaci (používám při zavařování).

Mája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35351
10.8.05 21:17

Zdravim Mufinku a Martinku!

Jsem na tom stejne, manzel se v zari vraci ze studii v zahranici a uz asi nebude mit cas chodit do prace a varit :lol: :lol: :lol: Tak se do toho budu muset asi dat sama. Konecne, v 31 letech. Ne ze bych nikdy nic neuvarila, ale hrozne me to nebavi a to, co zvladam, si netroufam predlozit tchyni s tchanem :lol: Zatim ke mne jezdili za:,–(ne po obede, ale to se ted asi zmeni. Tak diky vsem za tipy, brzy se mi budou hodit.

Drzim na trem palce.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
10.8.05 21:22

Ahojky,

já také nejradši vařím jednoduchá jídla, nejlépe do jednoho hrnce :) . Mimo jiné mám Kuchařku nejlepší recepty z nakladatelství Dona a pro inspiraci ještě dodávám internetovou stránku http://recepty-maggi.centrum.cz/ .

Hodně štěstí ve vaření :wink:
Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
10.8.05 21:36

já jen opravím betynku - ty stránky jsou www.labuznik.com !!! a můžu je vřele doporučit!!! Pokud vařím nebo peču něco z Labužníka, z 99% se to povede :lol:
Ale je fakt, že mám trochu výhodu, protože vařím od 12 let, kdy mi umřela máma :cry:
Chce to jen trochu tréningu a ono to půjde! :wink:
Krásný večer!
 Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10766
11.8.05 09:43

Já si většinou zadám do vyhledávače co mě napadne že bych zrovna mohla uděla nebo na co mám chuť a vždycky to něco najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
11.8.05 10:37

Gandelion díky za opravu stránek!!!! :roll:
Já myslím že když ženskou vaření baví dá se na jídle i dost ušetřit a přitom jíst kvalitně a zdravě. Ona totiž česká kuchyně podle mě vůbec není z nejlevnějších(pořád samé samo.....)a určitě ne z nejzdravějších. Naštěstí už se k nám dostávají recepty i z evropské kuchyně například a pokud to není nějaká exotika tak jsou i levnější. Například těstoviny se dají udělat na x-milion způsobů, nenáročně a zdravě.
Tak pá a hodně chuti do vaření!!
Dá se u toho i výborně relaxovat!! :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.8.05 14:09

já vařím stylem co lednička dá.moc nepřemýšlím.Mám tu výhodu,že mě to moc baví,ráda vařím a zdobím jídla.horší je to s pečením to nesnáším,Můj po mě chce koláčš s makovou posypkou, neví někdo o nějakém zaručeném receptě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
1.9.05 14:40

Ahojte, opravdu se vaření nebojte. Co se může stát tak strašného, když se to nepovede? Maximálně si budete muset vzít k jídlu chleba s máslem a příště už to bude ono.

Pokud máte chuť, koukněte na e-miminu v deníčcíc snažilek na SKORO-SNAŽILKY díl 4., možná tam najdete pár jednoduchých a dobrých tipů.
Teď už vařím a peču taky ráda, tak vám přidávám ještě pár tipů na net stránky: kucharka.pritelkyne.cz, labuznik.com, sweb.cz.

Hodně úspěchůůůůůůůů. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.9.05 20:34

Ahoj všechny,
taky nejsem zrovna vynikající kuchařka, když si nevím s něčím rady otevírám :Kuchařku našeho venkova.
Najdete v ní úplně všechno a je to krásně popsaná do nejmenších detailů.
Vaří se v ní z u nás dostupných surovin a to je moc fajn.
Dostala jsem jí od přítele jako dárek a je fakt, že od té doby už jsem neslyšela, že by mu něco nechutnalo :D
Hlavu vzhůru, žádný učený z nebe přeci nespadl :D :D :D
Pavlína

• Citovat
  • Upravit
217
23.9.05 21:20

Ahoj holky,

mě moc pomohlo, když jsem něco zkoušela uvařit, zapisovat si přesný postup, protože v kuchařce to nikdy není tak úplně jako to děláte a já za pár dní už nevěděla, jak jsem to jídlo vařila. Kuchařku jsem taky používala: Kuchařka naší vesnice, ale většinou jsem se radila s mamkou :)))

Přeju mnoho úspěchů v kuchyni.

Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.9.05 23:02

Když se tu má otázka znovu objevila v diskusi, tak bych vám chtěla napsat o časopise Apetit. Koupila jsem si minulé číslo, teď i to nové a objednala jsem si i starší čísla. Je to přesně to, co potřebuji. Je tam napsaná např. na kolik předehřeju troubu, jak dlouho to tam peču atd. Tohle mi právě vždy nejvíc vadilo - vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova. Martina a kvíďata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí