Vánoční cukroví – vyměňme si recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2733
6.12.05 15:56

taky se mi to těsto hodně lepilo, až pak jsem ale přišla na to, že i do něj patří mleté ořechy, já původně myslela že až na posypání…tak jsem to napřed zahustila moukou a mleté ořechy momentálně nemám, mamka mi je dodá ve čtvrtek, tak to do těsta pak přimíchám, snad už se to lepit nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
6.12.05 22:14

Ahoj, tak tady jsou ty krémy:

Kávový: 10 dkg másla, 7 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 4 lžíce silné instantní kávy.

Ořechový: 12 dkg mletých ořechů, 2 bílky, 12 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, citr. kůra.

Kakaový: 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 2 lžíce rumu, 1 žloutek, kakao.

Dělala jsem si seznam a vzpoměla si ještě na kamarádky skvělý recept:

VÍDEŇSKÉ DORTÍČKY:

48 dkg hladké mouky
24 dkg mletých ořechů
24 dkg cukr moučka
36 dkg Hery
3 lžíce rumu špetka skořice

Vykrájíme kolečka, slepíme oříškovým nebo čokoládovým krémem, potřeme znovu celé krémem a obalíme v mletých oříškách.
Je to fakt dobrota, celé to nasákne tím krémem a je to měkounké.

Já už jsem přibrala jen pročítáním těch receptů, ach jo. :(

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
8.12.05 07:27

Dívčinky, žádný prášek do pečiva tam nepatří, nebojte, bude to dobré. Jsou fakt výtečné a mám jednu fintu, jak na těsto z lednice - na chvilku ho dám do mikrovlnky na nejslabší stupeň, ale chce to velmi opatrně a vyzkoušet jen na pár sekund a postupně přidávat, těsto pak krásně změkne a může se hned rozvalovat.
Tak hodně zdaru při pečení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
8.12.05 16:31

Metelko, tak jsem dnes upekla jak skořicové cukroví tak perníky-obě těsta jsem měla od pondělka uleželá a obojí se povedlo, perníky mám poprvé v životě fakt dobré, ty předchozí dva roky nestály za nic. Tak díky moc za recepty:-)
Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
8.12.05 18:04

Jeste jednou k pernickum od Metelky

Uz jsem je taky vyzkousela. Mela jsem strach, tak jsem poprve udelala testo z polovicni davky a kupodivu se vse povedlo (akorat jsem tam dala moc pernikoveho koreni), tak jsem chtela udelat druhou davku s mene korenim (i pro deti), ale testo bylo uplne jine, lepilo se na prsty, proste uplne jine a fuj a to jsem pouzila uplne stejne veci i postup, je to mozne?
A jeste dotaz, jak dlouho se asi pecou? A jak dlouho dopekaji po potreni vejcem? Dik moc za odpovedi, delka peceni cukrovi je pro me nejvetsi neznama. Tak pernickum zdar. PS: nemuzu najit ty fotky, nesla by tady dat presna adresa? Pa
 lupre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.12.05 19:29

Ahoj holky,

pokud jste některá zadělávala těsto na perníčky v mixéru, jak to šlo? Budu zadělávat dneska večer, ale nevím, jestli ručně nebo mám risknout mixér. Podle množství mouky bude těch perníčků nejmíň tuna :D . Doufám, že se povedou, protože můj dosavadní jediný pokus neskončil slavně. Perníčky byly sice pěkné, ale jak kámen. I když letos je potřebuju hlavně na zdobení stromečku, takže lámat zuby netřeba. Jen doufám, že nebudu muset použít vrtačku, abych tam udělala dírky na pověšení :D

Měla jsem tedy trošku potíž sehnat to koření do perníku, asi to pokládají v některých obchodech za zbytečnost. Uspěla jsem nakonec v Delvitě.

Tak páček a držte palce!

Ulrika

• Citovat
  • Upravit
2114
8.12.05 20:07

Ahojky, poradte jak se dela testo ze ktereho se pak daji vykrajovat ruzny vecicky formickami(napr. hvezdicky atd.)pak se to jen hodi na plech a upece :?: Sem naprosty antitalent a tento rok me poprve ceka peceni vanocniho cukrovi, a starsi chce pomahat tak todle chci kvuli ni. Nebo pokud uz tu tento recept je tak ktery to je :?: Diky. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.12.05 21:03

Sany, na tyhle vykrajovana cukrovi se hodi testo na pernicky nebo linecke. Necetla jsem celou diskuzi, tak nevim, jake tu jsou vsechny recepty. Na pernicky tu najdes urcite, na linecke testo pouzivam:
75 dkg hladke mouky, 50 dkg zmekleho masla, 25 dkg mouckoveho cukru a 2 cela vejce. Pokud toho nechces delat moc, staci ti z polovicni davky. Z vyse uvedenych surovin udelas testo, nechas stat do 2 den v lednicce nebo ve spajzu. Pak testo rozvalis na slaby plat, vykrajujes a peces v predem vyhrate troube. Muzes pak slepit treba marmeladou nabo pokapat cokoladou.
Hodne zdaru.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
8.12.05 21:17

Holky, hledam recept na ty slavne Metelciny mekke pernicky, ale nejak ho nenachazim.. Muzete mi nekdo poradit, kde ho najdu nebo ho sem popr.pisnout?
Predem moc diky! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
8.12.05 22:06

Ahoj,
ja hrozne rada pecu (i kdyz pak kolikrat nadavam, ze se to nepovedlo :-), ale u nas cukrovi nikdo moc neji - ani ja, me staci to peceni…:-)
Pridavam jeden vyzkouseny recept, v knizce se to jmenuje Skořicové krokantky, ale kamaradka to prekrtila na Pernicky se trema mandlickama. Pokazde to na Silvestra na chate ze spolecnych zasob rychle zmizne a kdyz jsme jednou zbytky likvidovali o jarnich prazdninach, byly porad mekke - narozdil od ostatniho cukrovi, prezily jenom v krabici na balkone. A vyroba neni slozita.

2 vejce
250g hrubého cukru
3 lžičky skořice
na špičku nože mletého hřebíčku nebo jamajského pepře
65g jemne nasekane kandované citonové kůry
75-100g mletých mandlí
250g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva

na potření a ozdobu:
1 malé vejce
75-100 rozpůlených mandlí

Vejce a cukru šleháme na nejvyšší rychlost asi 1-1,5 minuty, postupně zašleháme vše až po mandle. Mouku prosijeme, smícháme s práškem do pečiva a opatrně po lžících přidáme. Hněteme na střední rychlost.
Těsto vyválíme na 3mm silný plát a vykrajujeme z něj obdélníčky 3×6 cm, klademe na papírem vyložený plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a na každý kousek položíme zešikma 3 půlky mandlí. Vsuneme do předehřáté troby, 175-200° podle typu trouby. Doba pečení 12-15 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
9.12.05 07:21

To Ulrika:
Klidne to dej do mixeru, ja jsem to poprve zkusila loni a uz to nikdy nebudu delat jinak :lol: :lol: :lol: Je to super!!!
Akorat, kdyz tech test zadelavas vic, tak je potreba udelat nejakou posloupnost (prvni linecke, pak rohlicky, pak kakaove…) a mixer pak nemusis ani umyvat :wink:
Tak at se to povede!
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
9.12.05 08:31

Kačenko, odkaz najdeš na první stránce uprostřed této diskuze. Fakt jsou dobré. Já je dělala taky z poloviční dávky, byly toho dva plné plechy, pro nás akorát a dala jsem tam taky hodně perníkového koření a jsou fakt moc dobré, přidala jsem i kakao, mají klrásnou barvu.

S tou délkou pečení,. kdo se to ptal…- tak tqaky s tíém bojuji, první plech jsem vytáhla na potření vejcem příliš brzy, druhý už asi akorát. Prostě chvilke se nebude dít nic, pak hodně naskočí nahoru a zhnědnou, tak to je asi ta chvíle. A pak dopéct pár minut. Celkem jsem je pekla asi 15 minut, možná trochu déle, ale já mám pidivykrajovátk a a malé tvary, ty jsou asi hotové malinko dřív…neporadím, je třeba to zkoušet. tak držím palc k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.12.05 17:03

Ahoj holky,

nejdřív bych chtěla poprosit SHARON - jestli se sem dívá (nemůžu totiž poslat SZ, blbne mi přihlašování a bez toho to nejde) - můžeš se podívat ještě jednou na ten svůj recept na pomerančové kytičky ? Ráda bych ho zkusila, ale v ingrediencích není moučkový cukr a v postupu práce pak ano. Takže kolik cukru???

Přidávám taky jeden receptík. Tohle pečivo se nemusí nechat odležet, takže se dá dělat na poslední chvíli.

ŠLEHAČKOVÉ CUKROVÍ

2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky
1 čtvrtlitrový hrnek šlehačky (tekuté)
250 g rostlinného tuku (např. Hera)
cukr na obalení

Tuk nastrouháme do mouky, zaděláme šlehačkou a vypracujeme těsto. Vyválíme na pomoučněném vále, formičkou vykrajujeme menší tvary, ihned dát upéct (píšou sice na suchý plech, ale já peču všechno na pečícím papíře), upéct v hodně vyhřáté troubě. Po upečení obalujeme ve vanilkovém a moučkovém cukru.

Tak páček!

Ulrika

• Citovat
  • Upravit
4097
9.12.05 17:43

Ulriko, ja jsem delala ty pomerancove kyticky a je pravda, ze mouckovy cukr tam neni, asi na nej Sharon zapomnela. Dala jsem cca 14 dkg na to mnozstvi mouky, ktere je tam uvedene a dopadly velmi dobre. Potrela jsem je potom bilou cokoladou a jsou sladke akorat.

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.12.05 18:29

Díky Báro, udělám to taky tak!

Ulrika

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...