Domácí müsli

5618
11.12.05 21:49

domácí müsli

Ahoj holky,

mám dotaz. Dělala jste některá z vás doma vlastní müsli? Mám na mysli takové ty pražené, co je mají např. v Intersparu, ale určitě i kdekoli jinde. Můžete dát recept?!?

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2583
11.12.05 22:05

1/2kg balík ovesných vloček, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 1/2 plechovky oleje - vše se smíchá, rozprostře na hlubší plech vyložený pečícím papírem a za mírné teploty peče/suší, očas se musí promíchat. Až je usušeno, dá se se tam co kdo rád - hrozinky, nasekaná hořká čokoláda a ořechy jsou moje oblíbená kombinace :-)
 Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
12.12.05 17:07

Pra:,–(ko,

moc, moc diky!! Hned to jdu vyzkouset. Ale pridam jeste orisky… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
12.12.05 17:18

Ahoj,

taky přidám jeden recept …
1/2 kg ovesných vloček opékáme na prošce tuku na velké pánvi (wok), až začnou vločky vonět jako oříšky přidáme 2 lžíce medu a vanilkový cukr - promícháme a necháme vychladnout.
Do hotové směsi vmícháme namočené rozinky, nasekané ořechy, čokoládu, slunečnicová semínka apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.12.05 17:21

Dělala jsem je stejně jako Hana, jen bez oleje. Myslím, že není třeba a nebude to tak tučné. Stačí to Salko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
13.12.05 14:38

Ahoj,
taky davam vsechno co vy jen bez toho oleje.
ov. vlocky, slun.seminka, - rozinky a orisky az na konec, protoze se hrozinky pripaluji, v troube.
Dobrou chut- ted jsem si uvedomila, ze jsem to dlouho nedelala.
Doma jsme to jedli jako „mnamku“ bez mlika, je tak-samostatne.
Pa Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
13.12.05 14:45

Bezva tip na vánoční mlsání :). Já jsem to taky dělávala jako holky jen s tím rozdílem, že jsem oříšky a mandle nasekala a zamíchala mezi vločky ještě před pečením (sušením). Tery

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.12.05 15:03

Děláme doma stejně jako Prasádko jen ještě přídáváme hrnek strouhaného kokosu.
Ryšavka

• Citovat
  • Upravit
792
27.2.13 10:25

musli tycinka

Nemáte nekdo tip, která musli tycinka je nejzdravejsi? Neobsahuje ztuzene tuky a nemá prilis mnoho kj???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
9.4.13 12:26

Ahojky, ráda bych taky „najela“ na nějakou zdravější stravu a stále rozmýšlím nad věčným dilematem, zda snídat křupavé(zapékané) müsli nebo spíš sypané? Jenže jak všechny víme, ty sypané nic moc, co se týká chuti. :( Máte nějakou radu, jak zkombinovat obojí? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.4.13 23:43

Paeatara: Určitě ne zapékané. POkud chceš jíst zdravě, jíst zapékané mysli ztrácí celý smysl. To si rovnou můžeš dát housku se šunkou, jak to ukazovali vp ekle na talíři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.4.13 23:44

Nejlepší je normálně kvalitní ovesné, nebo třeba špaldové vločky, ty si nasypat s bílým bio jogurtem, aby měl dobrou chut. K tomu čerstvé banány, pomeranče a je to mnamka mnohem větší a levnější, než kupované mysli. A hlavně, ZDRAVĚJŠÍ!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
31.1.14 21:48

@CokeLady Jednou jsem to zkoušela s jablečným moštem. Bylo to dobré, akorát jak to bylo asi víc mokré a já to málo usušila, tak mi to pak zplesnivělo :( Takže jen trochu. Ale dávala jsem tam i trochu medu. Ten by šel asi nahradit třeba agávovým sirupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
31.1.14 21:52

Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
31.1.14 22:04
@Madelaine píše:
Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.

a jak dlouho se to peče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport