Výroba přesnídávky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3230
2.9.11 21:46

Chtěla bych si teď, když je kupa ovoce zdarma, zavařit nějaké první ovocné příkrmy dopředu. Nějak se mi nepodařila najít definice přesnídávky, ale myslím tím ovocný příkrm :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
2.9.11 21:49
Jura007 píše:
Jedna z těch dalších diskusí je tady - 20 vteřin hledání… :wink:https://www.emimino.cz/…yroba-77454/

Jenže všude píšou v receptech pudink apod., to si myslím, že 4-6měsíční mimi nemá dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.9.11 21:51

Tady máme další podobné diskusní téma:

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9469
2.9.11 21:52

Kacakaca: myslím, že by to nemělo vadit, ale je to zbytečné, jen to ovoce pěkně rozvařit a nic jiného již není nutné, méně bývá více :wink: :pankac: Já to jen mírně přislazuji a už to ani nemixuji leda když tam k jablíčkům přidávám broskve :pankac:

Příspěvek upraven 02.09.11 v 21:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.9.11 21:52

No místo pudinku by se dalo zahušťovat čistým kukuřičným nebo pšeničným škrobem… ten nemá žádná éčka. Jako je etylvanilin a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
2.9.11 21:56

Tak všem děkuji, já si to tak myslela, chtěla jsem se ujistit než se na to vrhnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
2.9.11 22:29

Přesnídávky dělám v pekárně na chleba - jablíčka oloupu, vyjadřím a rozkrájím na kusy, přidám glukopur a skořici a zapnu program „marmeláda“.
Pak plním do skleniček, pevně zavřu a otočím víčkem vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
2.9.11 23:09
Réza píše:
Ahojky :mavam: , vyrábím přesně jako odkaz od Sanynky, akorát je potřeba dávat do jiných skleniček než jsou dnešní přesnídávky, respektive ta víčka nechtějí chytat, to je pak škoda práce. Ta původní víčka za našich mladých let to bylo jiné kafe :lol: :mrgreen:

S tím souhlasím, staré skleničky od přesnídávek jsou nejlepší.
Já měla spoustu i těch nových, nějaké jsem ze začátku nechávala, teď už je většinou vyhazuju.
Nedávno ale taťka přišel s tím, že to, co se pak nesterilizuje (marmelády a pod), tak do nich dát jde, jen se musí vzít ta správná víčka. Musí mít jenom podélné drážkování. Jakmile má navíc příčné (dělá to křížky), tak ty jsou na nic, ty se nechytnou.
Ty druhé jo.
Dneska jsem měla možnost si to sama otestovat a ty dobré jsou třeba od zeleninových, či masozeleninových příkrmů hami, zato od ovocných (hami) už mají to drážkování špatné. Stejně nepoužitelné jsou od ovocných přesnídávek od Hamé.
(Víc druhů víček nevím, víc jsme jich tu neměla, po čase to posílám k taťkovi. ;))

Pro oživovatelku tématu to je asi bezpředmětný, ale třeba tahle inforamce pomůže někomu, kdo už zásoby nových skelniček a víček má. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.9.11 08:15
Jura007 píše:
No místo pudinku by se dalo zahušťovat čistým kukuřičným nebo pšeničným škrobem… ten nemá žádná éčka. Jako je etylvanilin a podobně.

Pravda, teď jsem dělala přesnídávku (ale jen trochu, jsme to sežrali za dva dny, to jsem ani nezavařovala :lol: ), a zahustila to trochu kukuřičným škrobem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
21.1.14 11:39

Zdravím maminy a prosím o radu - uvařila jsem jablka ve vodě, rozmixovala a protože toho bylo víc, rozdělila jsem do skleniček. Jen jsem to potřebovala udělat rychle a vůbec jsem nevěděla, jak na to, takže: dala jsem do skleniček od malých HAMI umytých v myčce a naplněné pak prdla do hrnce naplněného vodou na 10min povařit, pak dnem vzhůru. Pak jsem si všimla, že jsem dokonce na jednu dala jiné víčko, takže asi nic..
A můj dotaz:-) netuším jak zavařovat a možná jsem to udělala všechno úplně špatně:-) mají se skleničky nejdřív sterilizovat, tzn. povařit ve vodě 10min? A naplněné pak zase sterilizovat nebo jak se to prosím dělá:-)?
Můžu ty moje použít nebo raději sama sníst než dávat malé?
Díky a omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale fakt nezavařuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
21.1.14 12:14

@kittysha Chytlo ti to?? Me nikdy žádná sklenice od hami nechytla. Pak jsem se tady od holek dozvěděla proč, protože ty víčka jsou strojově uzavíratelný a bez toho to už nezavřeš, pořád tam jsou vzduchové bubliny… vše děláš správně, ale kup si jiné skleničky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
21.1.14 12:20

Přesně jak píše @wildcats skleničky od Hami nemají pořádný závit a na zavařování se nehodí. Kup si přesnídávku např. od Hello(Kaufland) a takovýhle skleničky s víčkem jsou na zavařování přesnídávek ok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
21.1.14 12:22

@kittysha Chce to sklenicky od jihoceskych jogurtu. Jinak to delas dobre. Ja davam vsechno tedy do parniho hrnce. Ovoce rozvarim 15 minut v parnim hrnci a pak ho rozmixuju. Podle potreby davam vodu /hrnec ma nadobu, kam tu vodu zachytava/. Aby to melo kozistenci ani ne jako kasi a ne moc ridkou. Detem do roka se nema zahustovat skrobem ani pudingem. Pak to horke nadavkuju do sklenic a dam znovu na 20 minut zavarit do hrnce. Po zavareni vytahnu a davam dnem vzfuru. Tam necham do vychladnuti a pak uklizim o krabice. /Ma se skladovat v teplote pokojove a v temnu/. Jinak ale rozvarit ovoce muzes jakkoli. V hrnci ve vode / i kdyz pak je to bez vitaminu a chutna to uplne jinak/. Doporucuji spise na klasickem paraku na knedliky! A zavarit muzes prave tak. V obycejnym hrnci na paraku na knedliky. Tak, ze kdyz tam ty sklenicky na to postavis, naplnis hrnec vodou tak, aby voda dosahovala do 1/3 sklenicek. Priklopis a privedes k varu. Pak vypnes plotnu a nechas na te horke asi pul hodky. Potom vytahnes a otocis. Nechas vychladnout.

Příspěvek upraven 21.01.14 v 12:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
21.1.14 12:23

@kittysha Jo a i kdyby ti takto nejaka nechytla, tak jakmile je otocis dnem vzhuru, sklenice se otevre a presnidavka vyleti na linku:-))) Takze ti pak zustanou jen ty dobre zavarene:-) Ja se tak uz parkrat oparila, takze to radeji omotej do uterky, a pak otoc:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
21.1.14 12:40

Oni ty vicka u koupenych presnidavek jsou delane schvalne tak, ze se nedaji zavrit, protoze bys obsah mela snist hned max do dvou dnu. Po teto dobe se ve sklenicce presnidavka zkazi… tak abys ji pak nedavala diteti zkazenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí