Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
mám dotaz. Dělala jste některá z vás doma vlastní müsli? Mám na mysli takové ty pražené, co je mají např. v Intersparu, ale určitě i kdekoli jinde. Můžete dát recept?!?
díky
1/2kg balík ovesných vloček, 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka, 1/2 plechovky oleje - vše se smíchá, rozprostře na hlubší plech vyložený pečícím papírem a za mírné teploty peče/suší, očas se musí promíchat. Až je usušeno, dá se se tam co kdo rád - hrozinky, nasekaná hořká čokoláda a ořechy jsou moje oblíbená kombinace ![]()
Hana
Pra:,–(ko,
moc, moc diky!! Hned to jdu vyzkouset. Ale pridam jeste orisky… ![]()
Ahoj,
taky přidám jeden recept …
1/2 kg ovesných vloček opékáme na prošce tuku na velké pánvi (wok), až začnou vločky vonět jako oříšky přidáme 2 lžíce medu a vanilkový cukr - promícháme a necháme vychladnout.
Do hotové směsi vmícháme namočené rozinky, nasekané ořechy, čokoládu, slunečnicová semínka apod.
Dělala jsem je stejně jako Hana, jen bez oleje. Myslím, že není třeba a nebude to tak tučné. Stačí to Salko.
Ahoj,
taky davam vsechno co vy jen bez toho oleje.
ov. vlocky, slun.seminka, - rozinky a orisky az na konec, protoze se hrozinky pripaluji, v troube.
Dobrou chut- ted jsem si uvedomila, ze jsem to dlouho nedelala.
Doma jsme to jedli jako „mnamku“ bez mlika, je tak-samostatne.
Pa Kac+H
Bezva tip na vánoční mlsání
. Já jsem to taky dělávala jako holky jen s tím rozdílem, že jsem oříšky a mandle nasekala a zamíchala mezi vločky ještě před pečením (sušením). Tery
Děláme doma stejně jako Prasádko jen ještě přídáváme hrnek strouhaného kokosu.
Ryšavka
Nemáte nekdo tip, která musli tycinka je nejzdravejsi? Neobsahuje ztuzene tuky a nemá prilis mnoho kj???
Ahojky, ráda bych taky „najela“ na nějakou zdravější stravu a stále rozmýšlím nad věčným dilematem, zda snídat křupavé(zapékané) müsli nebo spíš sypané? Jenže jak všechny víme, ty sypané nic moc, co se týká chuti.
Máte nějakou radu, jak zkombinovat obojí? ![]()
Paeatara: Určitě ne zapékané. POkud chceš jíst zdravě, jíst zapékané mysli ztrácí celý smysl. To si rovnou můžeš dát housku se šunkou, jak to ukazovali vp ekle na talíři.
Nejlepší je normálně kvalitní ovesné, nebo třeba špaldové vločky, ty si nasypat s bílým bio jogurtem, aby měl dobrou chut. K tomu čerstvé banány, pomeranče a je to mnamka mnohem větší a levnější, než kupované mysli. A hlavně, ZDRAVĚJŠÍ!
@CokeLady Jednou jsem to zkoušela s jablečným moštem. Bylo to dobré, akorát jak to bylo asi víc mokré a já to málo usušila, tak mi to pak zplesnivělo
Takže jen trochu. Ale dávala jsem tam i trochu medu. Ten by šel asi nahradit třeba agávovým sirupem.
Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.
@Madelaine píše:
Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.
a jak dlouho se to peče?