Vánoční cukroví – vyměňme si recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
750
27.10.14 09:14

Nabízím vánoční cukroví prezentace rok i mini zakusky:) když budete Mít někdo zájem ozvete se :) 1kg za300kc foto pošlu do meilu:) je jich vic. Vždyť cukroví davam mix:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6104
27.10.14 14:53

@Lesina To ný mě taky zajímalo. Jsem tehu a udělat těsto je pro mě problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.14 18:02

skvělý jablkový koláč

Všechny „pekařky“ zdravím a připojuji osvědčený sezónní recept na vynikající koláč:
těsto - 200 g hladké mouky, 150 g másla, 2 žloutky, 120 g moučkového cukru, vanilkový cukr, citronová kůra, trocha rumu - vypracovat hladké těsto, zabalit do fólie a uložit do chladničky
náplň - cca 550 g nahrubo nastrouhaných jablek, smíchat s vanilkovým cukrem, krupicovým cukrem (podle chuti), trochou skořice, trochou citronové šťávy, přidat hrozinky (nebo skvělé jsou také sušené brusinky)a nahrubo nasekané vlašské ořechy
Těsto opatrně rozválet na plát, vložit na plech (nejlíp na pečící papír), rozprostřít jablka a dát péct do trouba na 180 C. Připravit ze 4 bílků pevný sníh vmíchat 100 g krupicového cukru. Sněhem pokrýt upečený koláč a ještě chvíli nechat v troubě, až sníh lehce zhnědne.
Koláč nestačí vychladnout, jak mi ho rodina rve z ruky!
Daniela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
2.11.14 21:58

Holky mam plny stav poslednich 5kg beru kdo ma zajem piste dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
9.11.14 18:10
@Medvídě30 píše:
No já si právě taky vždy myslela že jen bez kakaa. A tam měli napsané jen cukr, ořechy a bílek. Tak jsem usilovně přemýšlela jak by to jako drželo pohromadě a na nic jsem npeřišla. :lol:

To dělám já, 20 dkg vlašských ořechů, 20 dkg moučkového cukru, 1 bílek. Drží to dobře (ořechy jsou tučné), jen se to musí 1 den nechat zaschnout, aby se daly naplnit náplní. Dolů nedávám piškot, ale malé linecké kolečko. U nás jedou jenom tyhle, ale pro alergiky to teda není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2502
10.11.14 12:29
@Zuzaja píše:
To dělám já, 20 dkg vlašských ořechů, 20 dkg moučkového cukru, 1 bílek. Drží to dobře (ořechy jsou tučné), jen se to musí 1 den nechat zaschnout, aby se daly naplnit náplní. Dolů nedávám piškot, ale malé linecké kolečko. U nás jedou jenom tyhle, ale pro alergiky to teda není.

Taky dělám tyhle (nechám oschnout víc dní a plním klasickým máslovým krémem, do kterého zašlehám spoustu kakaa a rumu :jazyk::palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí