Vánoční cukroví – vyměňme si recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1304
13.10.11 08:27

No tak u nás na sladké nikdo moc není takže budu dělat linecké, mandlové a vanilkové rohlíčky, vínové cukroví. Loni jsem dělala vínové z jedné dávky a zmizlo do dvou dnů, tak ho letos udělám ze dvou a zbytek jen z jedné. Jo a ještě udělám vaječňák :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
13.10.11 08:59

Já dělám taky vínové hvězdičky a můžu doporučit.Je to velice jednoduché a výborné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
13.10.11 09:02

Vanilkové rohlíčky, sádlové, linecké, čokoládová kolečka, šlehačkové, marokánky, kávová zrna, salám z kokosu. Pak možná ještě vosí hnízda. Dělám vždy co nejmenší dávku, ale více druhů. Každý rok najdu nějaký recept na vyzkoušení.
Když to počítám, tak vidím, že je toho nějak moc. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
13.10.11 09:07

U nás jede klasika- linecký, pár perníčků (nikdo je nejí, ale krásně voní) a pak takový spíš nepečený- sušený švestky s mandlí v čokoládě, co miluju jsou jakoby linecký kuličky, doprostřed se udělá důlek a kápne se tam marmeláda, peče se to s ní a pak se spodek omočí v čokoládě. Pak děláme kokosový všechno možný, kakaový linecký s citronovou polevou, kuličky tmavý i bílý, kokosky a pak si většinou prosadim jednu várku pusinek, nikdo je nechce píct, trvá to dlouho a jsou hned pryč :D Pak nějaký košíčky- ořechový a kakaový… teda, vlastně toho pečem docela kvantum :D Ale je pravda, že většinu po pár kouskách, ale těch druhů uděláme hodně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
13.10.11 09:12

My letos budeme dělat zázvorky a pracny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
13.10.11 09:14

Ahoj holky nikdy jsem cukroví nepekla,ale letos se chystám.Linický snad zvládnu.Ale chtěla bych se zeptat jak se dělají vosí hnízda?Jestli máte někdo fakt dobrý recept a kolik jich tak zhruba je z jedné dávky.Ty miluju.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
15.10.11 22:42
Liduš88 píše:
Ahoj holky nikdy jsem cukroví nepekla,ale letos se chystám.Linický snad zvládnu.Ale chtěla bych se zeptat jak se dělají vosí hnízda?Jestli máte někdo fakt dobrý recept a kolik jich tak zhruba je z jedné dávky.Ty miluju.Díky

Já teda vosí hnízda ráda nemám, ale zrovna je na ně recept v časopisu Kuchyně.cz

Jinak holky i pro vás všechny doporučuju si koupit tenhle časopis, jsou tam teď super recepty na Vánoce (teda nezkoušela jsem je péct, ale po přečtení se těším, až to zkusím). Jsou tam velice jednoduché recepty a dokonce je tam i jedno těsto na 20 způsobů :))) A k tomu příloha cukroví z kondenzovaného mlíka, pudinkového krému atd.

Jinak u nás se pečou vanilkové rohlíčky, perníčky, kokosky, zázvorky, makovky, „cvibák“, pracny, máslovky, sádlovky… Máma dělá asi 14kg/cca 16 - 18 druhů cukroví… Je blázen :lol:

Já se loni chtěla přičinit, tak jsem se dala do pečení sušenek, akorát jsem zjistila, že nemám vykrajovátka, tak jsem to vykrajovala štamprlí :D Výsledek byl, že máma sice konstatovala, že je to moc dobré, ale že ty podivné šišky nemůže prostě návštěvám nabízet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
15.10.11 22:44

Jo holky, nemůžete mi tu hodit dobrý recept na to vínové cukroví? Babička ho dělávala dědovi a vím, že jsem ho milovala, určitě bych se do něj letos pustila :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
16.10.11 08:34
LadyTommy píše:
Jo holky, nemůžete mi tu hodit dobrý recept na to vínové cukroví? Babička ho dělávala dědovi a vím, že jsem ho milovala, určitě bych se do něj letos pustila :)))

