Vánoční cukroví – vyměňme si recepty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
20.11.05 20:23

Já nejraději „peču“ nepečené cukroví.

Takže nějaké nepečené…

LANÝŽE
250 g cukru moučka
80 g kakaa
100 g kokosu
80 g másla
5 lžíc rumu
1 lžíce meruňkové marmelády
Vše smícháme, utvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu.

KOULE Z TATRANEK
1 máslo
150 g cukru
2 vejce
6 tatranek (malých)
20 dkg ořechů
Máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme nakrájené tatranky a nasekané ořechy, necháme ztuhnout, tvoříme koule, namáčíme do čokolády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
20.11.05 22:20

Ahoj holky,

Metelciny pernicky muzu vrele doporucit. Neodolala sem jejimu uzasnemu popisu a vyzkousela - premierove. A vazeni, je to extra trida!!!!! :lol:

Metelko, diky moc!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
21.11.05 08:22

Ahoj holky,
jsem ráda za toto téma a doufám, že se tady nějaký mooooc dobrý recept objeví :D

Vosí hnízda dělám taky. Je po nich doma největší poptávka. Z hlavy si recept přesně nepamatuji, ale na cca 110 kousků (podle velikosti) je to asi takto:

těsto:
1 máslo
3 balíčky piškotů (rozdrtit)
15 lžic rumu
5 a více lžic kakaa (podle barvy a chuti)
vanilínový cukr
moučkový cukr (ten používám jen na obalení kuliček, aby se mi nelepily na formičku - jinak ho nedávám, s cukrem je to moc sladké - sladkost dodají piškoty a krém)

karamelový krém:
1 máslo
1 Salko (asi 2 hodiny povařit)
 rum

malá linecká kolečka na podložení (jsou lepší než piškoty a hlavně netvrdnou)

Karamelový krém dáváme i do ořechů, je chuťově opravdu dobrý. Dá se použít i na normální moučníky. A hlavně nezapomenout ten rum :D

Jinak nic výjimečného neděláme, takový normální standard. Linecké bílé i kakaové, rohlíčky, pracny, ořechy, košíčky, občas nepečenou kokosovou roládu. Letos chci vyzkoušet pařížské rohlíčky, tak snad se povedou :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1679
21.11.05 15:51

Cecetka: pařížské rohlíčky bych taky ráda vyzkoušela - hlavně manžílek na ně má chuť - máš nějaký recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
21.11.05 16:34

Taky se letos konečně chytám péct, snad na to budu mít čas a když ne, ráda si nechám poradit něco jednoduchého nepečeného. Mám strašné chuťě na to „jako“ rafaelo, akorát nevím co je to to salko :oops: , to je něco jako kondenzované mlíko?
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
21.11.05 17:38

Salko je slazené kondenzované mlíko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1121
21.11.05 18:59

Stazsko, rádo se stalo, mám tady jeden super recept na skořicové srdíčka:

150 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
150 g mletých ořechů
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky skořice
strouh, kůra z 1/2 omytého citrónu
2 lžíce rumu
2 žloutky
150 g Hery nebo másla

na posypání mleté ořechy

Vykrájíme srdíčka různých tvarů, posypeme mletými ořechy a pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě asi 170 stupňů C.

Moc velká dobrůtka, to je vidět už podle těch surovin, že? Ničím se neslepují, příprava není taky moc těžká, tak se doufám dá někdo inspirovat!!
Zdraví Metelka a přeje hodně štěstí při pečení!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
21.11.05 19:07

Holky to je super . Budeme tlusty co? 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
23.11.05 07:14

Mostule recept na pařížské rohlíčky jsem nikde nenašla :( Udělám klasické kakaové linecké, nacpu do formiček a upeču. Na to nastříkám čokoládový krém (místo kakaa použiju čokoládu na vaření) a poleju čokoládovou polevou. Uvidíme, co z toho vyjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
23.11.05 09:32

vyzkousela jsem metelciny pernicky a povedly se na 1*, akorat to zdobeni mi nejde od ruky (holt jsem poleno)

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
23.11.05 10:25

Me uz dva dny odpociva testo na Metelciny pernicky v lednicce a dneska budeme pect. Jo a ja to mela temer bez prace. Testo mi udelala pekarna. No ale dneska vykrajovat a valet budu:-) Snad se povedou. Zkousela jsem to parkrat a vzdycky byli hodne dopredu ale pak meke spis na velikonoce:-)
Jinak take planujeme linecke 100× jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
23.11.05 12:10

Ahoj, tedy já mám na to cukroví takovovu chuť, že začnu péct asi hned. Určitě vyzkouším Metelčiny perníčky, dělám je vždycky podle ségry, ale ještě nikdy mi do vánoc nezměkly :( :lol: .

Mám takové přání, máte někdo vyzkoušený dobroučký recept na domácí vaječný koňak? Ten jsem ještě nikdy nedělala.

Díky Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
23.11.05 13:42

Smailinka: babicka ho dela, bohuzel recept nemuzu najit. vim ze je to jen rum, vajicka a kondenzovane mliko, ale ty presne miry nevim. kdyby ten recept nikdo nemel, zeptam se ji :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
23.11.05 13:42

Tak vaječný koňak děláme každý rok na vánoce my, mňam :wink: , takže tady je:

VAJEČNÝ KOŇAK

1 celé vajíčko
6 žloutků
1/2 l rumu
1 plechovka neslazeného kond. mléka (TATRA)
1 plechovka slazeného kond. mléka (SALKO)
2 polévkové lžíce cukru krupice nebo krystalu
1 plechovka od kond. mléka obyčejného převařeného mléka s vanilkovým cukrem

Vše smíchat dohromady a rozmixovat. Nechat vychladnout a naplnit do lahví. Výsledkem je 1,5 l skvělého moku :wink:

Tak ať si dáte do nosu :lol:
Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
23.11.05 15:27

Ahojky, taky nerada valim testo, takze me napadlo vyzkouset pekarnu - holky, nemate s tim nektera zkusenosti? A jeste pokud hnetete testo v pekarne, davate tam tuk rozpusteny, zmekly nebo jen tak tvrdy z lednice?
Uvitam jakykoli tip a navod :D
Diky
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev