Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, našemu malému bude v pondělí rok, v neděli máme oslavu a já stále nevím jaký dort udělat. Prosim prosim máte nějaké nápady, chtěla bych nějaký dortík, aby ho mohl prcek také… bohužel mu moc nejede ovoce, tak nevim ![]()
Díky za nápady
Ahoj, ja jsem delala male k 1. narozeninam uplne jednoduchy dort z piskotu, bileho jogurtu a ovoce. Na dno misky jsem pokladala piskoty na ne jogurt a nahoru ovoce - banan, jablko.. a jeste trochu piskotu, mala se mohla utlouct a nam vsem ostatnim taky moc chutnal ![]()
Simona&Kristy(15mesicu)
Ahoj,
drive tady lidi radili upect korpus a na to dat ovoce a zelatinu. Myslim.
Ja to take trochu resim. No syn ma atop. ekzem a chtela bych neco bez vajec a pokud mozno mleka. Mleko nahradim treba ovesnym nebo pohankovym. Ted se jeste snazime jist bezlepkove. Ale nejak me nic nenapada.
Tak si rikam, ze zkusim nejaky dort za studena. Rozvarit jablka, osladit a zpevnit pudinkem a normalne se to dava na piskoty a ztuhnout. Tak to asi dam nejspis na kukuricne krupky:-) Nebo treba jestli by nesel ten ze zakysane smetamy. Stejne pak zacneme zkouset jogurty. No ale nevim, jestli to neni nesmysl.
Zajimalo by me, jestli nekdo delal hypoalergenni port:-)
Ja bych se bez dortu i obesla, ale tatinek se uz moc tesi. A babicky. Ty uz ted nechapou, ze nepapame cokoladky, oplatecky.
ahoj maminky,
jen jsem se chtěla zeptat jestli některá z vás třeba dort koupila - hotový ?
Lenka
Ahoj,
my se chystáme Matýskovi k 1. narozkámu jedné babičky udělat piškotový dort (recept je určitě tady na stránkách - prostě z vhodných potravin) a u druhé babičky prostě koupíme medovník, který rozhodně pro takhle malé dítko není, ale vím, že Matýsek ho stejně vůbec jíst nebude. Foukne s pomocí do svíčky, vyfotíme se u dortu a rád si dá něco jiného. Zkoušela jsem mu dát trošku piškotového těsta, ale nezájem. No a nakonec stejně dort budeme jíst my, gratulanti, a my medovník milujeme, takže proč se plácat dvakrát s dortem, který nám zas tak nechutná
a tenhle si dáme rádi.
Ale uvidím. Jestli mu u první babičky dort pojede, udělám mu ho pak zase, jsou to přeci jen jeho narozky.
Meduza (nepřihlášená)
… dobrý nápad s tim jogurtem, hlavně to je i rychlé, což ocenim, protože prcka mám pořád za sebou
no a s tim kupuvaným nevim, protože by to byl asi klasický s máslem atd. a to by asi ještě neměl.Chci jeden pro prcka, aby ho mohl, třeba i rozpatlat a druhý, v rodině nadmíru oblíbený krtek, bude pro ostatní
tak jsem zvědavá, už se těšim.
Náš Luki bude mít svátek, tak jsem dneska dělala dortík z dětských piškotů. Do dortové formy dáš vrstvu dětských piškotů, zaťapeš to tou jemně sladkou bílou aktivií, další vrstvu… . Tak naplníš formu asi 3 cm pod okraj, můžeš do toho přidat nakrájené banány, mandarinky… . Horní vrstvu nechávám suchou a druhý den na to dávám ušlehanou šlehačku (do šlehačky sypnu trochu kakaa nebo granko, převařím a nechám vychladit, pak se to teprve šlehá). Převařovaná šlehačka drží na dortu i do druhého dne,ale většinou ho sníme hned =o))))
https://www.emimino.cz/…-s-pudinkem/
https://www.emimino.cz/…k-bez-mouky/
https://www.emimino.cz/…blecny-dort/
![]()