20dkg hl. mouky, 20dkg másla, 4 lžíce vína (nejlepší je bílé ale pokud nemáš, tak dej klidně červené).
Ze surovin uděláš těsto a necháš ho vychladit v lednici. Vytvaruješ malé tvary a pečeš při 160C dorůžova. Teplé obalujeme v moučkovo - vanilkovým cukru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
16.10.11 09:02
weendulka píše:
LadyTommy píše:
Jo holky, nemůžete mi tu hodit dobrý recept na to vínové cukroví? Babička ho dělávala dědovi a vím, že jsem ho milovala, určitě bych se do něj letos pustila :)))
20dkg hl. mouky, 20dkg másla, 4 lžíce vína (nejlepší je bílé ale pokud nemáš, tak dej klidně červené).
Ze surovin uděláš těsto a necháš ho vychladit v lednici. Vytvaruješ malé tvary a pečeš při 160C dorůžova. Teplé obalujeme v moučkovo - vanilkovým cukru.

Já obaluji v cukru se skořicí a to je mňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
16.10.11 10:07
edulanda píše:
weendulka píše:
LadyTommy píše:
Ze surovin uděláš těsto a necháš ho vychladit v lednici. Vytvaruješ malé tvary a pečeš při 160C dorůžova. Teplé obalujeme v moučkovo - vanilkovým cukru.
edulanda píše:
weendulka píše:
LadyTommy píše:

Tak to slyším poprvé. Letos budu dělat ze dvou várek, tak jednu zkusím ve skořici :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
16.10.11 21:34

Holky, taky si každý rok říkáte, že to letos nebudete přehánět a pak to nevydržíte a napečete toho ještě víc, než vloni? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
28.10.11 15:40

taky je dělám a jsou moc dobrééééé

Kopretina01 píše:
AHOJKY HOLKY :lol: !

KULIČKY Z TATRANEK

6tatranek
250g másla
100g oříšků
250g cukru(i méně)
30g kakaa
rum
kokos
Tatranky rozemeleme nebo nastrouháme.Máslo utřeme s cukrem a přidáme zbytek pří:,–(.Obalujeme v kokosu.

VOSÍ HNÍZDA

kakao na pečení (pro barvu)
máslo
15dkg rozemletých piškotů (nebo ořechů-ale ty moc lezou mezi zuby 8O ,takže já dělám z piškotů)
6dkg cukru moučkového

Krém:15dkg cukru
15dkg másla
rum
Nevím přesně kolik toho másla,já to vždycky odhadnu.Prostě tak akorát,aby se to hezky spojilo a moc nelepilo.Poctivě vysypávám pokaždé formičku moučkovým cukrem.Ty piškoty jsou nejlepší kvalitní Opavia,alespoň na spod toho hnízda.Vypadají lépe,než ty levné šizené a lépe drží krém.Nedělejte ho moc řídký,ať se nevsakuje do piškot a zůstane pěkně uvnitř hnízda.

MŇam,se tak moc těším.To bude horší s tím hubnutím po porodu :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
30.10.11 14:01

Ahoj, rada bych take vyzkousela. Davate obycejne maslo nebo heru? Na kolik pecete v horkovzdusne troube? dekuji P.

weendulka píše:
LadyTommy píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
30.10.11 17:16
Petana1 píše:
Ahoj, rada bych take vyzkousela. Davate obycejne maslo nebo heru? Na kolik pecete v horkovzdusne troube? dekuji P.
weendulka píše:
LadyTommy píše:

Ahoj Petano, dávám máslo, z hery nám to moc nechutná. Horko vzdušnou troubu mám také a peču to na těch 160C.
Jo a zapomněla jsem, že se trouba nesmí otvírat dřív než jsou hotové, jinak nenaskočí. Zkus je jsou opravdu mňamka :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí